Страница 40 от 159 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2008

Re:Втора употреба климатици

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    И трите са доста стари, не заслужават.
    ще може ли някой все пак да ми даде малко повече информация за Короните, най вече година на производство.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2008

blue1 значи поразрови се все пак защоото на мен ми казват cop 4.18 и ме интересува номинална и оптималната му мощност щото смятам да отопляват 90 кубика и какво значи серия Д ХУБАВ ,ЛОШ абе ДАИКИНА не е ли наи хубавото все пак 2004модел

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Това е което мога да ти кажа за модела СОР го дават среден за двата режима за това ти бях написал по-ниска стойност, но отопление наистина е такъв.

Daikin S40ETDP
    отопление -5.0(0.9~7.3)kW
    консумация при отопление 1,195(150~2,230)kW
    охлаждане -4.0(0.9~4.5)kW
    консумация при охлаждане 1,180(170~1,710)
    COP- 4.18
    EER- 3.38
    В производство от 04 до 06 година.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

emergency_bg вторият модел е 96 година , първия изобщо го няма или е много стар или нещо грешиш. Имам два служебни от тази марка, три години бачкат без никакви проблеми, но за мен са шумни и леко дървени, модела от 96 година на дизайн е същият като този от 2001 година с малки разлики.

6. Тук е от
    Feb 2008

Здравейте!

Бих желал да задам няколко въпроса на тези, които разбират от- и имат опит с климатици.

Имам климатик втора употреба Fujitsu, като на вътрешното тяло пише AS25FPB-W. Продадоха ми го за инверторен. Фирмата е Валдес ЕООД от Пловдив.

1. Дистанционното му е универсално, CHUNGHOP K-630. Няма таймер, даже бих казал никакви допълнителни функции освен температура, няколко степени на вентилатора и съответно - отопление, охлаждане, циркулация на въздуха в помещението...
    Знае ли някой откъде бих могъл да си купя оригинално дистанционно с цел да ползвам по-пълните възможности на климатика (ако има такива, естествено)?

2. На вътрешното тяло има три лампички, от които само най-горната свети когато работи и мига когато се размразява. Другите две - не съм забелязял да светят някога.
    Въпросът ми е дали изобщо се ползват и ако да - за какво?

3. Проблеми с климатика не съм имал до сега, като го ползвам от лятото на 2007 до сега. Единственото нещо, което ме вбеси е, че техниците не вакуумираха тръбите когато го монтираха. Казаха, че го правели само при новозакупени климатици.
    Не съм специалист, но това може ли да е проблем?

4. По време на ниските температури спираше много често, за разлика от Хюндай (обикновен, не инверторен, но купен нов) в офиса ми. Хюндайът имам чувство че отоплява повече дори.
    Независимо, че вече е късно за промени, дали не съм сбъркал при избора си?

На отзовалите се - предварително благодаря!
    simontu@dir.bg
    0887 574615

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Климатика е в производство от 2000 до 2002 година а това е оригиналното дистанционно. Можеш да го потърсиш в магазина на ул. "Янко Сакъзов"- вероятно го имат. По принцип модела не е с екстри и няма много функции, но таймер има. Лампичките на вътрешното тяло за за таймера и за филтррите. Това, че на са вакуумирали не е болка за умиране. Това , че се е размразявал по често от Хюндая нищо не значи, причините може да много, като основната е че е недостатъчно мощен за твоето помещение оптимално- 3,4квч. Ще потърся спецификацията на модела и ще ти я пратя.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Manufacturer: Fujitsu General Limited
    Model: AS25FPB-W
    Cooling capacity- 2.5(kW)
    Power consumption- 935(W)
    COP- 2.67
    Standard heating capacity
    (Outdoor air
    7℃)- 3.4(KW)
    Power consumption- 1060(W)
    COP- 3.21
    Low-temperature heat capacity
    (Outdoor air- 2 ℃)-2.94(kW)

Както сам можеш да се увериш климатика е доста слаб и в ECCJ | catalog performance for the June 2000 edition е на 50 място от общо 60 модела класирани от института. На челните места са модели на Тошиба, Мицубиши и Национал с СОР над 5,3.

10. Тук е от
    Feb 2008

Благодаря! Дали е възможно ако успея да намеря оригинално дистанционно да не може да работи с климатика? Например да е програмиран само за това, универсалното дистанционно.
    Ул. Янко Сакъзов в кой град? Предполагам става дума за Пловдив... Ще потърся.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

По скоро дистанционното е програмирано да работи с климатика. Иначе това дистанционно което е показал blue1 го има същото с надписи на английски. Ако си намериш такова ще е най-добре. Иначе тези фуджитсута са с много лоши характеристики, дори мидеите са по добри. Друг е въпроса че май са надеждни клиамтици, но не са тихи и в режим отопление доста пукат. Това последното от личен опит го знам. Имал съм вземане даване с такъв климатик.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

simontu те колегите са ти отговорили, ако си го намериш на английски още по-добре, ако не провери там където ти казва другия пич, аз също знам че там ги имат.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Да, Митака е прав,и аз така бях оревал форума,когато ми сложиха Саньото,и духаше с 35-37* на 28* зададени,и го командвах с универсално дистанционно,но след две седмици взех оригиналното-и всичко си дойде на мястото,понеже моя е малко по-лаком за ток,има опция за намаляване на ампеража,а универсалното точно това е направило...Друго си е оригиналното,колкото и да струва...

14.  

15. Тук е от
    Feb 2008

Някой знае ли дали изкупуват климатици и къде.Аз съм от Пловдив и климатика ми е Самсунг

16. Тук е от
    Feb 2008

Вътрешното тяло ми работи,но какво да правя с външното

17. Тук е от
    Feb 2008

Продавам работещо вътрешно тяло на климатик “САМСУНГ” 70лв.от Пловдив

18. Тук е от
    Feb 2008

След известно време ходене по мъките размених Мицубишито и вече имам нов стар климатик Ще ми дадете ли малко повече информация, както и мнение за него:

TOSHIBA RAS 2588T

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 159 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе