То стана малко като чат, ама.......
Да сигурен съм, че продължава и след като го изключа. Продържава за около час може би.
Монтираха го техници от фирмата.
То стана малко като чат, ама.......
Да сигурен съм, че продължава и след като го изключа. Продържава за около час може би.
Монтираха го техници от фирмата.
Това може ли да се диагностицира? А иначе гаранцията е 3години.Първоначално публикувано от jony
може да се провери след демонтаж на в.тяло и махане на излолациите на тръбите към изпарителя
провери след като изключиш климатика - заслушай външното тяло да ли продължава да работи нещо в него
Сега като отидох до климатика, шума го нямаше. Изключих го. Външното тяло също спря след около 10 секунди. После отново го пуснах. Имаше единствено шум като от течаща вода, който изчезва след около минута, минута и половина.
предполагам че е премачкана тръба на изпарителя , наи често се случва когато тръбите тръгват на дясно и по рядко назад от в.тяло
както ти писах трябва да се демонтира да се разглоби и да се проверят тръбите и ако са премачкани да се заменят с нови
![]()
дано да откриете проблема , в режим охлаждане се чува като свистене и с сигорност не се изтрайва
Как ще е в течна фаза? Я разгледай схемата тук.Първоначално публикувано от jony
Входа е с газова фаза,вътре се кондензира в течност,и излиза като течна фаза.Образно казано,топлообменника е поне в някаква степен пълен с течност.А много ясно,че не се изпарява,като тялото е кондензатор...
ДАЙКИН И 4 ТОШИБИ....С това съм "обзавел" моите роднини и близки...БЕЗУПРЕЧНА РАБОТА И МАЛКИ СМЕТКИ ЗА ТОК !!! Д О В О Л Е Н !!! ))))))))))))))
P.S Поздрави на всички "форумци" от мен ! ))))
ясо филе му !ако уточниш от кое си по-доволен и защо, и коментираш какво едното има а другото няма , ще си номер 1Първоначално публикувано от rexito
Здравейте отново!Първоначално публикувано от nikolai152
Айде да споделя практически опит от установяването и отстраняването на проблема.
След няколко дни наблюдения и тестове установих, че шума се появява само когато вали дъжд!!!!!!След като вече имх някаква изходна точка, можех да вървя лесно напред. Направих външен оглед и видях, че когато са го монтирали на фасадата, едната стойка е допряна до водосточната тръба. От там направих заключението, че шума се предава от нея на външното, а от него, по тръбите до вътрешното тяло. Последва действие с чука. Отделих я и се зарадвах, че всичко е ОК. Да, ама не!! Два дни след това, през ноща бях събуден от същия шум. На сутринта отново гледане и мислене..... В един момент ми направи впечатление, че от дренажната тръбичка на вътрешното тяло, която влиза във водостока, капе вода. Е те тогава ми светна лампиона. Извадих я и с това моята одисея приключи.
![]()
Водата, която се е стичала по водостока, се е удряла в дренажната тръбичка и шума се е предавал във вътрешното тяло.
Та така. Ако някой има подобен проблем, да действа.
Поздрави!
Малко не ми става много ясно как така ще се предава този шум на вътрешното тяло и то до такава степен, че чак ще ти пречи, ама както и да е...
Важното е, че си разрешил проблема.![]()
Е ми то си е тръба.Някой реват,че свири дренажа като има вятър.Ако ти е над главата сигурно дразни.Първоначално публикувано от Djia