Това е национал този климатик и е 91 година пройзводство.Първоначално публикувано от iziflyЗдравейте !
Незнам дали тази е най-подходящата тема - но искам да попитам повече знаещите от мен тук за този климатик.
Първо не знам нищо за марката му и модела - никъде няма никаква табелка - нито по дистанционното нито по телата. Купих го преди 3-4 години от шефа ми - втора употреба - знам само че като го пълниха събра 1250 грама фреон 22.
можете ли да ми кажете нещо повече за него - мощност на отопление и охлаждане и копа му. в смисъл ако е 2 - по-добре да си пускам духалката.
И второ - прави ми някъкви проблеми - лятото не защепва някога - в смисъл трябва да му прехвърля няколко пъти режимите през дистанционното или да му дръпна контакта докато работи. Доколкото четох тук - може да е нещо от четерипътния вентил - не прехвърля винаги. А зимата - когато заципи на топло - пак същото упражнение правя - работи 15 минути духа много добре топло а после спира и почива час или повече - колега от работата ми препоръча да изкарам датчика на питата за да не би от туй да се шашка - но това май не помогна. Питам тук първо а не се обаждам на сервиз защото целия климатик го взех за 100 лева и сега ако ме кажат ремонт 200-300 сами разбирате че е безпредметно . От стара Загора Сам . Благодаря на всички отзовали се на въпросите ми.