Страница 10 от 159 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    137
    #136

    Re:Втора употреба климатици

    Julian,а според тебе 22=колко,28=?? ,32=???

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Apr 2005
    Мнения
    963
    #137

    Re:Втора употреба климатици

    Цитат Първоначално публикувано от Julian
    9-ка при японските е 25-ца, 12 - 35-ца. Горе долу е така. Не е удачно да ги сравняваме, защото мощностите несъвпадат съсвсем точно. ОСвен това по правилно е да бъудат 25-ци и 35-ци, тъй като се работи по сиостема СИ.
    @Julian
    Прав си, ако говорим за модели, предназначени за европеския пазар - тус по СИ, следва моделите наистина да са 25, 35 (~2500W, ~3500W), но и масово се използва единицата BTU и тогава имаме 9ки, 12ки (~9000BTU, ~12000BTU)!

    airclima, обаче е прав и за част (немалка) от климатиците за самия японски пазар - хората, както и англичаните, си имат своя извънсистемна единица, коята звучи като ТАТАМИ (йероглифа не мога да нарисувам, но мога да подскажа, че така се наричаха и `подиумите` върху, които се организират срещи по японски бойни спортове)
    Лошото е, че освен с BTU, поради спецификата на родния пазар почваме да се сблъскваме и със странни за нашите ширини, означения - просто се радвам, че корейци и китайци не са чак такива традиционалисти

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    29
    #138

    Re:Втора употреба климатици

    Здравейте...наскоро се присъединих към семейството на климатизираните.
    НО..фирмата от която взех климатика / от Варна съм/ вече не мога да я намеря, не отговаря нито мобилния нито градския телефон.Също и в Пловдив главното седалище на фирмата казва , че са закрити абонатните номера.
    Както и да е, ще го преживеем макар , че имам гаранция до края на 2007 на климатика втора употреба ФУДЖИЦУ AR-SA1-инвертор 12-ка
    Искам да питам нещо: На вътрешното тяло като дигна капака за почистване на филтрите в дясно има едно ключе което е от типа ЦК. Някои може ли да ми помогне за какво се използва? (има 2 положения)

    Благодаря предварително
    и къде да намеря повече инфо за дистанционното което е с йероглифи

  5. Member
    Тук е от
    Apr 2006
    Мнения
    538
    #139

    Re:Втора употреба климатици

    за включване и изключване, ако директно е свързан към електрическата мрежа

    но със сигурност има един начин да разбереш - като пробваш

  6. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    306
    #140

    Re:Втора употреба климатици

    Точно тка за изключване на 100V захранването след трафа. Между другото коя е фирмата която си купил климатика?

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    29
    #141

    Re:Втора употреба климатици

    Фирмата се казва "ВАЛДЕС"

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    306
    #142

    Re:Втора употреба климатици

    И какво излиза че валдес вент са приключили с тази дейност ами клиентите кво ще правят с гаранцията?

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    29
    #143

    Re:Втора употреба климатици

    Не знам какво ще правим.
    Няма начин да се свържа с някои който да ми обясни...
    Би трябвало да са оставили на някоя фирма да подържа гаранциите.
    Някои друга за японски клими 2-ра употреба.Ама как да разбера...

  11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    29
    #144

    Re:Втора употреба климатици

    Някои може ли да обясни как да разбера каква мощност отдава к-ка. . От горни постове останах с впечатление че може ако знам дебита на вентилатора"пише го" и измеря температурите. Дали може и ако може как се изчислява. Може би трябва да знам и влажността .бих могьл да я измеря. Смятам че това е по-точен критерии за оценка на ефективноста и работата на к-ка. от това дали стопля стая с неизвестни топлинни загуби или не. Бльгодаря предварително и мисля че отговора би бил полезен и на други. И още едно питане . Защо климатиците винаги са повече BTU на отопление .Нали са правени предимно за охлаждане. Предполагам че влияе топлината от ел. двигателя отделяна в системата. Но пьк и консумираната мощност я дават по-малка при отопление поне при конвенционалните. Реклама ли е или е или е обосновано нека някои да обясни. Ако пьк са разчетени за отопление защо не ги наричат отоплители.

  12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #145

    Re:Втора употреба климатици

    Аз мисля че съм го писал вече как се смята отдаваната мощност. Мери се температура на входа и изхода на климатика. Вземаме дебита на въздуха във м3/с Стойностите написани на климатика не винаги са верни. Вземаме калкулатора и умножаване температурната разлика по дебита и специфичния топлинен капаците на въздуда(1.005). Получената стойност е във киловати. Виждал съм написани такива големи дебити, че като направиш сметката ще изкараш климатика двойно по мошен от колкото е. Иначе за Даикин се получава съвсем точно сметката. Преди това си изчистете филтрите иначе сметката ще е грешна.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    29
    #146

    Re:Втора употреба климатици

    Julian благодаря за отговора . А дали ще получа по-точни данни за дебита ако измеря скоростта на изходящия поток и го сьпоставя с размера на отвора на вьтрешното тяло. Виждал сьм да продават уредче за измерване скоростта на вятьра. Не са скьпи но не знам дали имат достатьчна точност. За друг начин не се сещам.

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #147

    Re:Втора употреба климатици

    Няма да получиш точни данни. Разбира се може да пробвай. Примерно вземаш а заем такова уредче. Иначе само в лабораторни условия може да се направи това.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #148

    Re:Втора употреба климатици

    Аз съм от Пловдив и от около 7-8 години съм клиент на фирма НТТ имат магазин на "Янко Сакъзов". Познавам единият от собствениците лично. Продават нови и втора употреба климатици внос от Япония, сами си ги внасят. Мой познати който имат клими закупени от други фирми са се обръщали към тях за сервиз и са ги обслужвали качествено и в срок. На всеки климатик на етикета пише годината на пройзводство и ако имаш късмет можеш да се сдобиеш с 3-4 годишен климатик на добра цена, макар, че в службата има един дърт "Дайкин" , който работи перфектно, нещо което не мога да кажа за "Медейте" и "Хаерите". Вкъщи имам едина "Toshiba daiseikai"- чийто европейски вариант струва около 1200 евро а аз след пазарлък я взех за 850 лева и все още не мога да повярвам, че хората преди 5 години са произвели такава машина. Иначе един колега си взе от тях "Саньо" чисто ново от кашонче за 1600 лева. Абе като отвориш маската на някой дърт японски климатик и разгледаш отдолу как е направено всичко разбираш, че на нашият пазар продават само евтини имитаций.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    137
    #149

    Re:Втора употреба климатици

    С риск да се приеме като реклама мога да кажа,че НТТ наистина са една от малкото коректни фирми за климатична техника,които останаха на пазара в Пловдив,за разлика от други техни събратя.С малки изключения и монтажниците им знаят какво правят.Дано продължат да работят в тоя дух,а пък току виж и колегите им си взели поука/ чак да не повярваш/

  18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    66
    #150

    Re:Втора употреба климатици

    Здравейте
    Въпросът ми е отправен най-вече към airclima, тъй като преди време той предположи, че включването на червената индикация ( една от четири такива) на моята клима втора ръка Toshiba RAS-255SV може да означава напомняне да почистя филтрите. Да ама ако е така не следва ли тя да изгасне след известно време - вече цял месец и отгоре тя си продължава да свети (дори и като изключвам климатика от дистанционното), а аз редовно си ги почиствам филтрите. Както бях писал тогава тя престава да свети единствено като извадя щепсела. Иначе климатика си работи нормално според мен де - работи нон-стоп(нали е инвертор) и поддържа зададената му температура. Рових се из нета за някакви схеми и информация за този модел, но не открих нищо, освен техн. му параметри и че е модел от 1997г.
    Та има ли място за притеснение в случая и ако някой притежава същия модел нека да сподели мнение. Сигурно ще ме посъветвате да питам в сервиза от където го купих, но като знам как посрещнаха някои от въпросите ми при монтажа(породени от съвети във форума) не смея. Само да спомена относно монтажа - продължи около час, като половината от времето отне пробиването на дупка в панела, а за останалите операции действаха много чевръсто(влагам отрицателна нотка). Дори като всичко приключи и включиха климатика "измерването" на изходящата температура се сведи единствено до подлагане на ръка към струята. Не споменавам вакумиране, защото нямаше такова - може би защото тръбния път е малък, около два метра. Но тъй като климатика си върши работата засега, надявам се и двамата монтажници да си свършили работата. Времето ще покаже.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 159 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5301
    Последно: 03-05-24, 14:05
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 12:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 08:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 16:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 21:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе