Разбира се зависи от термоизолацията.Но в тук имаме стая с обем 27 куб.метра.Първоначално публикувано от IKKbg
В случая имаме дори излишък при 9-ката
Разбира се зависи от термоизолацията.Но в тук имаме стая с обем 27 куб.метра.Първоначално публикувано от IKKbg
В случая имаме дори излишък при 9-ката
Excuse moi, не забелязах, че кубатурата е 27м3Първоначално публикувано от badr
наистина 9-ка е достатъчна, стига да няма утежняващи обстоятелства
Значи ще бъде Мидеа или Хайер в зависимост от гаранционните условия и сервизната подръжка. За Келон и Елит нямам нещо доверие, Осаките също.
За тия пари дето ще дадеш за Мидеата или Хаера с монтажа можеш страшна машина секънд хенд да вземеш.Въпроса е да попаднеш на фирма.Ако беше от Пловдив щях да ти покажа едни машинки по 550-600 лева инвертори дето не се вадят в магазините на фирмата. Само за наши хора.Пък нека после някой ги сравнява с Мидеата и Хаера.Първоначално публикувано от garich
Интересно, когато ние взехме да се радваме на разни AC инвертори, хората отдавна бяха престанали да ги правят и правеха само DC инвертори.
Ама нейсе, не ми се подхваща темата.![]()
А какво стана сега със качеството на Осаката? Те по добри ли са от Мидеата или поне качествени ли са? нАЙ НАКРАЯ СИ СМЕТНАХ КУБАТУРАТА. Едната стая е 53 адругата 77 .Съответно от фирма Consult Service ми обадиха че ще е добре да взема 12 и 17 . Каквото и да значи това. Още съм лаик по тези въпроси. Ще съм благодарен ан ясни и точни отговори.![]()
@Panzer
Бях ти пуснал един линк за мощности...
Мисля, че добре са те ориентирали от въпросната фирма 12ка~3,5kW, 17ка~5kW - за по-точно - има формули назад във форума...
За Осаката - справят се сносно, но имам наблюдения сам в Бургас - и харчат малко повече от марков климатик - като за китайски
Трябва да вземеш впредвид, че при по-ниски температури - може да не им стигнат силиците, но такива са рядкост в голямата част от страната. Иначе в Бургас, Осака 17ка /нормална до -12/ съм я виждал да отоплява около 60куб.м до 27C /това е горе-при тялото, надолу - Х -1C на всеки 0,6м/, но при тухла и PVC дограма...
V moiata situacia sa mi dali modeli koito uj izdurjat do - 20. A dali e taka?Drugo vajno pri men kolko sa debeli trubite na tezi mashinki? Che pri men shte triabvat metri v poveche i nedais si boje razbivane che remonat mi e na edna godina
Ефективно и надеждно.Първоначално публикувано от badr
Znachi vsichko e reklama? A Realnosta? Tia kakva e?:dock:
![]()
Таз
съгласен със забележката ти
Реално до -10 максимум
и много зависи от влагата във въздуха...Първоначално публикувано от badr
покрай морето около 0 градуса работят много зле, а към -5 се държат прекрасно и не замръзват...
за -10 -15 рядко има такива дни, но оцеляват.. ако е отоплено помещението
-20 си е търговски трик..
не, че няма да работи, ама какво ще вкара отвън за да направи 40 градуса разлика)
Сега проверих и на Еко-клима осаките. 9ка струва 520-550 лв. монтажа е безплатен, т.е. струват горе-долу колкото конкуренцията от Елит, Келон и Хайер. Малко по-скъпи от Мидеа-та. Дизайна е по-добър.
Пише че са (нискотемпературни -20), но както ни е известно не бива да им се вярва.
Шума на вътр. тяло е 38, на външното 48 децибела
Консумирана/отделяна мощност при отопление е 0.89/3.05
Този на 520 работи с фреон Р22, а на 550лв работи с фреон Р410А
Как мислите, кой е най-добрия вариант сега:
Мидеа - 480лв. (Техно-клима)
Осака - 520лв. (Еко-клима)
Осака - 550лв. (Еко-клима)
Хайер - 580лв. (Техно-клима)
п.п. Погледнах на Мицубиши хеви индъстрис климатиците (Био-клима), най-евтинити почват от 1100 лв. !!!
Не знам какво да ти кажа...Първоначално публикувано от garich
Новите модели на осака са само с р410а. 12-ките са с цени от 580 до 620 лева, в зависимост - поне те така пишат - от компресора - клас А или клас Б и шарениите които имат. Само за сведение, имам един познат в Исперих - там си е студ яко - континентален климат, та той си топли къщата с една 24-ка и 2 17-ки..
от едно времешните серии - JV, които ги водеха също нискотемпературни - до -20, с р22, до сега винаги е говорил, че е доволен и няма проблеми, но все пак да не забравяме, е там въздуха е сух и няма влага..
знам ли...
Аз съм за Мидеата и Хаера.Даже Хаера е по-добър , но зависи как си с парите.Мицубишито няма какво да се чудиш че почват от 1100 лева-качеството и надеждноста си имат цена.Първоначално публикувано от IKKbg
Осака :knuppel2:тия въобще да не ми ги хвалят-луксозни вентилатори
![]()