Страница 8 от 159 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2006

Re:Втора употреба климатици

А, изненада, сега цялата пита е в скреж! А още не съм усетил да се размразява - а между другото по какво се разбира , че прави именно това. При достигната температеура вентилатора си работи на min в режим "аuто" и духа топла струя. А нормално ли е максималната температура на изхода на вътрешното тяло да е около 45 гр. ( при затопляне на студена стая в режим на вентилатора "аuто" и зададени 30 гр.).
    Относно консумацията на ел.енергия - мога да кажа само за нощната ел.енергия, която е около 8 часа, при зададени 18 гр. климатика е изразходил приблизително 4 кw.
    Трабва ли да се притеснявам или всичко е в нормите.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

За да вдигнеш максимална температура в стаята сложи вентилатора на максимални обороти, но 25 градуса е прекалено висока температура. Трябва да знаеш, че климатика е по ефективен когато в стаята е по студено. Съответно те съветвам да потдържаш температура 21 градуса.

4. Тук е от
    Dec 2005

Моя Дайкин /втора употреба,3.6кВ отопл.помещение 40куб.м./оставил съм го на 18 гр.и през деня е на 4 та степен на вентилатор,а през нощта на автоматичен.Поддържа през цялото време температура 20 гр. на 1.4 метра от пода.Когато навън беше 6-7 градуса и сега през нощта когато паднаха под -5 гр,все си ги поддържа тия 1-2 градуса горница над зададеното.18 гр.му е минимума на отопление което може да се зададе.Та работейки така
    си включва и изключва като конвенционален,а е инвертор.Докато беше по топло го намирах за нормално,но сега когато темп. падат под нулата през нощта отново си изключва и включва.
    Взех да се притеснявам дали го експлоатирам правилно.Нормално ли е при тези температури да включва и изключва.Не трябва ли само да поддържа с мин. усилие температурата.С размразяванто няма проблеми.Държа го на 18 гр.,защото както казах при тази настройка поддържа ок.20 гр.което ми е напълно достатъчно.Може би трябва да му задавам повече градуси,но не ми се иска защото ми става нервно от топлото и само се караме с жената.Моля някой от знаещите да ми отговори.Предварително благодаря!

5. Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от kantonaa
    Моя Дайкин /втора употреба,3.6кВ отопл.помещение 40куб.м./оставил съм го на 18 гр.и през деня е на 4 та степен на вентилатор,а през нощта на автоматичен.Поддържа през цялото време температура 20 гр. на 1.4 метра от пода.Когато навън беше 6-7 градуса и сега през нощта когато паднаха под -5 гр,все си ги поддържа тия 1-2 градуса горница над зададеното.18 гр.му е минимума на отопление което може да се зададе.Та работейки така
    си включва и изключва като конвенционален,а е инвертор.Докато беше по топло го намирах за нормално,но сега когато темп. падат под нулата през нощта отново си изключва и включва.
    Взех да се притеснявам дали го експлоатирам правилно.Нормално ли е при тези температури да включва и изключва.Не трябва ли само да поддържа с мин. усилие температурата.С размразяванто няма проблеми.Държа го на 18 гр.,защото както казах при тази настройка поддържа ок.20 гр.което ми е напълно достатъчно.Може би трябва да му задавам повече градуси,но не ми се иска защото ми става нервно от топлото и само се караме с жената.Моля някой от знаещите да ми отговори.Предварително благодаря!
    При зададена температура горе на тялото 18 гр. как може да ти поддьржа 20 гр. на 1.4 метра от пода.

6. Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от klima
    При зададена температура горе на тялото 18 гр. как може да ти поддьржа 20 гр. на 1.4 метра от пода.
    Не знам,но дори и в момента когато навън е -1 гр.термометъра показва 20 гр.Пробвах с още един термометър-същото.Става въпрос за обикновени термометри.После взех дистанционното от климатика в другата стая,което показва температурата в помещението Стоя близо половин час на същата височина и показваше 20 гр./Всъщност височината я премерих Не е 1.4,а1.55 м.но не вярвам тези 15 см.да са чак от такова значение.Стаята е с изолация вътрешна на всички стени плюс тавана.Дограмата е дървена що годе добра с външни щори.В помещението почти постоянно има 2 души,включен компютър и телевизор.Мислех си ,че термометърът нещо е фалшив,но днес както казах пробвах с други два и показваха едно и също.

7. Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от klima
    Та съседите са задали 18 гр. а в стаята е 22-23 гр. Става въпрос за Haier 12-ка конвекционален и стая около 10 кв.( може би защото стаята е малка за този климатик и затова се явява тази разлика пък и струята на изхода е доста по топла отколкото при мен - след известно време едвам си задържаш ръката, та и затова се чудя дали при мен енормално макс. температура при изхода да е около 45 гр.)

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Има разлика в изходящата температура при инвертора и конвенционала при инвертора е по ниска защото той подържа по точно температурата с малък разход на енергия а конвенионала работи на максимална докакто изключи и после пак оначало.Затова при сегащните температури конвенионала ще изкарва по виска изходяща сруя но при минусовите ще се променят нещата в полза на инвертора.

10. Тук е от
    Oct 2006

А нормално ли е ивентора да е в скреж през повечето време - дори когата се размразява остава скреж по питата. Така не беше при по-високите температури. А това оказва ли влияние върху икономичността му.
    И друг въпрос за ивенторите - при размразяване следва ли перката да спира.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Да спира перката. Риторично ще ти одговоря кога ще ти е по толо когато е спокоен въздуха или когато духа вятър. Абе хора кво толкова се вничате в тия климатици нямате ли телевизори да гледате тях пък климатика ще си прави това за което е направен ако е добър ще си работи без проблеми.

И честита коеледа на всички с клими и без тях да сме живи и здрави пък техника се купува де.

12. Тук е от
    Dec 2006

от декември ползвам Sanyo инвертор втора употреба и съм изненадан от добрата работа.никакви проблеми до сега дори при -8гр. работи перфектно.за близо месец спедния разход е под 0.500kw/h което е доста добре. не го гася,през нощта на 18 а през деня 22-25гр.дано и така да си остане

13. Тук е от
    Oct 2006

Въпрос за Toshiba RAS-255SV:
    На вътрешното тяло има четири малки лампички и една по-дълга, която свети постоянно в зелено, когато климатика работи. Та в продължение на 10-на дена тези малки лампички не реагираха, когато един ден третата от тях (отляво надясно) светна червено. Дотогава не бях почиствал филтрите затова реших, че е от тях и съответно старателно ги измих. Да но лампичката продължи да свети. Изключих климатика от дистанционното, зелената угасна, но малката червена лампичка не. Дръпнах щепсела и тя угасна. След като включих отново климатика всичко си беше нормално(според мен) - само зеленета светеше. Така до вчера, когато същата червена лампичка отново светна - предния ден бях почистил филтрите. Този път реших, че това е индикация за размръзяване, но цяла вечер и на сутринта тя продължаваше да свети, пък и друг път климатика се е размразявал без да светва никоя от тези четири лампички. Неможах да изтрая понеже си мисля, че щом нещо свети в червено значи има някакъв проблем и изключих климатика от дистанционното при което зелената угасна, но малката червена лампичка не. Тя угасна след като дръпнах щепсела. След включването на климатика светна само зелената.
    Та въпроса ми е - има ли място за притеснение или е нещо нормално тази червена лампичка да свети впредвид че климатика си продължава да работи според мен нормално.
    Моля и ако някой има разбираеми инструкции, информация, впечатления за този или сходен модел да ги сподели във форума или да ми пише. Благодаря предварително!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2006

не се притеснявай индикира замърсени филтри трябва да има бутон от който се изчиства трябва да погледна в магазина имам такъв.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2006

здрасти,
    няма нищо притеснително, просто някой климатици имат таймер примерно на 200 часа, който напомня за почистване на климатика. засечи два пъти интервалите на работа /но не го изключвай/ и ще има да ме черпиш.

17. Тук е от
    Oct 2006

към airclima:
    Вторият път светна след като предния ден бях почистил филтрите. Бутони по вътрешното тяло няма, а само споменатите индикатори. Дистанционното е универсално, а не оригалното японско за този модел - използвам основните бутони: mode( в случая на слънце, т.е heat), fan(3 степени + auto), swing и direction (за капака или там както се нарича), и разбира се + - за температурата. И една молба- ако имаш повече информация за този климатик, като инструкции, схеми и т.н.(най-вече тези лампички какво индикират) моля те пиши, за да съм наясно отчасти за работата на придобивката ми, пък и да не Ви досаждам толкова често.

към snoopdoggystyle:
    Може така да се окаже - на определен период да напомня за почистване, без значение дали филтрите са чисти или не - ще го имам впредвид. Дали лампичката сама ще угасне (отново след известно време) и това ще наблюдавам - просто предния път неизтраех и му дръпнах щепсела(надявам се повече да не го тормозя така).
    Благодаря и на двамата. Между другото - при коя степен на вентилатора( или на auto) инвентора е най-икономичен и по-добре ли е вечер да намалям температурата до към 18-19гр. и на сутринта отново да я покачвам до 20-22гр. или много много да не си играя с дистанционното.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@stan75
    Твоя инвертор, понеже е `истински` - най-икономичен трябва да е на AUTO вентилатор!
    За температурата - намалявай си я, ако искаш да постигнеш малко икономия, но най-добре не го изключвай!

//edit
    за индикатора - и аз мисля като колегите, ама май само airclima може и да има някакъв писмен източник...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 159 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе