Е то измами има на много места. Идеята е потребителите лека полека да се научават.Първоначално публикувано от airclima
Е то измами има на много места. Идеята е потребителите лека полека да се научават.Първоначално публикувано от airclima
Днес ми монтират горепосочения климатик, някой има ли някаква информация за този модел както и годините на който може да е на него има едни цифри 572002 но незнам дали това е годината на производство?
И дали смяната на вътрешното тяло с друго ще има някакво въздействие?
Модела е от 1993 година.
air-conditioning ability 2.8 (0.8-3.3) KW
heating ability 4.0 (0.5-5.0) KW
air-conditioning electric quality electric power consumption 960 (250-1,190) W
heating electric quality electric power consumption 1,220 (230-1,470) W
COP- 3.28
Здравейте!
Как(къде) мога да си намеря свестен климатик втора употреба в Сливен?З а да има гаранция трябва ли да се монтира от фирмата, която ги продава? Ако взема климатик от Пловдив, а ми го монтира фирма от Сливен добър вариант ли ще бъде?
Благодарен ще бъда на всякакви мнения и препоръки от ваша страна
До колкото знам пловдивски фирми правят монтажи и извън Пловдив, трябва да попиташ.
blue1 коя фирма ми препоръчваш?Ако не те затруднявам пусни ми лично съобщение.
В Ст. Загора намерих такъв човк , който има договор с пловдивска фирма за 2-ра употреба . Нещо като "нипон " се казвала . Та и аз към Blue1 позната ли ти е и можеж ли да ми кажеш какво предлагат към момента , ако не те то тези които ти знаеш . Става въпрос за 25 / 28 -ци модели , години цени , че още нищо не съм взел .
Пиши едно лс ако имаш инфо .
Мерси!
"Nipon " се продава в Метро и им е нещо като тяхна марка. Да каже ЛудияПървоначално публикувано от rumo
kris11
Аз, до колкото разбирам, фирмата се казвала така.![]()
Май беше рано да се хваля
някой да знае грешка H12 на този модел какво значи, като се появява след включване на климатика и започва да мига оранжев светодиод
Kriss 11 Фирмата няма нищо общо с марката "NIPPON " която си е корейска и не знам да имат нещо общо с метро . На метро е Watson и не съм виждал такива климиПървоначално публикувано от kris11
върху вътрешното тяло пише следното CS-AG25K-W като когато попитах дали има значение ми казаха че най-вероятно е сменена пластмасата и за това. При монтажа изпозлваха тръбите от сменения ми климатик Дайкин и малката тръба беше 8 мм а на Национала 6 мм и ги споиха така с вкарване на малката в голямата и спояване след това. Климатика започна да работи много добре дигна си градуси, влезе в режим след определено време и работи около час и половина. Спрях го излязох за 3-4 часа и след като го пуснах отваря се опитва се да тръгне и след 5-10 сек. затваря се изписва H-12 като грешка и започва да мига оранжев светодиод, като не се влияее от дистанционното. Пробвах номера с изключване от контакта но ефекта беше същата ситуация?
Ако може някой да помогне ще е супер.
H 11-12 Heat exchanger thermal fuse blowing out outside room
H 12 Flame failure dearming
Буквален превод от японски на грешките при Национал, но какво означава, не се наема да коментирам.
Грешките не се изчистват с изключване от контакта. Отвори капачето на батериите там има две отворчета като във всяко има по две метални капки, с отверка ги окъси за да нулираш грешката. Едното нулира дистанционното, а другото климатика, не помня кое точно.
Да се хвалиш с 14-годишен климатик, и с дефект още от 1вия ден. Не те разбирам.Първоначално публикувано от jsivkov
Също не е хубаво да се използва стар тръбен път.