valimus, провери ли, дали не си ограничил ампеража?
valimus, провери ли, дали не си ограничил ампеража?
Как да разбера дали не съм ограничил ампеража?Първоначално публикувано от Kasap
При мен как стоят нещата , току що направих замервания на 2-те клими , които имам при зададени 30 гр. и външна Т +3грПървоначално публикувано от valimus
Мидеа 12-ка on\of при 20гр. входяща Т вади 53гр фана на авто .
Шарп 22 ayn22mc при 23 входяща Т вади едвам 41гр при фан на авато ( и на мин и на макс все 40-41гр) тва направо зле спрямо твоя , който ти вади 46
И въпреки всичко на 30мин в стаята с шарпа стана 28 гр. а тя е12кв. 1 етаж североизток . тази година я изолирах на макс пвц на нея и на терасата към която излиза , 5см вата и гипсокартон на северната стена , 2см фибран и ламинат на земята и стереопорени плочи на тавана - от тия последните ако си намериш има 8мм лепи и да знаеш голяма файда има щото тавана е плоча бетон и от там бяга много топлото , а климтика смуче въздух на 20см от тавана и ако му вдигнеш Т на входящиявъздух ще се вдигне и на изхода
Обче това с шарпа мн странно ми се вижда ще трябва утре да отворя хубаво да изстудя стаята да видя как ще се държи тогава , сега само го спрях за 30мин , но явно не можа добре да изстине стаята
valimus, NATIONAL CS-H226A е климатик за отопление на помещение от 9 до 12м2 и тази квадратура е посочена като препоръчителна от самия производител, а когато японците посочват дадена квадратура за отопление, по мое скромно мнение спокойно могат да се добовят още поне 2-3 квадрата да речем, без това да е особен проблем за машината. Но твоят климатик си е точно за това помещение. Аз отоплявам кухня 11м2 с CS-225TB(2005г) и уверявам те нямам никакви проблеми за сега. Вчера в Пазарджик температурите бяха около 0*до +4*С и при зададени 22*С от дистанционното в стаята 24,5* при което климатика си почиваше. Имай в предвид че вратата към коридора/ок. 8м2/доста често стои отворена! Според мен при тебе проблема отчасти е свързан с липсата на добра изолация, но може да е и от недобре изпълнен монтаж. Все пак , ако климатика е монтиран скоро - обади се във фирмата да проверят работата му, пречупен тръбен път, недостатъчно фреон или нещо друго........
Виж тук :
http://translate.google.bg/translate...icial%26sa%3DG
@bekata,искам да ти благодаря за полезния линк! Понеже си с климатик,подобен на моя бих искал да се допитам за съвет. Имаш ли представа какво показва третата лампичка на вътрешното тяло (ако разбира се имаш такава)? При мен светва със стартирането на климатика,заедно с първата лампичка,която е индикация,че машината е пусната. И.... още един въпрос: правил ли си замерване каква е температурата на изходящия въздух при входящ около 20* и външна над 0*(примерно ок. 4-5*)? За колко време приблизително климатикът достига зададени 27-28* при същите условия?
valimus, при мене третата лампичка/в дясно/ светва само когато от дистанционното съм задал "икономичен режим" на работа . Това е зелен бутон в горния десен ъгъл на дистанциооното под дисплея. Когато тази функция е активна, а при тебе постоянно, климатика не работи с пълния си капацитет и има голяма вероятност от там да ти идва проблема - просто трябва да изключиш тази функция ! Самата лампичка има рисунка на две стрелки във въртеливо движение. Ако за нея става дума - май ще си решеш проблема, вероятно климатика си е ок, просто си следва заданието за " намаляне на ампеража" или " икономичен режим".
Не съм замервал изходната температура на вътрешното тяло, но мога да го направя довечера и ще пиша ......ако вече не си изчистил проблема!
тези модели икономичен режим нямат погледнете си преводите на дистанцйоното
Абе и аз това се зверих в японския текст, че нямам превод... Освен, че няма икономичен, не виждам и бутон за намаляване на ампеража - поправи ме, ако греша. Явно не е от това проблема.
Няма. Изчетох вчера ръководството от кора до кора, и му писах на човека на ЛС. Извинявам се, че не споделих и тук.
valimus, послушай Митака и ги викни да му проверят фреона. Климатичето е от добра марка и макар и маломощно, с тази стая не би трябвало да се озорва.
Здравейте. От вчера съм собственик на Mitsubishi MSZ-WX28J. Доволен съм много за сега. Доста лампички на вътрешното тяло. Има ли някой опътване за този модел?
снимай го тва прослувото мицубиши оня дет ти взе парите да несе ослушва ми да го преведеПървоначално публикувано от rum4o
Дойде време и аз да се намеся:Първоначално публикувано от valimus
Човече не се занимавай с глупости. И двата климатика са предостатъчно добри за помещението ти. Ако не се справя или не е в ред, или имаш страшни топлозагуби. Имам и двата климатика и те уверявам че Фуджитсуто не е по-добро. Ако искаш повече инфо може на лични, че да не пълним форума с квалификаций по климите.
Успех.................... и послушай Митака за фреона( дай го на макс - 30 гр. и след 10 минути пипни тръбите там навътре дето влизат във външното тяло(медните) - при мен парят та направо те изгарят - при вътрешна темп. 21гр. Ако при теб не е така явно имаш проблем.