[Става
като СЕКСЪТ* И* *ГРАДА![]()
[Става
като СЕКСЪТ* И* *ГРАДА![]()
Първоначално публикувано от alexi_dobrev
@Lupus
Може ли да преименуваш темата на ТНТМ (Техническо Научно Творчество на Младежта). Така ще има по-широк обхват от гениални идеи и хрумванияИ ще падне голяма веселба
![]()
Мисля, че комбинация инвертор+конвекционален е по добра,за да могат да се подържат тези 15градуса примерно.![]()
Да, за часта която поддържа голям буферн съд на 15 градуса не-инверторна система би вършела работа, но ако се използва пластинчат топлообменик не-инверторна система би "подлудила" инвертора след нея (ПИД регулатора на инвертора предполага много плавна промяна на външното тяло).
@alexi
То да е само ПИД-а с мед да го нахраниш.Ами то защитите от спрял вентилатор,от заскрежаване.Термодатчиците къде ще се мотират.Как ще се промени софтуера на инвертора,така че циклите на работа да съответстват на новите условия на работа на машината и т.н. и т.н.Изобщо умряла работа
@badr
Прав си. То ако беше лесна работа защо ли трябва да плащаме толкова пари на инженерите проектирали чиларите на пазара.
Все пак смятам че не е непосилна работа.
[size=12px][/size]
Imam edin vapros i se nugdaja ot otgovor.6te si kupuvam klimatik,sa pres simata da e efektiven,i ve4e njkolko pati mi predlagat edna marka ,deto ne ja bjh 4uval.ETA-4e6ki klimatici
Njkoi moge li ne6to da mi kage sa tjh.
blagodarja![]()
@slancho
Моля те използвай кирилица
За първи път чувам за тази марка
Използвам тази тема, защото ми се струва по-подходяща да запитам следното: На едно изложение като външното тяло на климатик, затворено в стъклен кожух, и обледенено до козирката. Така и не запомних обясненията на великата му идея, но ако изобщо е ефективно, защо всички не го правят?!?
Edit:
------------
Съжалявам, при писането вместо "видях" съм написал "като"Използвам случая и да си дооправя поста:
Та:
На едно изложение видях външното тяло на климатик, затворено в стъклен "кожух" (като аквариум, затворен отвсякъде, само тръбите към вътрешното тяло и захранващия кабел излизаха от "кожуха"). Съответно вътре беше фрашкано с лед, външното тяло беше обледенено до козирката. Така и не запомних обясненията на великата му идея и защо го прави, но ако изобщо е ефективно, защо всички не го правят?!? Какъв е смисъла да се затваря външното тяло?
Редактирай въпроса така както си го написал не разбирам нищоПървоначално публикувано от emos
Черно боядисана тръба минаваща през херметически затворен аквариум ( а ако е и под вакум ) си е 100% слънчев колектор. Изцяло обледененото тяло пък сочи за 100% неправилен термо баланс - климатика консумира повече топлина от колкото слънчавия колектор може да извлече от слънцето.
Това ми прилича на тест.До каква степен един климатик може да бъде глупакоустойчив
По принцип топлинна енергия може да се извлече от въздуха както най-често правят климатиците, от слънцето както е при слънчевите клетки/колектори от земята/водата както го правят класическите термо-поммпенни системи.
Това на изложението е било лошо изчислен опит да се комбинира стандартен климатик със слънчев колектор. По принцип ако онова външно тяло беше разгънато на достатъчно голяма площ - ефекта щеше да го има ( но само през деня ).
Тест е. Някоя фирма показва"превъзходни "климатици.Когато затвориш външното тяло в режим отопление то започва да сваля непрекъснато температурата в това пространство . Малко повече влага и ефекта е готов .Демек вижте нашите климатици при какви условия могат да работят. Иначе това е един от начините през топлите месеци да тестваш климатика за работа на външно тяло при ниска темперетура и режим обезскрежаване.Първоначално публикувано от badr
От поста на rumts разбирам, че и поста на badr e oтговор на питането ми, за което им благодаря!![]()