Дидо,понеже си фен на големите размери,как ще коментираш тази 50ка с външно 55/76 см,и с тръби 6 и 10 мм ? А че и 56цата е с такива размери....То 9ката LDC е 79 см....
Ники,на -10 гр е 4,7 Квт...
Дидо,понеже си фен на големите размери,как ще коментираш тази 50ка с външно 55/76 см,и с тръби 6 и 10 мм ? А че и 56цата е с такива размери....То 9ката LDC е 79 см....
Ники,на -10 гр е 4,7 Квт...
Ако ZW36T на -10°С дава 4.7 квт е супер,а при каква консумация ги дава.Примерно за FTX50GV при -10°С отдава 3,7kW при консумация 1,39kW
Тръбите на ZW36T са 6.35 и 9.52. Вътр. тяло 14кг, външно 35кг
Ами на тая графика,дето си я изровил,няма данни за консумацията.Предполагам около 1,5 Квт ще е...
Добри са му данните. Друга графика дето да се разбира нещо повече не намерих. Предполагам е скрол компресор с това доста леко външно тяло...Първоначално публикувано от vanko68
Ротационен е компресора, но не се вживявай толкова. Ако ти върши работа, като параметри - скачай в тигана.Първоначално публикувано от niki72
Тези данни това ли значат, което се вижда - 4.2квт при консумация 745 вата и 5.6квт при 1750 вата консумация?
Power consumption 760W 760W
消費電力(暖房時) Power consumption (during heating) 745W 745W
冷房能力 Cooling capacity 3.6kW 3.6kW
暖房能力 Heating capacity 4.2kW 4.2kW
期間消費電力量 Power consumption during 1244kWh 1244kWh
冷暖房平均COP COP mean air 5.19 5.19
冷房能力 (kW) Cooling capacity (kW) 3.60 3.60
暖房能力 (kW) Heating capacity (kW) 4.20 4.20
低温 Low temperature 5.60 5.60
消費電力 (W) Power Consumption (W) 暖房 Heating 745 745
暖房/低温 Heating / Low 1750 1750
冷房 Cooling 760 760
Да бе, това си значат. Екстра е машинката . Ако не я искаш, пиши ми на лични, къде си я намерил, че ми трябва една такава.
Ванко, как да го коментирам. Сравнително нисък клас е това Дайкинче.
И сега кое ще е по-добрия вариант за около 75м³ - mitsubishi ZW36T или новия даикин FTX50GV ?
I. Ако има сервизна поддръжка в БГ за мицубишито, тогава може и то да е по-добрият вариант, ако обаче няма и недай си боже изплющи нещо било платка, било друго и трябва: 1. да търсиш фирма/техник която да дигностицира повредата; 2.да намериш повредената част -ти сам; 3 .да намериш начин да я доставиш в Бг до себе си 4.да извикаш фирмата диагностицирала проблема да го отстрани, то едва ли мицубишито е по-добрият вариант, дори да е по-добрият климатик.Първоначално публикувано от niki72
Имах такава дилема миналото лято по същото верме-дали да купя general12 LD или саньо за спалнята.Избрах дженерала/фуджитсуто защото:
1.в моят град никоя фирма не предлага нови саньота и на практика няма кой да ги обслужва сервизно/гаранционно ако нещо изплющи по тях.
2.мой познат със саньо си беше пращал(с куриерска фирма) климатика-външно и вътрешно тяло до Варна за смяна на изгоряла платка(разбра се впоследствие след ремонта) в лятните горещини, защото фирмата от която го беше закупил е варненска;
3.има много монтирани дженерали/фуджитсу/фуджи-тоест има резервни части;
4.фуджитсу е масов климатик(както вече виждам от миналата година че така става с дайкин-последната година от 12 монтирани климатика в кооперациите край мен 7 са дайкин) и винаги ще се намери фирма/техник който да може да диагностицира проблема и да го отремонтира.
5.има плазма филтър.
Ако няма сервиз за мицубишито моят избор би бил дайкин(има достатъчно монтирани вече).
Имам предложение за вас като човек 6 години в бранша на секънд хенд , който има проблем с какъвтои да е климатик 2 употреба ще ви дам телефоните на хората който са техници в тези фирми , инженери който карат опели астри и голфове 2 ики и са в дъното на всичко , и носят на раменете си цялата деийност по една диагностика ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПЪЛНИТЕ ГУШИТЕ на малумниците дето оглавяват тия фирми , казва СЕ ВОДА ОТ ИЗВОРА нито искам дивиденти нито нищо просто ми става болно като гледам как се подиграват с хората на който са взели парите
Митак кажи може и на ЛС телефони в моя регион североизточна БГ някой читав човек дето монтира/ремонтира клими особено на 100 волта
Например от Варна, Шумен, В.Търново и ако може да кажеш за кои фирми работят, че съвсем скоро ще си купувам клими
На ЛС ми прати тази информация
Здравейте!
Интерисувам се колко струва NATIONAL CS-XE283A втора ръка и може ли лесно да се намери.
Миналата година беше около 1000 лева с монтажа и намерихме две бройки за приятели.