Страница 30 от 159 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Re:Втора употреба климатици

airclima мнението ти е меродавно единствено за теб. Как прецени по един развален "Натионал", че всички са зле, че времето им било минало. Даже и да вземеш мненията на участниците собственици на такива климатици във форума пак доволните са значително повече от недоволните. Докато в България се внасят китайски боклуци и се купуват масово до тогава употребяваните японски клими също ще имат пазар, по простата причина, че мнозинството българи са бедни и част от тях предпочитат да си дадат малката сума за японски употребяван климатик, който поне със сигурност е качествено проектиран и изработен, отколкото за китайско изделие струващо по-малко от качествен компресор.
    И като имаш негативно мнение по тази тема просто не пиши в нея.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    airclima мнението ти е меродавно единствено за теб. Как прецени по един развален "Натионал", че всички са зле, че времето им било минало. Даже и да вземеш мненията на участниците собственици на такива климатици във форума пак доволните са значително повече от недоволните. Докато в България се внасят китайски боклуци и се купуват масово до тогава употребяваните японски клими също ще имат пазар, по простата причина, че мнозинството българи са бедни и част от тях предпочитат да си дадат малката сума за японски употребяван климатик, който поне със сигурност е качествено проектиран и изработен, отколкото за китайско изделие струващо по-малко от качествен компресор.
    И като имаш негативно мнение по тази тема просто не пиши в нея.
    Виж така мислех и аз когато ги продавах и монтирвах но цените на употребяваните клими до преди година бяха 350-400лв и за 500лв с монтажа си заслужаваше като се има на предвид че новите бяха не по малко от 700лв без монтажа. А сега цените на новите клими са доста по ниски от преди а употребяваните поскъпнаха. Така говориш защото нямаш база за сравнение и веднага китаиските били боклуци да има и такива но има и хубави машини.Както съм писал из някой постове на маика ми тошибата тази зима почна пак с проблеми и директно я изхвърлих монтирах и една нова мидея и в действителност сега и е доста по топло и уютно.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Говорите за китайски климатици
    Добре , някой може ли да ми каже за марков климатик , който 100% да е произведен в Япония и да струва до 2500лв.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от lada2107
    Добре , някой може ли да ми каже за марков климатик , който 100% да е произведен в Япония и да струва до 2500лв.
    Ако не е контрабанден, може и 3500 да е, и пак няма да е в Япония произведен.

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Виж така мислех и аз когато ги продавах и монтирвах но цените на употребяваните клими до преди година бяха 350-400лв и за 500лв с монтажа си заслужаваше като се има на предвид че новите бяха не по малко от 700лв без монтажа. А сега цените на новите клими са доста по ниски от преди а употребяваните поскъпнаха. Така говориш защото нямаш база за сравнение и веднага китаиските били боклуци да има и такива но има и хубави машини.Както съм писал из някой постове на маика ми тошибата тази зима почна пак с проблеми и директно я изхвърлих монтирах и една нова мидея и в действителност сега и е доста по топло и уютно.
    Климатиците , който си монтирал преди време и са стрували по 4-500 лева и сега си ги има това са 12-15 годишни машини, вероятно такава е била и Тошибата на майка ти. истинските климатици никога не са били евтини станаха евтини боклуците внос от Китай. Ти като човек занимаващ се с климатична техника вероятно знаеш цената на един качествен компресор и как тогава ще ме убедиш да си купя чисто нов климатик струваш колкото един компресор. В по-горните постове виждаш участника във форума на каква цена му предлагат едногодишен "Национал" , само не ми казвай, че е по-добре да си вземе "Мидея" на същата цена. И накрая, извинявай но моята база за сравнение е по-голяма най-малкото заради местоживеенето. Този спор периодично се подхваща от различни хора , аз лично не виждам смисъл в него, втората употреба е възможност с малко пари и старателен избор да си закупиш свестен климатик.

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от lada2107
    Лада проблема не е, че дадена стока е произведена в Китай, а за какъв пазар е произведена. Иначе чисто японски климатик е "Чофу" и някой от скъпите модели на Мицубиши, Дайкин и Тошиба.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Ми аз не виждам проблематика , в климатик произведен в Китай от водещ производител , за европейския пазар. Каквито са повечето в БГ

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Лада не е точно така. Повечето производители произвеждат едни и същи модели отговарящи за различни пазари, при някой модели има значителна разлика между климатика произведен за Франция и този произведен за Източна Европа. Спомням си преди години когато "Дженерал Електрик" построиха завод в Турция в началото беше забранено стоката му да се продава извън Турция, защото за ниската си цена не отговаряше на западно европейския стандарт за качество.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

То ми е ясно че с тебе не може да се разберем относно употребяваната климатична техника ама това за качествената стока го разправяш на тия дето не са се (опарили от такъв климатик) а тия хора които стоят на студено защото качествения японец се развалил и няма части на тях им обясни колко е хубав. Аз повече няма да коментирам това надявам се че хората ще се научат и тия климатици ще изчезнат както става с магазините за дрехи втора употреба.Лично аз съм доволен че спрях да се занимавам с втора употреба климатици и не ми се налага да мръзна и мъча да оправям нещо което японците са го изхвърлили като непоправимо.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

airclima опарени има и от чисто нови климатици и стоят и те на студено. Просто искам да ти кажа да не бъдеш краен в преценката си. Повтарям специално за теб, не съм поддръжник на това да се купуват 12-15 годишни климатици /макар, че и от тях доста работят/ в Пловдив за разлика от други градове има няколко фирми занимаващи се с директен внос на употребявани климатици от Япония, поради това избора е огромен, а цените им са съвсем приемливи и то на машини на по 5 и по-малко години, а толкова стари машини като цитираните в по горни постове изобщо не се купуват или ако някой все пак иска може да го купи на цени от 350-450 лева. Изобщо не е проблем да се намери климатик произведен през 2005 или 2006 година ако имаш търпение.
    А твърдението ти, че това което се внася от Япония е изхвърлено като не поправимо просто не е вярно. В Япония ако нещо е бракувано, няма никаква възможност да бъде продадено под каквато и да е форма. Има борси за употребявани стоки като започнеш от часовници та стигнеш до камиони.
    И за де не бъда голословен влез в следващият линк и виж как в далеч по-богата страна от нашата хората си търгуват с употребявани клими.
    http://translate.google.com/translate?u=http%3A//page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/108596287&hl=en&langpair=ja|en&tbb=1&ie=EUC-JP

13. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Нали казах няма да споря търгувах с такива клими и сега дори ако има нещо дето се е развалило е от тия клими а дали са изхвърлени незнам инересно защо тогава тръбите не са свалени ами ги режат с клещи. Работил в сервиза на нипон и съм виждал какво ли не включителнио и климатици целите пълни с пясък и кал от цунамитата. А за новите нямам клиенти с тях да стоят на студено просто дефектите са много малко.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Blue1, ти просто си гледаш само от твоята камбанария и описваш частен случай.
    Първо - не всички са от Пловдив. Разбрахме, че в Пловдив има повече възможности. Но това се отнася само за там. Тука не пишат само пловдивчани.
    Второ - не всички са с връзки и познати по фирмите като теб. Така че доста хора може да се опарят от подобна покупка, която също не е никак евтина.
    Трето - като говорим за бюджетни покупки се разбира до 500-600-700лв. Там просто не виждам какво добро втора употреба може да се вземе. По-добре нов китайски Хайер или Мидеа с 3г. гаранция отколкото 15г. динозавър.

16. Тук е от
    Dec 2006

Сума си време не съм влизал във форума,а приказките едни и същи.Да правиш сравнение между истински климатик произведен за Япония и масово внасяните у нас китайчета от ниския ценови клас,просто е немислимо,да не кажа глупаво.Не е нужно да сме всички от Пловдив или да имаме близки и приятели в съответните фирми,за да станем собственици на сравнително добър климатик втора ръка.Просто е нужно да се вслушваме малко повече в съветите на хора с повече опит и практика,да си отваряме очите когато купуваме и не на последно место да имаме малко късмет.
    За 3-те години гаранция няколко пъти поставям въпроса "при какви условия важи",но или не го забелязвате,или нямате желание да отговорите.Как бихте отговорили на условието "Даваме три години гаранция,но със съответното доплащане всяка година"/което при различните фирми е различна сума/

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

VanDan какво толкова ви дразни възможността да си купиш качествен климатик бил той и втора ръка. Добре в Пловдив има възможност в други градове е по-зле. Ти обаче можеш ли да направиш паралел между фирмите продаващи нови климатици в София и тези примерно в гр. Каспичан, същата история, липса на избор по-високи цени и никакъв сервиз. Пичове безсмислено е да се отрича възможността която дава пазарната икономика, има фирми внасят по-нови , рециклират ги, поддържат сервиз подменят климатика на часа ако не може да бъде поправен. Има и други фирми купуват от вносителя машини не по-скъпи от 150 лева, не ги рециклират, не поддържат сервиз и гаранция и лъжат клиентите. Историята се отнася и за фиримите търгуващи с нови климатици.
    За какви връзки говориш, частни фирми са всички, правиш пазарлъка и това е. Ти какво ще предложиш на човека който по-горе се кани да си купи "National" CS- 22RCH модела е включен в каталога за 2007 година- за 970 лева при 3 години гаранция- някаква смешна Мидея или Хайер модели от най-нисък клас даже за марката си, това е просто смешно. Говориш за 15 годишни динозаври, имам Саньо което ползвах 7 години сега пак го ползва друг човек , климатика е вече на 15 години и работи безупречно, знаеш ли кога някоя китайска машина ще бачка 15 години- отговора е много прост -никога.
    Да много си прав, че говоря в частност, защото това е правилният подход, общи приказки можем да бълваме до утре и всички ще са прави.

18. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от criss
    Сума си време не съм влизал във форума,а приказките едни и същи.Да правиш сравнение между истински климатик произведен за Япония и масово внасяните у нас китайчета от ниския ценови клас,просто е немислимо,да не кажа глупаво.Не е нужно да сме всички от Пловдив или да имаме близки и приятели в съответните фирми,за да станем собственици на сравнително добър климатик втора ръка.Просто е нужно да се вслушваме малко повече в съветите на хора с повече опит и практика,да си отваряме очите когато купуваме и не на последно место да имаме малко късмет.
    За 3-те години гаранция няколко пъти поставям въпроса "при какви условия важи",но или не го забелязвате,или нямате желание да отговорите.Как бихте отговорили на условието "Даваме три години гаранция,но със съответното доплащане всяка година"/което при различните фирми е различна сума/
    За коя фирма става въпрос, това с трите години гаранция и заплащането ??

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 159 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе