Блу откъде я изрови тая антика сигурно още толкова ще изкара старите машини бяха по читави
Блу откъде я изрови тая антика сигурно още толкова ще изкара старите машини бяха по читави
Това LG не е ли за таванно-стенен монтаж?! Или бъркам? Колкото до параметрите... на охлаждане и на отопление тази машина е 6048 kcal, тоест 24000 BTU Консумира си по 2800 W (доста е...) Вътрешното тяло тежи 30 kg, външното 65, събира 1650 gr R22. Само едно въпросче - това къде го видя за продаване....?!Първоначално публикувано от vyrtel
blue1, машинката е страхотен модел, макари малко на години...Класика в сравнение с новите боклуци по магазините...Само да не се скапва трв-то....Желая ти да е използваш още десетки години....
Що бе, 95-та год.не е зле.Моят Дайкин като е от 92-ра какво да кажа....освен че работи идеално /тук чукам на дърво/.Моделът е F253TX.
Весело посрещане на Новата година на всички!
ДА НИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА 2010 ГОДИНА И ДАНО ДА ДОНЕСЕ НА ВСИЧКИ НИ ПОВЕЧЕ РАДОСТ,ЩАСТИЕ, ХУБАВИ НЕЩА , ПРИЯТНИ ИЗНЕНАДИ И МНОГО.. МНОГО РАДОСТ !!! А ЗА МОДЕРАТОРИТЕ НА ТОЗИ СТРАХОТЕН ФОРУМ...ОЩЕ ПОВЕЧЕ УЧАСТНИЦИ В НЕГО !!! АМИН !!!
Обръщам се към Алекс,първо за много години.Значи това LG наистина е таванноподов тип взел съм го преди 3години от един познат за 600лв.климатика е почти нов.Бяха монтирани 3 такива клими в едно огромно хале на тавана които е към 6,7метра висок.Човека ги пробвал 1г. и си взел едни трифазни.Тогава ми продаде 1 от 3те клими и ми каза да не го монтирам на тавана че въобще не топлел.Та въпроса ми е дали е добър този климатик.
vyrtel, както си разбрал, машината е конвенционален модел...Все пак помещение с височина 6 ~ 7 метра си е доста и при тези условия наистина може да не е вършел работа. Ти в какво помещение мислиш да го монтираш? Колкото до подобни модели на LG...имам някакви косвени наблюдения, но както ти казах всички зависи къде е монтиран.
Аз съм го сложил на стената ниско долу аза помещението спалня 4на4,5м с много гадно изложение дървена дограма двоина без изолация,но се справя с лекота,на колкото и да го сложиш докато не ги направи не спира.
Е това е 24-ка в 18 м2 Оставаше и да не се справя.
deian За много години на теб и на всички ,
- не си си имал работа с LG не си видял за каква аномалия на изработката става въпрос дори и 100 волтовите им Японци са доста слаби като налягане в компресора , имал съм 3 4 броя в монтажите си самият агрегат е 30 тина килограма на 18 000 бту , като охлаждане са невероятни но за топло не стават
Честита нова година на всички и от мен!Пожелавам на нас потребителите техник да не влиза в къщите ( освен за профилактика) на търговците- много доволни клиенти и продажби.На техниците -само монтажи и клиенти отварящи с лакти вратата.....А на всички много пари,щастие и професионален възход!
П.С. А така се фука човек Блу,а не както предишното ти като с половин уста -много добре изглежда да си го ползваш дълги години
честита нова година на всички ! и каде е тази фирма за която говориш може и на личниПървоначално публикувано от rkk
Ти да видиш Чофуто което си взех за службата, само за 180 лева, лятото беше без грешка сега чакам да свие студ да го видя как ще се справя и него ще го снимам някои ден. Много си падам по такива дърти машини, странното е че нито една от тях не е правила проблеми, а вече в службата има два дайкина, корона, чофу, саньо, шарп, тошиба- конвенционални и сега това инветорче.Първоначално публикувано от marian1
Здравейте.
ЧНГ на всички.
След толкова много прочетено във форума и в този раздел и аз съм на кръстопът с много повече лъчи от "Петолъчката".
Данните са следните:
- апартамент 1 етаж тухла от старите без никакви взети мерки за топлоизолация и дограмата си е стара-всичко това 1965 г.
- имам локално парно на твърдо гориво сега използвам пелети-възобновяем енергиен източник но не мога да го подържам постоянно - ще си го паля когато имам възможност.Котлето не е за пелети.
- помещението за климатизиране е около 90 куб.м. плюс минус 1,2 куб.м. една външна стена и една заета от стъклата на дограмата квадратурата не съм я мерил но е поне 20 кв.м.
- при температури около 0 по Целзий плюс минус по скоро минус 3-4 градуса и неработещо парно, около 2 - 2,5 KW са ми достатъчни за доста добър комфорт температура на 1,5 м. от пода 23-24 градуса.Мощността е от ел. печки.
Сега и въпросите:
- дали ще ми е достатъчен климатик инвертор 14 000 БТУ или трябва да търся по голям като последния ще се използва предимно през деня.Помещението е южно и като няма листа по дърветата слънчево.
- Климатика ще е втора употреба с оглед свития семеен бюджет.Не съм наясно кой набор ще е добре за закупуване.И коя марка.Разгледах два, три но са малко тези които са 14 000 БТУ.Хареса ми един Дайкин AR28DES - 2004 г. но малко ме съмнява да е 14 000 БТУ.Въобще, не съм наясно какво да гледам и коя година да е производството.Приемам всякакви съвети и препоръки.
Благодаря предварително на всички.
На първо четене, бих казал, че 2,5kW са крайно недостатъчни за това помещение. Необходими са ти поне 6кW номинална мощност /20 000 BTU на отопление, ако така предпочиташ/.