Страница 21 от 159 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Re:Втора употреба климатици

Цитат Първоначално публикувано от Pirx
    Здравейте Замислил съм да се снабдя с употребяван японски климатик, единствените подходящи за помещението предложения в града са на Варнаклима за 10000btu на Шарп и Фуджи, инверторни >590лв+150 монтаж+ 2Х45 за профилактика през 3те години гаранция. Продавача не знаеше точния модел и година на производство..къде да гледам за тях? От офиса във Варна споменаха `93,4,5 година. След доста ровичкане из този и други форуми/сайтове съм силно разколебан, главно заради споменатата година Имам подозрения, че надценката не е само 200-300% като при употребяваните автомобили от тези години..
    Дайте ориентировъчни цени при вас
    14 годишен климатик може да купиш за 59 лв, за да не те е яд после, пък и евентуално да го разглобиш от чисто любопитство, но да го ползваш.... едва ли ще е много икономичен и ефективен.

Майтапа настрана, абе тия шегуват ли се ?!!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Prix такъв климатик в Пловдив струва около 100 лева ако е в читаво състояние и ако въобще намериш, чак толкова стар. На всеки климатик има оригинален етикет на който има данни за година на пройзводство и мощностите в резличините режими. Най-лесно можеш да се ориентираш по серейният номер на Тошибите, първите две цифри са годината на производство. За цената която са ти обявили в Пловдив ще ти предложат модели след 2000 година. Офертата на варненската фирма не си струва.

4. Тук е от
    Oct 2007

Купихме си климатик toshiba RAS-281NTD-втора употреба. Ако някой е наясно бих искала само да ми кажете дали е 14-ка (поне за такъв ни го продадоха)!
    Благодаря предварително на отзовалте се!

5. Тук е от
    Oct 2007

и аз си купих 28-ца на Дайкин също го определиха като 14-ска

6. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Живее в
    Pleven

това е 12

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

28-ца е. 25-ца се разнява на 9-ка, а 35-ца на 12-ка. Този е между 9-ка и 12-ка. Разбира се тези числа се отнасят за охлаждане, а не за отопление. Само при някои деинични модели числото осначава мощността на отопление. Примерно има митсубиши хеви 40-ка, което е 35-ца или 12-ка.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от moasan
    Купихме си климатик toshiba RAS-281NTD-втора употреба. Ако някой е наясно бих искала само да ми кажете дали е 14-ка (поне за такъв ни го продадоха)!
    2.8 киловата охлаждане, 4.2 киловата отопление, СОР-4 това по се равнява на 12.
    Върхов модел за Тошиба обаче през далечната 1993 година. Това е климатик заслужаващ нашето уважение, все пак работи вече 14 години, дай боже всеки му.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от moasan
    Купили сте 14 - годишен климатик !???
    От магазина предполагам са ви казали, че е 3-4 годишен....

11. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Това лято на мой познат му монтираха Тошиба....403.. нещо си(не запомних буквите) втора употреба. Фирмата беше от Варна. Монтажниците положиха доста усилия да ме убедят че климатика бил 20-ка по другия стандарт. Не се загледах за година на произв., но двете тела бяха силно захабени, очевидно машината е произведена през миналия век, а цената с монтажа надхвърли 1000лв. нямам думи!

Хубаво е тези които са решили да си копуват климатик втора употреба да си отварят добре очите.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Или да питат във форума първо

Между другото, Джакас ако климатика е бил 40... и нещо си значи, е 4 киловата на студено и 5 на топло, това не е ли 14?

13. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Ами, то няма и 14-ка май, но дори и да е толкова, много е далеко от 20-ка направи ми впечатление че външното тяло е значително по-малко от моята 14-ка(Fujitsu), обаче хората държаха на тяхното си, 20-ка е и толкова ! Не ми се изпадаше в излишни спорове. Изтината е че, използват невежеството на хората и ги правят на маймуни

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Това за външните тела, го бях подхванал в една отделна тема, но нещо не се получи. Обясни ако знаеш каква е зависимостта между големината на външното тяло и характеристиката на климатика. Аз имам два Национала 22 по японският стандарт, които са с малки тела СОР не е нищо особенно 3,2 обаче бачкат здраво и в голям студ. Виждал съм такива Хитачита и Тошиби, прави ми впечатление, че са все с малка мощност, но ако искаш обясни.

16. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

blue1
    Къде ме засили бе пич.
    Не ме питай дали изкам, а дали мога да го обясня! Познанията ми не са на необходимото ниво за да го направя това си е цяла наука.
    Все пак, нали заради малките външни тела, COP-а и мощноста са по-малки...което не им пречи да работят добре на по-ниски темп. при малко по-висок разход на ел. енергия. Има доста по-знаещи от мен в този форум, и при добро желание някой може да го обясни по-добре и с подробности.....и на мен ще ми е интересно да науча нещо същественно

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    2.8 киловата охлаждане, 4.2 киловата отопление, СОР-4 това по се равнява на 12.
    Ще ме извиняваш, но при 2.8 киловата охлаждане клиамтика си е 28-ца, а не 12(35-ца).

18. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Ще ме извиняваш, но при 2.8 киловата охлаждане клиамтика си е 28-ца, а не 12(35-ца).
    Аха...

И не случайно хората са написали в модела 28, а не 42
    Това е българската действителност - продавача продава и това, което няма съвсем

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 159 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе