Страница 31 от 159 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследноПоследно
Резултати от 451 до 465 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2006

Re:Втора употреба климатици

Ами за почти всички.Посочи ми кой дава 3-годишна гаранция без допълнително заплащане.Изключвам сервизирането на скъпи маркови машини-там е друга бира.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Извинявай но ти би ли ходил 3 години по подръжка на един климатик и то за без пари защото си взел пари единствено при монтажа. А времето горивото и фреона струват пари. А и вносителя иска да се проверява и почиства машината щом той и осигурява частите и гаранцията

4. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Много просто ще го обясня климатиците по документация губят фреон от порядъка на 10% годишно. И защото не винаги климатиците са заредени с точното количество фреон лично аз имах лятото доставка при която се оказа липсата на достатъчно фреон а това си пролича в началото на зимния сезон. Днес имах 3 обаждания за климатици обледени или не топлещи монтирани от мен преди около година и полвина. Марките са 1Тошиба 1Корона 1Митсубиши. А това че китайските били боклуци май си противоречиш зашото японските са докарани от боклука в япония и продавани тук като мана небесна. Ама има една приказка за лисицата и гроздето (китаското) всички я знаят.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Между другото темата е за втора употреба клими, и по-конкретно всякаква информация свързана с тях.

klimatik Щом фирмата , в която си работил, правят далавери с втора употреба клими, най-вероятно го правят и с нови. Общо взето една фирма или е коректна с всичко или не.
    Предполагам това се опитваше да обясни blue1.

6. Тук е от
    Nov 2007

Нищо не разбирам от климатици , но като покупката на всяка техника при закупуването се иска и късмет.Прост пример - преди няколко години с един приятел си купихме едни и същи телевизори, куча марка - NEO.Моя до сега си работи перфектно, а неговия вече поне 5 пъти ходи на сервиз и то уж гаранционен.В същото време имам JVC което вече два пъти съм го водил на поправка .
    Наскоро си купих DAIKIN втора употреба, за сега работи без грешка и топли супер - до кога не знам, и за него ми дадоха гаранционна карта за 3 години, но за нов с тази мощност трябваше да дам поне два пъти повече, че и отгоре, а мъните не стигат, така че няма как за сега така. И колата е втора ръка, карам я вече 7 години без особени проблеми, така че всеки сам да си преценява според парите и възможностите.

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Много просто ще го обясня климатиците по документация губят фреон от порядъка на 10% годишно. И защото не винаги климатиците са заредени с точното количество фреон лично аз имах лятото доставка при която се оказа липсата на достатъчно фреон а това си пролича в началото на зимния сезон. Днес имах 3 обаждания за климатици обледени или не топлещи монтирани от мен преди около година и полвина. Марките са 1Тошиба 1Корона 1Митсубиши. А това че китайските били боклуци май си противоречиш зашото японските са докарани от боклука в япония и продавани тук като мана небесна. Ама има една приказка за лисицата и гроздето (китаското) всички я знаят.

airclima би ли публикувал документацията на някой климатик където е записано, че на година системата губи по 10 процента фреон. А това за боклуците за пореден път доказва, че ти не четеш достатъчно, ако си беше направил поне малко труда да влезеш в линка който съм дал щеше да видиш че в сайта на Яхуу съвсем не се продават клими от боклука. Виж какво приятел или доказвай твърденията си с факти или си просто си още един празнодумец.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Разбира се, че има чудесни машини втора употреба. Според мен, това се отнася само за сравнително новите модели - 2-3г. Те обаче също си имат значителна цена. Вярно, много по-ниска от чисто новите аналогични модели, но по-висока от възможностите на доста от бюджетните потребители, които за мен са 400-500-600лв. максимум. Нагоре вече не е бюджетен климатик и там работата наистина опира до преценка и възможности. Просто според мен рискът е много по-голям и от към поддръжка и от към части за 15г. клими в този ценови диапазон. Тъй като съм от Плевен, до колкото знам тук няма особено голям избор на клими втора употреба, докато за нови има достатъчно предложения. Не съм търговец, лекар съм. Отделно с ИТ се занимавам, но доходите ми не позволяват скъпи покупки. Взех си преди 2.5г. 2 нови Хайера конвенционални 12 и 9 - общо към 950лв. Ползвам ги само в преходни периоди. В еднофамилна, изолирана изцяло къща съм, но с много външни стени и плевенски климат. Климатици не могат да ми я топлят по никакъв начин така, както локалното ми парно с чешко трикамерно котле. И Дайкин да бяха същата работа. Минимум 4 бройки щяха да ми трябват. И субективното усещане за топлина е много по-добро при парното. Само да мога да се добера да ми прекарат природна газ и работата ще заспи. Каквото и да говорите света се топли главно на газ, а не на климатик.
    Нямам никакъв интерес да споря или да дразня някого. Просто изказвам мнение. Моята философия е или чакаш, събираш пари ако можеш и вземаш нещо ново и заслужаващо си или вземаш ново, сравнително евтино, с добро съотношение цена-производителност. Тази максима и при хардуера си я спазвам и там гарантирам, че върши работа. Принципите са абсолютно същите.
    Това исках да кажа, а не да се заяждам. Всеки да си взима каквото иска. Парите са си негови.
    И весели празници на всички !!!

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

VanDam от както участвам в този форум, се опитвам да помогна с каквото мога на всеки, винаги изказвам личното си мнение без да го налагам с крайни заключения. Смятам, че темите и обсъжданията се отнасят до технически въпроси, а не до моралните качества на търговците. Добре разбирам каква е твоята философия и не бих ти наложил моята, да обсъждаме въпрос при които условията за всеки един от нас са различни е безсмислено. Моята философия е, че като не мога да дам 3000-4000 лева за истински климатик е по-добре да намеря такъв употребяван. А що се отднася за бюджетни покупки мога да ти дам следният пример- преди 3 години моята служба се премести в нова сграда, моят кабинет е западен и вътре ставаше ужасна жега, а през зимата заради икономии парното работи само 3 часа. Тогава аз отидох и си харесах японски Дайкин конвенционален на възраст 5 години с монтажа платих точно 300 лева, не съм ползвал връзки. Климатика е страхотен, спокойно мога да кажа , че е по-добър от някой маркови модели инвертори. Много от моите колеги направиха същото, дали е късмет или просто фирмата от която са закупени е коректна и работи професионално, не знам, но за нищо на света не мога да сравня тази машина с китайски климатик, макар и с 5 години по-стара технологично и като изработка е на светлинни години пред китайските си събратя.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

5 годишен Дайкин за 300лв. е предложение, което не търпи никаква конкуренция. И за 500-600лв. също е топ-оферта. Но това не се намира масово из страната и е частен случай, както вече казах. Докато китайците се намират лесно и масово. Не говоря за качества и късмет. Както е да е.
    Блу нямам нищо против теб. Наистина се стремиш културно да изказваш мнението си и да помагаш с каквото можеш.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Това че някоя бройка се продава в яху или някъде другаде не е важно защото всички вносители купуват най ефтиното тоест изхвърленото същото е както и с колите скоро се откри че в българия са продадени хиляди коли от авто морги в италия. Никой няма да купува скъпа ползвана техника и да я продава за да прави добро на хората.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Вече стваш заядлив. Но ще ти одговоря че монтираните от мене втора употреба наброяват над 1000 броя обаче аз съм ги купвал на цени от 350 до 450 лв обслужени а не по 150лв както ми каза в лично че се продават в момента а балъциите плащат по 700-800лв и то за климатик измит и зареден само без обслужване по електрониката и не е нужно да убеждаваш хората че тия клими не са докарани от скрапа за такава цена. И това че си разбирам от работата е факт и естествено имам самочуствие.
    МЕЖДУ ДРУГОТО НЯМА ПОВЕЧЕ ДА ПИША В ТОЗИ ФОРУМ ЗАЩОТО ХОРАТА НЕ РАЗБИРАТ ОТ ТОВА ЧЕ ИСКАМ ДА ИМ ПОМОГНА ДА НЕ СЕ ВКАРВАТ В ПРИКЛЮЧЕНИЕ С ТИЯ КЛИМИ.

14.  

15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

airclima: Според мен ти имаш място в този форум и не е необходимо да вземаш такова кайно решение повече да не влизаш в форума. Имаш опит с климатиците, така че би бил полезен на хората които се интересуват по тези въпроси.

Полезноста ти може да е и по-голяма ако и споделяш повече от опита си при всеки отделен въпрос на който сметнеш че може да отговориш, като факти, наблюдения, опит. Някой "майстори" предпочитат да пазят знанията и опитът придобити в ръботата им само за себе си, мисля си че всички можем да спечелим повече ако ги споделяме, затова е и този форум.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Колеги, поуспокойте топката!

17. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Стига сте се карали бе хора, този форум е за взаимна помощ, въпроса за покупка на климатик , втора ръка е въпрос на личен избор. Всички хора си дават сметка , че може да им набутат 10 годишен дронгел за яка сума, но може и да случат на нещо супер сполучливо на безценица.
    Няма смисъл да се карате за глупости, нека всеки свободно да изказва мнение , без да се заяждате взаимно....
    Нека хората сами да си премерят рисковете, вие недейте да препоръчвате нищо, само споделяйте собствения си опит , а хората да си решават сами какво да си купят

18. Тук е от
    Sep 2007

Здравейте,
    От много отдавна и аз не съм влизал във форума, намирам малко време за да прочета някой и друг пост. Имам климатик Corona CSH AX228, не мога да се оплача от него икономично ме топли през зимата при положение че отоплявам две стаи с него, макар, че много хора няма да повярват на това. Проблема при мен е следният може да се повтарям вече, но...... оригиналното дистанционно на климатика му се счупи или по точно пукна дисплея[img width=800 height=600]http://img09.imgshare.eu/i/georgiguse/s5002161_30594.jpg[/img], няма да обяснявам как стана това. Дистанционното работи обаче не мога да видя режима, температурата, скорост на вентилатора и т.н., купих си универсално дистанционно, обаче с нео не мога да си ползвам екстрите на климатика, йонизация, таймери и други благинки. Предлагаха ми оригинално за сумата от 50 лв, което ми се струва абсолютно безбожна сума и реших да помоля за помощ, някой ако има подобно неработещо, но със здрав дисплей или има излишно такова работещо да му го закупя за по приемлива цена. Аз съм от Пловдив и ако някой има някакви предложения да ми пише на ЛС.
    Аз се изказвам в подкрепа на това, че всеки има право сам да избира какво да си купува дали втора употреба или ново. Само ще видам пример:
    Един приятел си купи миналата година два панасиника конвенционални от малайзийските, били супер били страхотни и т.н. топли се една зима с тях и тази година ела да видиш какво става ходене по мъките, та не искали да включат на отопление, та на 29 гр не включват при положение че в стята е 21 гр. Идвали някакви "майстори" от фирмата за подръжка изкарали температурните датчицци извън вътрешното тяло за да били по точни в измерването, работиха 2 дни и пак старата песен на нов глас. А аз със моя 8 годишен климатик си стоя на топло и вече 3 години и нямам никакъв проблем до сега, е сизключение на дистанционното разбира се

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 31 от 159 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе