Е то измами има на много места. Идеята е потребителите лека полека да се научават.Първоначално публикувано от airclima
Е то измами има на много места. Идеята е потребителите лека полека да се научават.Първоначално публикувано от airclima
Днес ми монтират горепосочения климатик, някой има ли някаква информация за този модел както и годините на който може да е на него има едни цифри 572002 но незнам дали това е годината на производство?
И дали смяната на вътрешното тяло с друго ще има някакво въздействие?
Модела е от 1993 година.
air-conditioning ability 2.8 (0.8-3.3) KW
heating ability 4.0 (0.5-5.0) KW
air-conditioning electric quality electric power consumption 960 (250-1,190) W
heating electric quality electric power consumption 1,220 (230-1,470) W
COP- 3.28
Здравейте!
Как(къде) мога да си намеря свестен климатик втора употреба в Сливен?З а да има гаранция трябва ли да се монтира от фирмата, която ги продава? Ако взема климатик от Пловдив, а ми го монтира фирма от Сливен добър вариант ли ще бъде?
Благодарен ще бъда на всякакви мнения и препоръки от ваша страна
До колкото знам пловдивски фирми правят монтажи и извън Пловдив, трябва да попиташ.
blue1 коя фирма ми препоръчваш?Ако не те затруднявам пусни ми лично съобщение.
В Ст. Загора намерих такъв човк , който има договор с пловдивска фирма за 2-ра употреба . Нещо като "нипон " се казвала . Та и аз към Blue1 позната ли ти е и можеж ли да ми кажеш какво предлагат към момента , ако не те то тези които ти знаеш . Става въпрос за 25 / 28 -ци модели , години цени , че още нищо не съм взел .
Пиши едно лс ако имаш инфо .
Мерси!
"Nipon " се продава в Метро и им е нещо като тяхна марка. Да каже ЛудияПървоначално публикувано от rumo
kris11
Аз, до колкото разбирам, фирмата се казвала така.
Май беше рано да се хваля
някой да знае грешка H12 на този модел какво значи, като се появява след включване на климатика и започва да мига оранжев светодиод
Kriss 11 Фирмата няма нищо общо с марката "NIPPON " която си е корейска и не знам да имат нещо общо с метро . На метро е Watson и не съм виждал такива климиПървоначално публикувано от kris11
върху вътрешното тяло пише следното CS-AG25K-W като когато попитах дали има значение ми казаха че най-вероятно е сменена пластмасата и за това. При монтажа изпозлваха тръбите от сменения ми климатик Дайкин и малката тръба беше 8 мм а на Национала 6 мм и ги споиха така с вкарване на малката в голямата и спояване след това. Климатика започна да работи много добре дигна си градуси, влезе в режим след определено време и работи около час и половина. Спрях го излязох за 3-4 часа и след като го пуснах отваря се опитва се да тръгне и след 5-10 сек. затваря се изписва H-12 като грешка и започва да мига оранжев светодиод, като не се влияее от дистанционното. Пробвах номера с изключване от контакта но ефекта беше същата ситуация ?
Ако може някой да помогне ще е супер .
H 11-12 Heat exchanger thermal fuse blowing out outside room
H 12 Flame failure dearming
Буквален превод от японски на грешките при Национал, но какво означава, не се наема да коментирам.
Грешките не се изчистват с изключване от контакта. Отвори капачето на батериите там има две отворчета като във всяко има по две метални капки, с отверка ги окъси за да нулираш грешката. Едното нулира дистанционното, а другото климатика, не помня кое точно.
Да се хвалиш с 14-годишен климатик, и с дефект още от 1вия ден. Не те разбирам.Първоначално публикувано от jsivkov
Също не е хубаво да се използва стар тръбен път.