Страница 123 от 159 ПърваПърва ... 73113121122123124125133 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,831 до 1,845 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2009

Re:Втора употреба климатици

Здравейте!Тези дни сложих едно климатиче втора употреба в спалнята и бих искал да попитам тези,които разбират повече да кажат дали съм направил правилен избор?!Модела на външното тяло е АО22NPE a на вътрешното АS22NPE.Намерих ето това http://translate.google.bg/translate...2NPE%26hl%3Dbg инфо за модела,но никъде не пише дали е инвертор или не(най-вече това ме вълнува).Благодаря предварително!

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Инвертор е. Можеш да спиш спокойно... Освен това е много корава и изпитана машина. Със здраве да си го ползваш.

4. Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Инвертор е. Можеш да спиш спокойно... Освен това е много корава и изпитана машина. Със здраве да си го ползваш.
    Благодаря за бързият отговор!Съмненията ми бяха възоснова на това,че компресора спира да работи от време на време!Мислих,че това не е присъщо за инверторите но от това,което прочетох по форумите разбирам че има и такива случаи.Иначе в хола имам General и затова избрах тази машина вътрешните тела на практика изглеждат 1:1 като изключим синята лента на Fujitsu-то!

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

2004-та година няма конвенционални машини в Япония Честито, яко куче е!

6. Member
    Тук е от
    Dec 2008

valimus, едва сега успявам да пиша. Първо за лампичката - същата е -проверих, сравних йероглифите.Но днес говорих по телефона с момчето, което ми монтира климатика и се оказа, че при превода на дистанционнотоІ моето е оригиналноІ се е получило разминаване. Действително тази лампа е индикатор за функция самопочистване или подсушаване на филтрите на вътрешното тяло най-вече в режим охлаждане. За предпазване от появата на плесени и неприятни миризми....нещо такова.Но въпреки това,както споменах пробвал съм различните режими на работа на климатика и поне моят модел при светеща лампа - активна тази функция, работи на по ниски обороти!
    Според мен няма логика да слагат бутон на дистанционното за тази функция, ако не маже да се включва и изключва,т.е. ако е постоянно активна за какво е този бутон? Още повече, че се ползва най-вече летния сезон?
    Днес намерих време за експеримент;
    При външна т-ра 8*С, зададени 22 а на т-търа 24,5 вдигнах градусите от дистанционното на макс- 30 с макс вентилатор.
    Резултат - на изхада на въздушния поток , познай -46*С, а зададената т-ра беше достигната за по-малко от час време!
    Това мисля трябва да те успокои поне малко!
    Изводите според мен са ;
    1.По-добра изолация и 2. Дезактивиране на тази функция "почистване на филтрите" поне за зимния сезон.
    Ако дистанционното ти не е точно за този може да "не хваща" на всички бутони!

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Каква е тази функция "почивстване на филтрите" в този базов модел?? Третата лампичка да не би случайно да значи, че е настъпило време да ги почистиш
    Lost in translation

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

deian, бате, става въпрос за самопочистване (изсушаване) на вътрешното тяло (изпарителя) чрез вентилация...А между другото, в Япония през 2004 година има конвенционални модели...

10. Тук е от
    Oct 2007

@Aleksandars,след като има такава функция- "самопочистване (изсушаване) на вътрешното тяло(изпарителя)" и на дистанционното има отделен бутон за нея смятам,че въпросната процедура не се извършва автоматично при нужда,а трябва да я зададеш, в противен случай се обезсмисля наличието на специален бутон. В този ред на мисли,след като може да задаваш функцията,трябва да може и да я деактивираш, а при мен това е невъзможно. Бутона реално не върши никаква работа.Резултат: лампичката за гореспоменатата функция свети постоянно.

11. Тук е от
    Oct 2009

Ето го Митсобушито Каква е тази светеща лента(12) от долу? Също ако знаете нещо повече за някой от тези (1,2,3...) символи.

[img width=800 height=600]http://ruildesign.com/images/klima.jpg[/img]

А това е дистанционното. За него ми дадоха превод.

[img width=800 height=600]http://ruildesign.com/images/dist.jpg[/img]

12. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Като гледам дистанционното се питам: може ли да регулира въздушната струя само от лявата или дяснаат част на вътрешното тяло ....!?

13. Member
    Тук е от
    Jan 2008

преводда ти е готов чакам да вида колегите как щесе представят и ще ти пусна транслейта айде инженери ваш ред е:

14.  

15. Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от mxkolev
    Като гледам дистанционното се питам: може ли да регулира въздушната струя само от лявата или дяснаат част на вътрешното тяло ....!?
    Може да се регулира само в дясно и само в ляво едновременно. В средата да не духа. Иначе май има датчик за следене на хора и да мести струята ама не знам как да го включа още.

16. Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    deian, бате, става въпрос за самопочистване (изсушаване) на вътрешното тяло (изпарителя) чрез вентилация...А между другото, в Япония през 2004 година има конвенционални модели...
    Т.е. не се знае дали моя модел със сигурност е инвертор така ли??По какво мога да разбера дали това е така?

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

joredo климатика ти е инвертор та дрънка! В Япония има под 5% конвенционални климатици и производството им се е ограничило до прозоречни модели. Най-известната фирма която произвежда такива в Япония е Тойотоми , те правят само прозоречни машини, а в Европа предлагат и сплит системи.

18. Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от Mmitaka
    преводда ти е готов чакам да вида колегите как щесе представят и ще ти пусна транслейта айде инженери ваш ред е:
    Все още нищо няма по моя проблем. Май никой не разбира япоски.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе