интересува ме експертно мнение и технически данни на mitsubishi muz-sh288
интересува ме експертно мнение и технически данни на mitsubishi muz-sh288
проблем ли е трансформатора който се поставя при японските клими-( Предназначени за японския вътрешен пазар и не отговарят на стандартите за електрозахранване в Европа.В Европа електрозахранването е 220/240 ВОЛТА и 50 ХЕРЦА в Япония електро захранването е 100/110 ВОЛТА и 60 ХЕРЦА.Този токов проблем "предприемчивите продавачи" са решили със самоделен трансформатор но остава проблема с честотата на тока ,което води до недотам ефективна работа,което от своя страна обезмисля инверторната технология.)http://www.ekomatik.com/magazine.php...ОЙ ЩЕ ОБЯСНИ ЛИ ЗА НЕПРОСВЕТЕНИТЕ КАТО МЕН ДА КУПУВАМ ЛИ JAPAN ИЛИ НЕ.
Ефекта от разликата в честотата на захранването е минимална и не е страшна за този вид устройства. Всъщност ако замериш честотата на мрежата ни в дълъг период от време ще разбереш, че тя е далеч от какъвто и да е стандарт. Плава в двете посоки 5-20%. Така ни карат да се чувстваме ту в Япония, ту в Европа, тук извън слънчевата система дориПървоначално публикувано от AUDIRSS
Иначе споделям това,че японските клими втора ръка са по хевидюти от наличните нови китайски боклуци на нашия пазар. Япония не е САЩ и там доста по-отдавна от която и да е друга страна мислят за икономиии и ефективност поради енергийната си зависимост, ето защо климатици произведени за техния пазар и разрешени са и по-ефективни от всички други. Аз също ползвам няколко такива със шаолински символи по дистанционните и мога да кажа ,че не знаят какво е майстор доста години вече. Всъщност и тук както и със всичко друго играе късмета. Колега си боцна нова лизингова Опел Зефира от Стефанов и за една година има 15 посещения на сервиза им Новото престава да е ново след като напусне магазина
Говориш пълни глупости. Четостата се е точно 50 HZ с много малки отлконения. Това за отклонения от 5-20 % са много далече от истината. Иначе аз съм на мнението на Екоматик.Първоначално публикувано от Tommorow
Точно така стоят нещата! Ако има 5% (2.5HZ) генераторите ще излязат от синхрон и ще рухне енергийната система.Първоначално публикувано от Julian
Това е много тенденциозно изказване с подтекст: "Не купувайте качествените японски климатици втора ръка, а новите боклуци, които ние ви предлагаме."проблем ли е трансформатора който се поставя при японските клими-( Предназначени за японския вътрешен пазар и не отговарят на стандартите за електрозахранване в Европа.В Европа електрозахранването е 220/240 ВОЛТА и 50 ХЕРЦА в Япония електро захранването е 100/110 ВОЛТА и 60 ХЕРЦА.Този токов проблем "предприемчивите продавачи" са решили със самоделен трансформатор но остава проблема с честотата на тока ,което води до недотам ефективна работа,което от своя страна обезмисля инверторната технология.)http://www.ekomatik.com/magazine.php?sub=articles&aid=7
На теория е така....стандарта не допуска по-големи отклонения от 1-2 херца в двете посоки, но само на теория. Я иди в някой индустриален район където към един и същ трафопост непрекъснато се включват и изключват огромни индуктивни товари и тогава ще си говорим. Екоматик? - манипулиращо мнение....Хайде обясни ми въздействието на 50 или 60 херца върху импулсните захранвания, където обикновенно по схема променливото се изправя с грец, филтрира с електролитни концензатори и се подава към транзисторни халф, фул, флайбек и прочие бриджове които го накъсват на 17-22.5 килохерца и подават през високочестотни трансформатори нататък за следващо преобразуване...
Напрежението може да играе в много широки граници - честотата НЕ! Тя зависи единствено и само от оборотите на генераторите! Нали не си представяш как оборотите на един 400MW генератор скачат нагоре-надолу с 10%??? Ами той ще отлети от фундамента си! Инерционните сили са огромни! А всички генератори в мрежата работят синхронно и синфазно!Първоначално публикувано от Tommorow
А за честотата си прав - след като изправяш напрежението е почти все тая дали ще е от 50 или от 60 Hz.
Наблюдавал съм честотата на генераторите в наще ТЕЦ-ове. Оборотите, които съм виждал са били 2999-3001. Това при положение, че няма десетинча запетая на оборотомера. Има автоматика която потдържа тези обороти. Ако случайно се изместят повече веднага генератора се изкючва от паралел, а изкючили един генератор, мрежата ще се претовари и се срива. В монета нямаме запас. Наскоро за малко да се срине, но поради защитните автоматики на ТЕЦ бобовдол останахме на светло. Тогава проблема не беше с честотата.
Абе пичове, не ви говоря за генераторите и електроцентралите....това дето го казвате е така:
Чл. 126. (1) При отклонение на честотата извън диапазона от 49,5 до 50,3 Hz се изпълнява противоаварийно управление за възстановяване на честотата в допустимия диапазон.
(2) Електрическите централи трябва да могат да работят при честота в диапазона от 46,5 до 52,0 Hz, докато в резултат на противоаварийното управление честотата бъде възстановена в границите по ал. 1.
(3) При понижение на честотата се изпълнява следното противоаварийно управление:
49,5 - 49,0 Hz Автоматично изключване на помпи в ПАВЕЦ
Автоматично или оперативно мобилизиране на разполагаемия
въртящ резерв в ТЕЦ и ВЕЦ
Автоматично пускане и включване в паралелна работа на
хидроагрегати във ВЕЦ
49,0 - 48,0 Hz Автоматично честотно разтоварване (АЧР)
АЧР означава изключване на електрически товари от
електрическата мрежа с цел да се преустанови по-нататъшното
понижение на честотата и да се възстанови балансът между
произвежданата и потребяваната електрическа енергия, при
една приемлива стойност на ниво над 49,0 Hz до
предприемането на допълнителни мерки за възстановяване на
честотата в допустимия диапазон.
АЧР се осъществява чрез релета за понижена честота,
монтирани в трансформаторните подстанции 110/СрН, които
действат на изключване на изводи СрН.
АЧР е организирано като:
а) АЧР-I - има за задача да преустанови по-нататъшното
понижение на честотата и да възстанови баланса производство
- потребление при стойност на честотата над 48,0 Hz;
забавянето по време трябва да бъде минимално възможно, но
не повече от 0,5 сек.; електрическите товари, изключвани от
АЧР-I, трябва да бъдат разпределени на няколко стъпала, за да
се постигне плавно възстановяване на баланса и степенуване
на изключваните потребители по важност (според заявената
категория);
б) АЧР-II - има за задача да възстанови честотата на ниво 49,0
Hz след действието на АЧР-I; забавянето по време трябва да
бъде достатъчно, за да се даде възможност за активиране на
резерва за първично регулиране на честотата;
в) ускорено АЧР - действа по критерия "скорост на изменение на
честотата" (df/dt) и има за задача да ускори възстановяването
на баланса производство - потребление при значителни
дефицити на активна мощност чрез изключване на
допълнителни електрически товари още в първия момент на
понижението на честотата под 49,0 Hz.
Общият обем на електрическите товари, включени към АЧР, не
трябва да бъде по-малък от 60 % от общия товар на ЕЕС във
всеки един момент от времето.
(4) При повишение на честотата се изпълнява следното противоаварийно управление:
50,3 - 50,5 Hz Автоматично разтоварване и изключване на хидрогенератори
във ВЕЦ
Над 50,5 Hz Автоматично разтоварване на термични блокове
Аз ви говоря за крайния потребителски кръг, след трафопоста...в индустриалните райони, където поради крайно остарели съоръжения и закупени и инсталирани мощности от всеки закачил и вързал собственоръчно каквото му падне създава невероятни хармоници в мрежата.....2 месеца се бориха техниците за да установят към 2002г. откъде идва проблема и го изчистиха но с много нерви и разходи и тогава се наслушах на "това не може да бъде"....не ме карайте да изравям констативни протоколи и прочие от архивите....че ми се такова майката тогава....оказва се ефекта на сериозно колебание на честотата може да получите и без да променяте оборотите на генераторите , хайде да не спамим темата повече...
@Tommorow,
Наистина всичко, което пишем тук е отклонение от темата, но на всички дето четат и не са специалисти трябва да стане кристално ясно едно:
ПРОМЕНИ НА ЧЕСТОТАТА СА ДОПУСТИМИ В ГРАНИЦИТЕ +/- 0.5Hz!
Ти сам го доказваш с извадката от нормативния документ.
А с това дето го разправяш с хармониците, направо ни плакнеш! Хармоници по мрежата има колкото искаш и с каквито си поискаш честоти. Те обаче са с такива ниски нива като амплитуди, че се отразяват единствено на системите за пренос на данни по електрическата мрежа (PLM) или на работата на електрониката, ако не са взети необходимите мерки за изчистването им или за екранизация, където се налага. На промишлените консуматори от сорта на електродвигатели, трансформатори, нагревателни или климатични системи те не влияят.
ДА КУПУВАМ ЛИ JAPAN ИЛИ НЕ.объркахте ме тотално с тия-честоти,херцове,генератори,обороти,екранизация,диапазони.моля за две думи на (елементарен)БЪЛГАРСКИ.
Да колко харчи този "трансформатор" защото чух че харчел повече отколкото 100W крушка
Една част ще ти каже: Взимай. ...Друга част: За бога не купувай.... Трета: Мани го тоя климатик, купи си фритюрник.Първоначално публикувано от AUDIRSS
Извода се налага от самосебе си: Решаваш ти! И да не забравяш , че нищо не е вечно, дори самите ние
Трансформатора има много малка консумация пренебрежимо малка мойте 4 бр клими са все такива и не ги изключвам от контакта защото няма да изхарчат кое знае къв ток. Така че ако трафа те спира не го мисли аз 4 години слагах такива клими сега работя с нови на Мидея ядовете са по малко с новите.
Казваш че нещo ново от сорта МИДЕЯ е по добрия вариант или аз не съм разбрал правилно.