Страница 135 от 159 ПърваПърва ... 85125133134135136137145 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,011 до 2,025 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2010

Re:Втора употреба климатици

мерси пак ALEKSANDARS ! Има и едно друго MITSUBISHI MSZ-J22P-W изглежда по старо на външен вид с цена 850 лв. и колко ,според теб трябва да струват? и струва ли си TOSHIBA-TA /750лв /?

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

То хубаво има коп5 ама с тия 2,2кв какво ще топлиш при -15 сигурно е 1,2кв.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Здравей. В подписа ми има малко и голямо митсубиши. С двете топля 90м2 апартамент(поддържам 23гр.) ново строителство и с перфектна изолация(всички врати са отворени). При темп. под -10 им помагам с 1 конвекционален 10 годишен Самсунг( тази зима не е работил повече от 3 дни).
    Климатика не е лош( базов модел е според мен) и ако е правилно оразмерен работи много добре.

Цитат Първоначално публикувано от DEICIDE
    мерси пак ALEKSANDARS ! Има и едно друго MITSUBISHI MSZ-J22P-W изглежда по старо на външен вид с цена 850 лв. и колко ,според теб трябва да струват? и струва ли си TOSHIBA-TA /750лв /?

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

За всяка мощност си има стая. Щом се произвеждат 22-ки, значи има стаи за 22-ки. Въпросът е да се прецени нужната мощност.

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Айде да няма повече препирни в темата...Качествените японски климатици нямат алтернатива в момента, така че кой как се държи при минусови температура е тема която сме обсъждали и друг път...Само за пример ще дам модел на Toshiba от 2003 година RAS-285JDR, който при 7° има отоплителна мощност 4.0 kW, при 2° има отоплителна мощност 6.0 kW, а при -15° има отоплителна мощност 4.85 kW. Който желае може сам да си пресметне с колко % е спада на мощността и да ми покаже алтернативата му в момента....И това е модел произведен преди 7 години...

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Благодаря Алекс! Ако може и колегата Велев, да поясни с пример, какво има предвид...

8.  

9. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Цитат Първоначално публикувано от deian
    За всяка мощност си има стая. Щом се произвеждат 22-ки, значи има стаи за 22-ки. Въпросът е да се прецени нужната мощност.
    Правят се но за много малките им жилища в Япония.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

22-ка в Япония е за стаи 10-11 м2 с лоша изолация. Нима ние нямаме такива стаи? Имаме, че дори са с по-добра изолация от стандарта, по който смятат японците. Според отоплителната мощност на конкретния модел, може и до 15-16 м2 стая да топли безгрижно. А има 22-ки с толкова висок максимум, че дори европейска 14-ка е с по-нисък.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Не мога да разбера, защо едни колеги в това число и Аз, казваме с какво отопляме и какво постигаме с определени машини и обеми и всички други знаят, че това е истина а не измишльотини а някои им се иска да не е истина и винаги се оспорва независимо, че реалноста е доказана с цифри?!?

п.с. Sorry за оффтопика

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Деяне имам опит с тези клими и не ми се влиза в безсмислени спорове, които е решил да си чупи главата нека я чупи тя си е негова.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Къде ти е "опита" ? В Плевен ли? Там едва ли има повече от 200 климатика втора ръка... Колко от тях са минали през ръцете ти?

14.  

15. Тук е от
    Jan 2009

Миналата година за стая 15кв2 закупих Fujitsu AS22PPG-W, което се справи без никакъв проблем и при -17

16. Member
    Тук е от
    Dec 2008

emil2564, нищо не казваш за National CS-H226A от подписа ти! Любопитен съм, защото ползвам подобен и тази зима се справи повече от добре!

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Климатика е добър - топли, икономичен е и е е тих. Само че моя е нещо....................не по реда си.
    Проблема е че много рядко размразява. Натрупва се доста лед и с дни си е така, а като заледи - не топли така добре.Идваха веднъж да го ремонтират - напълниха го отново ...................... и пак същото. Сложил съм го в стая 12кв.м. поддържа температура над зададената - зададена 18 - поддържа около 22-23.гр. По принцип бащами( ползвателя) не е зиморничав - климатика се пуска само при по-трайно застудяване. Тази зима е работил около 1-1,5 месеца. Явно нещо го лъже и неще да размрази. Като почне дефростта( повече от 2 пъти на ден не съм го виждал да влиза в дефрост) и успява да размрази от средата(на питата) нагоре. Надолу си остава дебелия лед. В началото му помагах с вода ама вече ми писна - оставих го на волята на баща ми. Другите клими -, а те са 6 на брой са със идеално сухи пити, но този ...................е буца лед. Като ходя до Пловдив ще го изкоментирам с продавачката - да казва как ще я мъдрим.

Но държа да отбележа, че съм доволен и явно проблема не голям.

Цитат Първоначално публикувано от bekata
    emil2564, нищо не казваш за National CS-H226A от подписа ти! Любопитен съм, защото ползвам подобен и тази зима се справи повече от добре!

18. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Ако е в гаранция досаждай им да отработят проблема! Моите и двата не размразяват често - работят доста дълго време със заскрежени пити / целите побеляват /преди да се включи дефрост, но това не пречи да топлят добре.
    А и размразяването приключва с абсолютно чиста пита.
    Не бива да се примиряваш с наполовина обледено външно тяло след дефрост!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе