Страница 128 от 159 ПърваПърва ... 78118126127128129130138 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,906 до 1,920 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2007

Re:Втора употреба климатици

Здравейте,имам проблем с моя климатик втора употреба,и се надявам някой да ми помогне .Така,климата е японска 100V,марка-SHARP-AY-F22SE-W-инвертор.До вчера си работеше нормално,но,тук през ноща /гр.Варна/температурите паднаха до -7,а най лошото е че има много силен вятър,а климатика спря вътрешния вентилатор и не иска да го включи да духа.Не даваше никаква индикация за грешка,но все пак реших да го изключа от контакта за 10 мин.Когато го пуснах отново-тръгна за около 10 мин.и пак спря.Единственото обяснение,което имам е ,че заради много силния вятър,и чисто северно изложение ,датчиците на външното тяло се ''лъжат'',че замръзват и климата обръща режима,но проблема е явно, че после не се връща на топло и не започва да духа.Стата е 13м2,с вътрешна изолация и пвц.Ако има някой някакви идеи какво да направя,моля да сподели,инъче сега го държа на 23*темп.,автоматичен режим на вентилация и неще и неще да тръгне...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2008

пусни го на охлаждане , и стсини с ръка дачика вътрешния и го излъжи да включи на охлаждане духни му с сешуар от 40 см да го измамиш като завърти компресора обърни на топло и дай 20 градуса не повече след като ги достигне дай 25 ,заседнал е4 пътника все пак е шарп

4. Тук е от
    Dec 2007

Е-еей,Mmitaka,благодаря много!!!!Тръгна за сега.....от какво така ще е заседнал тоя четирипътен винтил,да не тормозя нещо климатика с ползването си?Как да ползвам в такова време климатика,че да не се получават такива проблеми.До сега съм го държал на 22*темп. и ауто вентилатор.Възможно ли е отново да заседне този винтил?Благодаря отново на великия форум!!!

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Това им е слабото место на Шарповете , и Варна е доста влажничко да ти кажа това доста тормози хайвана ,ако не си му правил скоро направи му профилактика , дръж го на 23 градуса не повече клапите надолу и максимална степен на вентилация ,виж да нямаш обект срещу него или под него като хладилник или друго примерно шкаф да отразява струята , северното изложение на този климатик доста е опасно , и влажноста са го принуждавали доста често да размразява което твари вентила и капилярките , изчисти му и филтрите хубаво , и не го спирай вечер , вижда зор то е ясно щом е почнал да засяда ще го жениш скоро 40 до 80 лева е джаджата зависи колко алчен майстор уцелиш

6. Тук е от
    Dec 2007

Благодаря отново за инфото Mmitaka!Ще го настроя както казваш.Профилактика не съм му правил от година и половина.Четирипътника обаче съм го сменял преди 3 год.Явно там му е слабото място,пък и плюс това че е на 7етаж,чист север,също,както казваш оказва влияние.Между другото,аз съм му направил кожух от ламарина,която е отворена пред перката и радиатора отзад за да се вентилира нормално,но покрива добре електрониката,и така го предпазва поне малко от директно духащия силен и студен северен вятър.

7. Тук е от
    Jan 2010

Имам сериозен проблем. Взех си квартира сега на скоро. В нея има климатик Мицубиши msz-ez221-w. Проблемът се състои в това че дистанционното е на Японски ми е адски трудно да се справя. Може ли някой който има такъв или подобен да ми разясно всяко копче за какво е и също ме интересува за какви помещения е подходящ. Знам стар е и нищо не се намира в нета но се надявам все някой да успее да помогне. Благодаря предварително.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ммитака или Александарс ще ти помогнат.

10. Тук е от
    Jan 2010

как да се свържа с тях. Също нз дали това е проблем но днес го пусках цял ден стоя повече от 16градуса не дигна..дали е от настройките които съм направил или е проблем с машината

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Те ще се свъжат с теб . Нещо като мафия са
    Този приятел мисля, че е от 95-та година и е 3.4 kW на отопление. В каква стая е? Иначе с дистанционното освен да нагласите режим отопление, скоростта на вентилатора и градусите, друго не ви е нужно.

12. Тук е от
    Jan 2010

Малка е стаичката..не повече от 15 квадрата с вътрешна изолация..но повече от 15- 16 градуса не иска да дигне..нз има ли значение на какви градуси да го сложа в началото, че тук е малко студеничко..освен за вентилатора и градусите и програмите има и някакви други копчета....

13. Member
    Тук е от
    Jan 2008

слушай сега тв атие най малкия проблем вс едно на краставичар да викаш имаш ли краставици
    ако го няма тука
    http://mmitaka.snimka.bg/details/micubishi.454372.all
    и не го намериш предполагам че едно сиво дето се отваря на страни ако е такова снимай го и ми го прати на скайп - mmitaka и го имаш тук до 12 минути и 20 секунди

зада не седиш на студено през тва време отвори капака на тая антика и натисни има един бутон в дясно тва тие авто режим 25 градуса при каквито и да е условия но прди това го рестартирай от контакта
    айде ти си

14.  

15. Тук е от
    Jan 2010

Тая антика има един мн малък бутон един по голям и един който се мести на горе и на долу

16. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от toledo
    Тая антика има един мн малък бутон един по голям и един който се мести на горе и на долу
    малкия

17. Тук е от
    Feb 2010

Здравейте на всички!
    Чудесен форум!

След дълго четене и невъзможност да намеря информацията която ми е необходима, реших да се обърна към всеки един от Вас, който може да помогне. Нов съм, и виждам, че именно тук ще получа отговор на въпросите си.
    Та така, от Варна съм. Реших да си купя "нов" климатик вторя употреба, защото от опит се убедих, че чисто новите /не японските/, не струват. Днес ходих в два магазина за климатична техника втора употреба. Към момента в единия магазин /Варнаклима ЕООД/ за условията които посочих, ми предложиха следните марки: Фуджицу АDE225K, Национали H225A и V221A, Дайкин R22DHDS. Всички са на стойност 800лв с монтажа и 3години гаранция. По думите на продавача са с новия фреон и са инвертори. Другия магзин /Регата клима/ ми предложиха Дайкин AN22EKS-W, Митсубиши MUZ-AX22H и Тошиба RAC-225UAD. Също са с новия фреон, с 3 години гаранция, инверторни. Те са на цена 770лв., без монтажа. Той е 150лв.

Единствено успях да намеря информация за Тошибата, но отзивите не бяха кой-знае какво. Молбата ми е, ако някой може да даде информация относно година, ТТДанни екстри и т.н., ще бъда много благодарен. В случаи, че ползвате някоя от въпросните машини, ще се радвам ако споделите мнения и наблюдиния от работата им.
    На външен вид, всички изглеждат добре. Климатика ми е необходим за помещеие /спалня/ около 13м2, с ПВЦ и изолация.
    Попитах всеки един от продавачите в магазините, кой от всичките би избрал. В първия магазин отговора беше Национала, а във втория Дайкина.

Еми, това е. Предварително благодаря на всички които ще се отзоват!

Поздрави!

18. Member
    Тук е от
    Nov 2008

СПОРЕД МЕН И ДВАМАТА НЕ СА ПОЗНАЛИ - само мое мнение - тошибата или митцубито

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе