Страница 20 от 159 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Re:Втора употреба климатици

airclima не позна. Нищо общо нямам с продажбата и ремонта на климатици професията ми е много далеч от тази тема. Вероятно фирмата която си цитирал е клиент на вносителите който аз знам.
    valen1 защо така се косиш? Климатиците на по 7 години струват от 150 до 400 лева без монтажа, външният му вид след като се изчисти си е като на нов ти нали не сядаш върху твоя.
    Най-стария климатик който аз съм ползвал е Санйо което закупих през 2000 година, той тогава беше 7 годишен миналата година го подарих на един роднина и той продължава да си го ползва.
    За захранването е коментирано и очаквам ти да си първият човек във форума който да категорично да докаже големият недостатък на трафа.
    Гаранцията е две години с възможност за удължаване с профилактика за сумата от 50 лева в края на гаранцията.
    Писал съм го и пак ще го пиша за много потребители дистанционното и на английски е проблем.
    Сериозните фирми поне в Пловдив вече дават дастатъчна по обем преведана информация за машината която си купуваш.
    И защо пишеш в темата за клими втора употреба след като нямаш и не си ползвал такъв. Ако искаш да спориш и от спора да има някъв смисъл давай с конкретните въпроси, разпитай близки или познати който ползват такива машини и си създавай мнение.
    При климите втора ръка въпроса седи като при автомобилите, аз пък и много други шофьори не бихме си купили за 14000 лева нова дачия логан, а примерно една запазена тойота.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    ...
    При климите втора ръка въпроса седи като при автомобилите, аз пък и много други шофьори не бихме си купили за 14000 лева нова дачия логан, а примерно една запазена тойота.
    Като цяло мога да се съглася с теб, НО...
    Въпросът е дали автомобила ще се ползва аналогично на режима 24Х7 или само за ходене до работа и обратно и 2 пъти в годината на почивка.
    А гледната точка е от другата страна е - Корола на 4-5 години излиза към 14000лева, обаче ако била служебна (за работа, не за гъзария на някой шеф-отдел) тя е на около ~250хил. (приятелите ми правят поне 50К на година) - аз не бих я взел, въпреки че за разлика от климатиците, при Тойотите все пак се намират резервни части!

Проблемът е, че колкото и да ни се иска - можем само да гадаем колко е запазена и рискуваме да търсим някоя част, като един форумец търсеше управляващ модул за Sanyo, ако добре помня!

4. Member
    Тук е от
    Sep 2003

За тойотата обаче има резервни части. Това е най-сериозния недостатък на климатиците 2-ра употреба. Знаеш го много добре. Иначе най-големия плюс - оригинална маркова техника. Всеки си преценява вече.

PS: Echo ме изпревари

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Пичове въпроса опира до фирмата от която купуваш. Тази на която съм клиент поддържат огромен склад и подменят частите и на стари, а за новите ги поръчват от Япония в съвсем разумни рамки и то.
    А за експлоатацията на климите в Япония веднага ви опровергавам, климата е сходен с нашият и не работят нон-стоп, справка Yahoo Weather.
    А и при внимателен оглед има белези по който може да се разбере дали климата е работил нон стоп.
    Скоро продаваха една Тошиба 285 GDR модела е 2006 година и е от високият клас цената беше 1000 лева без монтажа, ми това е невероятна машина като и гледам характеристиките какво да си купя за тези пари дето и на половина да е от класа на този модел.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Пичове въпроса опира до фирмата от която купуваш. Тази на която съм клиент поддържат огромен склад и подменят частите и на стари, а за новите ги поръчват от Япония в съвсем разумни рамки и то.
    А за експлоатацията на климите в Япония веднага ви опровергавам, климата е сходен с нашият и не работят нон-стоп, справка Yahoo Weather.
    А и при внимателен оглед има белези по който може да се разбере дали климата е работил нон стоп.
    Скоро продаваха една Тошиба 285 GDR модела е 2006 година и е от високият клас цената беше 1000 лева без монтажа, ми това е невероятна машина като и гледам характеристиките какво да си купя за тези пари дето и на половина да е от класа на този модел.
    Добре, да кажем че фирмата е сериозна и има резервни части, защо продават бракувана техника на няколко години на толкова високи цени ?
    Предполагам , че по тоя начин се застраховат за гаранцията която дават от 1 година. Ама признай си, не е нормално да внесеш нещо за стотинки, плащаш му единствено транспорта, митническите разходи са много малки (най-вероятно обявяват климатиците за бракувани или скраб). След това ги по-оправят и им слагат цена все едно са нови !!

Да ги продаваха с нормална печалба , както новите климатици - разбирам. Цените ще са поне 50% по-ниски и по има смисъл да купиш.

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

http://rating6.auctions.yahoo.co.jp/...role=seller&u=
    Мучо погледни горният линк на японски е но ще се оправиш, става въпрос за всякаква употребявана техника която се продава на търг както от складове така и от обикновенни хора. В Япония този вид търговия колкото и странно е добре развита. Виж за цените си абсолютно прав- в линка можеш да видиш съвсем нови дори неразопаковани клими който се продават като втора ръка за цени под хиляда лева, а тези по-старите ако сметнеш излизат супер евтини, все пак това търг и това са първоначалните но въпреки това не вярвам да се вдигат кой знае колко.
    А за бракуваната техника мога да ти споделя, че в Япония един уред или каквото и да е ако веднъж бъде взето от оторизираната фирма за отпадаци, няма начин да попадне под каквато и да е форма на пазара.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Пичове въпроса опира до фирмата от която купуваш.
    ...
    Тук отново ще се съглася с теб... и пак ще апострофирам.

1. Преди четвърт век, японските коли с които сравняваме днес са били пълни боклуци с лош рейтинг - с времето това се е променило и имиджа се е изградил, но все пак с времето.
    2. По правило рейтинговите агенции НЕ ДАВАТ на фирма по-висок рейтинг от този на страната й.

Как тогава да повярвам, че фирмата ви е сериозна при положение, че е позиционирана в България и най-вероятно не е направила поне 2-30 години присъствие на пазара, че да повярвам поне в историята й, ако не в страната й.
    Затова и по-добре по-калпаво (китайско), но с шанс за части, ако и било от Гърция, отколкото качествена втора ръка, но да се наложи да търся управляващ блок като колегата например, `щото фирмата турила кепенците, а другите такива си пазят "канибализираните" уреди за собствени клиенти!

Проблема с частите при вас е много по-голям от този в сервизите на Техномаркета, а повярвай - там е сериозен!

Но пък има щастливи хора, на които нищо не се разваля... за всеки влак...

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Ехо ти явно не вярваш, но аз нямам нищо общо с фирмите който продават климатици били те нови или стари, има двама трима от форума с който се познавам лично и те знаят каква ми е професията. Просто аз съм доволен от фирмата на която съм клиент от 7 години и вероятен щастливец защото от няколкото лични, на приятели и множеството служебни климатици с нито един не съм имал сериозен проблем, нещо което не мога да кажа за някой нови китайски и корейски, който бяха сваляни висяха в сервизи и т.н.

11. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Ако ги продаваха на нормални цени, а не със свръх печалба, може би щяха да са като колите ни, предимно втора ръка
    Само че нашите търговци нямат перспективно мислене. Мислят единствено за бърза печалба и как да прекарат най-яко клиента.
    Пускай климатиците на тънки цени, ще се засили търсенето, ще се прави и подбор на моделите(колкото повече еднакви, толкова по-лесна подръжка) оттам ще почнат и да се внасят повечко части и всичко ще си дойде на мястото. Това е истинският бизнес модел.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Мучо , те вероятно са намерили златната среда защото като дойде нова партида магазина бързо се изпразва, за цените вероятно си прав макар, че самият превоз надали е много евтин, все пак Япония си е далечко. Цените все пак са добри според мен, читав климатик върви около 500 лева, производство след 2000 година, за моделите на две три години искат повече пара, но всеки си прецинява.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от muchoto
    Ако ги продаваха на нормални цени, а не със свръх печалба, може би щяха да са като колите ни, предимно втора ръка
    Само че нашите търговци нямат перспективно мислене. Мислят единствено за бърза печалба и как да прекарат най-яко клиента.
    Пускай климатиците на тънки цени, ще се засили търсенето, ще се прави и подбор на моделите(колкото повече еднакви, толкова по-лесна подръжка) оттам ще почнат и да се внасят повечко части и всичко ще си дойде на мястото. Това е истинският бизнес модел.
    Абе те и старите коли вече не са много ветини.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2007

Здравейте Замислил съм да се снабдя с употребяван японски климатик, единствените подходящи за помещението предложения в града са на Варнаклима за 10000btu на Шарп и Фуджи, инверторни >590лв+150 монтаж+ 2Х45 за профилактика през 3те години гаранция. Продавача не знаеше точния модел и година на производство..къде да гледам за тях? От офиса във Варна споменаха `93,4,5 година. След доста ровичкане из този и други форуми/сайтове съм силно разколебан, главно заради споменатата година Имам подозрения, че надценката не е само 200-300% като при употребяваните автомобили от тези години..
    Дайте ориентировъчни цени при вас

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

14 годинише климатик. 560лв+150лб. Хахахаххаха.
    Във Варна почи никой не купува климатици втора употреба. Това си е запазена марка за пловдивчани.

17. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

600лв. за 13-14 годишен климатик или аз нещо не разбрах

18. Тук е от
    Oct 2007

830 с профилактиката.. Утре ще си поговоря пак с офиса във Варна (не съм оттам) само за заяждането

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 159 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе