Страница 71 от 159 ПърваПърва ... 2161697071727381121 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,051 до 1,065 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. py4
    py4 е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Re:Втора употреба климатици

това е конвенционален модел 91-ва година

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007

Абе не може ли BLUE1 или някой друг да организира пловдивските фирми да обслужват и София, че тука има 2-3 фирми дето се занимават с 2ра употреба, ама и те ги взимат от ПЛД, или по-точно каквото е останало, и общо взето няма читава фирма в Сф дето да продава и поддържа клими 2ра употреба.

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

ivoru аз приятелю нямам нищо общо с търговията с климатици.

5. Тук е от
    Dec 2007

знам, ама все пак ги познаваш.

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Chofu RA-4020PV модел 96-97 година.
    Охлаждане капацитет 4,0 (кВт)
    Консумация на мощност 2080(W)
    EER- 1,92
    Отопление капацитет 6,0 (кВт)
    Консумация на мощност 2470 (W)
    СОР- 2,43
    Мощност на отопление при 2*С- 4,7 (кВт)

Сниманата машина е от 96 година, инвертор и е най-ниският клас на марката но и най-високият им клас в тази мощност не е нищо особено СОР -2,47. "Върхът на бора" в тази мощност през 1996 година е Mitsubishi MSZ-LX408S с невероятният си за времето (за родният пазар даже и в момента) СОР- 3,82 и мощност на отопление при 2*С - 5,4 кВт. Машината макар и доста стара ако е експлоатирана в нормите може и да надживее някои нови китайчета.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Колеги,някой има ли опит със електрониката на стар 100 Волтов инверторен Шарп.От бързане не записах конкретния модел,утре ще го имам.Интересува ме да задам на някой с подобен опит няколко въпроса на ЛС.
    Благодаря предварително.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2008

Здравейте отново от мен ходих да си сменям дистанционното но уви казаха ми че нямало как да е на по стар модел било за същия климатик от 2004година и че нямала как да стане да работи климатик с по старо или по ново дистанционо просто климатика ми не потдържал реене на клапите и нонщен режим. Само че сега имам още един въпрос при инверторните климатици би ли трябвало да се потдържа една и съща температура в цялата стая в смисъл че от няколко дни се получава следното НАГЛАСЯМ КЛИМАТИКА НА 22градуса а в другия край на стаята от е 20 като падне на 19 се включва и така си потдържа 20градуса. Климатика не се изключва въобще а термометърат ми се намира на същата стена където е поставено вътрешното тяло на климатика само че в другия край. Питах за това там от където купихме климатика но така и нищо не разбрах от отговора тъй като човека който беше там сам си противоречеше. Благодаря ви предварително и още веднъж съжелявам за невежеството ми. Климатика ми е fujitsu вътрешното тяло е AO22NPE

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ

10. Member
    Тук е от
    May 2003

Машината е "само" 2,6кВ на отопление. В какво помещение работи? Вдигни оборотите на вентилатора - сложи ги на ХАЙ и виж ефекта. Когато няма нужда(според машината) дори да са "ръчно" на ХАЙ, той пак си ги намаля сам. Затова може да се наложи да му вдигнеш и градусите(на 30*) и като си качи нужната - тогава я сваляш на колкото искаш. Разцъкай го и усети как да го настройваш за да получиш желания ефект! НИКОЙ/НИКЪДЕ не гарантира че в твоята стая, точно този модел като му зададеш едиколко си на ауто - ще е толкова и на термометъра ти - свиквай.(моя и той така се огелпва на моменти - мъгла, студ и т.н., ама му хванах цаката и не се главоблъскам повече)

Весели Празници и на теб

11. Тук е от
    Nov 2008

Стаята ми е 14квадрата климатика мисля че се води 10ка първи етаж сме имаме външна изолация и вътрешна с гипкартон и вата на всички стени + таван това е спалня за настройката на по високи градуси правили сме го но като го намалим на желаните отново пада на температура под желаната филтрите си ги почистваме редовно в смисъл на 2 седмици. Интересно ми е това че като го включа на определените градуси си ги прави и след това падат с 2градуса надолу.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Както установихме първо аз май, а после и други хора потвърдиха - градусите ги държи на Medium вентилатор най-добре. Не знам защо - на ауто държи много слаб въздуха и или пада СОР или просто топлия въздух седи горе и "мами" датчика за околната температура, който е обикновено горе на входа на въздуха. Друг начин е да се изведе термистора извън тялото, ама на гаранционен климатик това не го препоръчвам, а и тогава може да има други, нежелани ефекти - все пак процесора на инвертора си мисли, че това му е входящия въздух и съчетавайки с термистора за изходящия въздух (или на топлообменника) си прави нужният режим на работа. Аз не бих рискувал. Цъкам си на медиум за 1 час (особено докато си пия кафето и не съм в стаята) и ги прави за нула време. Или държа +1 С настроени.

13. Member
    Тук е от
    May 2003

enkov, от тебе се светнах за "медиума" - обаче сега го държа на ХАЙ(като чи ли по-добре се справя). От тук нататък дефакто само си цъкам градусите. Не е проблем духането - машината много рядко духа по-силно от НИСКО, но си държи градусите с точност та и от горе малко.

П.С> интересна ситуация се получи днес като се прибрах: (вън +8*) - сложен на 22* - а в стаята е 27* и климатика ще се изкърти да духа жега?!? Нямам обяснение - единствено че вън духаше много силен(пронизващ)вятър и нещо се бърка системата може би. Фужитсу 12LGC е машината.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

На medium и high моя си духа значително повече от ауто и ми пречи понякога. Бая вятър си прави! Бе днес и тук баси вятъра и по едно време и моя дигна жега 1С над зададената. И то на ауто! Сигурно отнема по-добре от външнотго тяло студа?

16. aad
    aad е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

dgenov как изобщо постигаш 27гр

17. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    enkov, от тебе се светнах за "медиума" - обаче сега го държа на ХАЙ(като чи ли по-добре се справя). От тук нататък дефакто само си цъкам градусите. Не е проблем духането - машината много рядко духа по-силно от НИСКО, но си държи градусите с точност та и от горе малко.

П.С> интересна ситуация се получи днес като се прибрах: (вън +8*) - сложен на 22* - а в стаята е 27* и климатика ще се изкърти да духа жега?!? Нямам обяснение - единствено че вън духаше много силен(пронизващ)вятър и нещо се бърка системата може би. Фужитсу 12LGC е машината.
    Да! При фуджитцу го има този момент. Държиш ли вентилатора на хай, надхвърля значително зададената си температура. Спри да го човъркаш. Настрой си температурата, вентилатора на ауто и скрии дистанционното.

18. Тук е от
    Nov 2008

Здравейте благодаря за отговорите но нещо все пак не ми се връзва пробвах всякакъв вариянт но температурата винаги пада с 2градуса от посочените на дистанционното дори бях затоплила стаята преди това на по голяма температура. По принцип не си играя с дистанционното и нямаше да питам за тоя проблем ако го бях забелязала още в началото но тогава всичко си беше наред дори първите ниски температури които бяха температурата се беше заковала толкова колкото пише на дистанционото за което много се кефех но това че пада с 2градуса от показанато на дистанционото е от 2 седмици. Просто не мога да си го обесня а хора които имат обикновен климатик температурата е еднаква навсякъде та започнах да се чудя кое е по добре по евтиното и уж по скапано или по скъпото..... или просто нещо не разбирам както трябва нещата ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе