скреж може да има и даже трябва но лед не бива да има , това говори за проблем в електрониката , ако Емо още работи натисни ги да ти пратят Емо главният електрончик и поздрави продавачката от мен
скреж може да има и даже трябва но лед не бива да има , това говори за проблем в електрониката , ако Емо още работи натисни ги да ти пратят Емо главният електрончик и поздрави продавачката от мен
Модел: AS40NPZ - NOCRIA
Тип: Инверторен ( ХИПЕР ИНВЕРТОР )
Охладителна мощност: 4.0 (0.8~5.0 )kW
Отоплителна мощност: 6.0 (0.8~9.2) kW
COP: 4.61
Фреон: R-410А
Модел: CS-40RCX
Тип: Инверторен (ХИПЕР ИНВЕРТОР)
Охладителна мощност: 4.0 (0.6~4.3) kW
Отоплителна мощност: 6.0 (0.6~8.0) kW
COP: 4.78
Фреон: R-410 кой от двата модела да е моля за мнения за моделите и коя година саАконе ме изпреварят да ги вземат докато се наканя
Fujitsu AS40NPZ NOCRIA - година на производство 2004, National CS-40RCX Kirei - година на производство 2005
Като погледнеш National и после нокрията, мисля че няма нужда от много мислене...National
Ейййййййййй........ . чудо си Митак. веднага включи. Ти си запознат с онази снимка дето ти изпратих преди коледа. В общи линии ( тогава) техника му пусна фреона и му наляхме нов(с кантар). Абсолютно никаква промяна нямаше после..... - пак си е ледено блокче. След това се позатопли времето и ......абе баща ми не е зиморничав и при темп над 20гр. не му е комфортно. Иначе климатика си топли и поддържа при зададени 18гр. на дистанционното - 21-22 гр. в другия ъгъл на стаята. При първа възможност ще мина да предам поздрави на " продавачката ", а за ремонт - сега нямам време - имам други задачи. , но смятам преди да е свършила гаранцията наистина да го изкоментирам с " продавачката " и тогава ще помоля да ми пратят Емо
П.П. Наистина се радвам че се включи. Поздрави на добрата стара А............
Първоначално публикувано от Mmitaka
Сама си "четка" филтрите,а това доста се различава от истинско чистене с вода,четка и сапунче....Особено ако се пуши в помещението,само замазва мизерията върху филтрите и става по-зле.
Здравейте , искам да помоля знаещите за инфо за SHARP AY G 25 G , защото спря след 5 г. експлоатация без нникаква подръжка . Аз не намирам( предполагам защото е стар 96 пише на вътр. тяло) , особено ме интересува фреона какъв е, и количеството, защото след като изчетох темата и сравних симптомите(заледяване на черти на външ. тяло, невъзможност да поддържа високи темп. +25 ,мигане лампата на таймера и започва да духа студено след работа около 30 м.) , които се проявяваха постепенно през последните 2-3 г. стигнах до извода ,че най-вероятно трябва да се "долее" фреон . Надявам се че не греша. Табелката на външ. тяло падна отдавна.
Благодаря предварително.
По симптомите които описваш, не е сигурно дали машината има нужда точно от фреон - който между другото е R22 - между 650~700 gr. На машината за този период извършвана ли е някаква профилактика?
Реално не. На първата година дойдоха замериха ампеража и толкова, но пък и аз нямах оплаквания. На втората година ме лъгаха в продължение на 2 седмици и не доидоха и вече нямах гаранция. Пиша всичко това защото имам познат ,който може да дойде и да го погледне но не се занимаа по принцип с клим. на 100в.
Специално тези шарпове са добри като модели, но както ти казах, машината трябва ад се види от специалист....
Здравейте. Нов съм във форума и понеже искам да взема 3 климатика, реших да видя и за втора ръка. От това което прочетох разбрах, че в Сф няма фирми, които да предлагат климатици 2ра ръка и така успях да намеря фирмата АНТ в Пловдив. Понеже видях в началото, че в Пловдив има повече фирми, а не можех да ги намеря, ще бъда благодарен на всеки, който ми даде координати на такава фирма ( на ЛС ако може ) и ще ви бъда благодарен ако ме насочите към препоръчителните модели на Тошиба и Фуджитсу Благодаря
Моля, подобни предложения - на Лични съобщения само.
Крис
eddy,те сами ще те потърсят,но наистина в тази фирма която ти си открил,предлагането е най слабо,а и на твойте въпроси там ,едва ли ще получиш задоволителни отговори... А за марките- добре си се ориенрирал.