Страница 132 от 159 ПърваПърва ... 82122130131132133134142 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,966 до 1,980 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2010

Re:Втора употреба климатици

То стана малко като чат, ама.......
    Да сигурен съм, че продължава и след като го изключа. Продържава за около час може би.
    Монтираха го техници от фирмата.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от jony
    възможно е по време на монтажа или преди това вътрешното тяло да е имало пречупена тръба и пречи на преминаването на фреона през изпарителя
    дано да са ти дали и гаранция за климатика !
    Това може ли да се диагностицира? А иначе гаранцията е 3години.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2009

може да се провери след демонтаж на в.тяло и махане на излолациите на тръбите към изпарителя
    провери след като изключиш климатика - заслушай външното тяло да ли продължава да работи нещо в него

5. Тук е от
    Feb 2010

Сега като отидох до климатика, шума го нямаше. Изключих го. Външното тяло също спря след около 10 секунди. После отново го пуснах. Имаше единствено шум като от течаща вода, който изчезва след около минута, минута и половина.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2009

предполагам че е премачкана тръба на изпарителя , наи често се случва когато тръбите тръгват на дясно и по рядко назад от в.тяло
    както ти писах трябва да се демонтира да се разглоби и да се проверят тръбите и ако са премачкани да се заменят с нови

7. Тук е от
    Feb 2010

Благодаря Ви!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2009

дано да откриете проблема , в режим охлаждане се чува като свистене и с сигорност не се изтрайва

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от jony
    нека да ти уточня нещо - в режим отопление в вътрешното тяло фреона е в течна фаза и не се изпарява
    Как ще е в течна фаза? Я разгледай схемата тук.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Входа е с газова фаза,вътре се кондензира в течност,и излиза като течна фаза.Образно казано,топлообменника е поне в някаква степен пълен с течност.А много ясно,че не се изпарява,като тялото е кондензатор...

12. Тук е от
    Oct 2009

ДАЙКИН И 4 ТОШИБИ....С това съм "обзавел" моите роднини и близки...БЕЗУПРЕЧНА РАБОТА И МАЛКИ СМЕТКИ ЗА ТОК !!! Д О В О Л Е Н !!! ))))))))))))))
    P.S Поздрави на всички "форумци" от мен ! ))))

13. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от rexito
    ДАЙКИН И 4 ТОШИБИ....С това съм "обзавел" моите роднини и близки...БЕЗУПРЕЧНА РАБОТА И МАЛКИ СМЕТКИ ЗА ТОК !!! Д О В О Л Е Н !!! ))))))))))))))
    P.S Поздрави на всички "форумци" от мен ! ))))
    ясо филе му !ако уточниш от кое си по-доволен и защо, и коментираш какво едното има а другото няма , ще си номер 1

14.  

15. Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от nikolai152
    ...........На моменти обаче, има някакъв странен шум от вътрешното тяло. Шума се появи почти веднага, след като монтажниците си заминаха. Мога да го определя, като валене на дъжд върху ламарина, с различен интензитет, а понякого и като че струйка вода падаща по водосточна тръба. Шума е много дразнещ, защото климатика е в спалнята. Сякаш се чува от лявата страна. Странното е, че този шум продължава за около час, след като го изключа. Не мога да намеря някаква зависимост между появата и отсъствието му..............
    Здравейте отново!
    Айде да споделя практически опит от установяването и отстраняването на проблема.
    След няколко дни наблюдения и тестове установих, че шума се появява само когато вали дъжд!!!!!! След като вече имх някаква изходна точка, можех да вървя лесно напред. Направих външен оглед и видях, че когато са го монтирали на фасадата, едната стойка е допряна до водосточната тръба. От там направих заключението, че шума се предава от нея на външното, а от него, по тръбите до вътрешното тяло. Последва действие с чука. Отделих я и се зарадвах, че всичко е ОК. Да, ама не!! Два дни след това, през ноща бях събуден от същия шум. На сутринта отново гледане и мислене..... В един момент ми направи впечатление, че от дренажната тръбичка на вътрешното тяло, която влиза във водостока, капе вода. Е те тогава ми светна лампиона. Извадих я и с това моята одисея приключи.
    Водата, която се е стичала по водостока, се е удряла в дренажната тръбичка и шума се е предавал във вътрешното тяло.
    Та така. Ако някой има подобен проблем, да действа.

Поздрави!

16. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Малко не ми става много ясно как така ще се предава този шум на вътрешното тяло и то до такава степен, че чак ще ти пречи, ама както и да е...
    Важното е, че си разрешил проблема.

17. Тук е от
    Feb 2010

Ами ............ факт!

18. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Djia
    Малко не ми става много ясно как така ще се предава този шум на вътрешното тяло и то до такава степен, че чак ще ти пречи, ама както и да е...
    Важното е, че си разрешил проблема.
    Е ми то си е тръба.Някой реват,че свири дренажа като има вятър.Ако ти е над главата сигурно дразни.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5339
    Последно: 28-02-25, 05:53
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе