Първоначално публикувано от
Dimitrov100 Няма да давам съвет за комбо, просто загледах, че в т*полис Канди са намалени и с 5 години гаранция, пък и програма с пара и лесно гладене имат:
CSWS 596 D/5-S - 683 ЛВ., 1500 ОБ., 9/6 КГ, 54 СМ;
GVFW 596 TWHC-S -764 ЛВ., 60 СМ.
Девет години ползвах комбо на Канди, като е тъпкано до огъване на казана и на макс 1200 оборота. През тези години му се счупи ntc или ptc (не помня вече) на сушилнята, като ми изписа точно грешката и ми струваше стотинки; друго- сноп кабели се беше откачил и протрили кабел- два, та се беше ошашкала, но бе за 5 мин. работа. Е, след 9 години и 2 месеца мачкане- семерингът и големият лагер (само той) се предадоха.
Реших да я пусна в употреба след две години ползвана за масичка. Купих за 4.80 лв. малкия лагер (204), големия (205) се оказа, че го имам, семеринг за 9.50 лв. (30 52 11/12.5) и два амортисьора за общо 17 лв.; всичко друго ѝ е перфе. Общо: 31.30 лв., един лагер и малко грес от личните запаси.
Не знам новите Канди какво и какви са и не ги препоръчвам, но аз съм с добри впечатления от старата кошница, купувана 2007/ 2008 г. и то за около 800 лв. (единствено смотано комбо на Индезит беше по- евтино с 50тина лв.). Да не говорим, че не пере по- зле от новите машини.
(Редакция- губи ми се спомен дали комбото, за което съм писал бе 799 или 899 лв., но и няма значение.)