Как е серийният номер?
довечера ще го проверя, междувременно някой знае ли дали може във варна да се намерят оригинални дистанционни на английски?
аз имам брошурка с превода, просто самото дистанционно е цялото начупено и в много кофти състояние, та си мислих дали не мога да си го намеря същото, но да пише на английски
blue1, не знам кое е серийния номер, всичко е на японски, по вътршното тяло има етикет, където пише RAS 2588T, а по надолу RAS -251GATS
emergency_bg има нещо гнило в този модел вероятно е преди 95 година. Може и да греша, би ли могъл да го снимаш и да го покажеш.
към знаещите японски:
От снимките по-горе може ли да преведете обозначенията на индикаторите/моя модел е с абсолютно същите - ras-255SV/. Както бях писал преди, досега само 2-рият или 3-ят отляво надясно /в момента не мога да се сетя кой по-точно/ е святкал в червено през определен период от време - около 10-на дни - явно, а и тук във форума предположихте, че е за напомняне да почистя филтрите. Аз и това правя - и след като ги почистя натискам 4-ят и червеният индикатор изгасва /благодарение на вас открих, че 4-ят е и "копче"/. Другите индикатори досега не са си "показали" цвета си, освен този червения, а и дългия, който индикира за ел.захранването - пък ако индикарат няккава повреда дано си стоят изгаснали./само да не са изгорели де/ - най-малкото при размразяване не трябва ли да светне някой от тях.
Почвам ги от дясно на ляво (от сензора за приемане на сигнала на дистанционното):
01. Индикатор за захранване - при повечето модели при нисък ампераж свети наполовина и при увеличаване на ампеража, светва целия. При някой модели за топло (червено), за студено (зелено). При спиране на захранването и при последващо пускане, този индикатор мига.
02. Индикатор който светва през определено време за да напомня за филтрите (от бутончето се нулира).
03. Индикатор за включен таймер.
04. Индикатор за размразяване (не съм много сигурен при този модел), защото при моите тошиби, в един случай е така, а в другия е за режим сън. Ако има по компетентен за този индикатор, нека се изкаже.
Този индикатор, в комбинация с този за таймера, индикират повреда.
Абсолютно съм сигурен, че индикатора за таймер е този до индикатора за филтрите...Колкото до този, модел...Точно тази серия S са си малко ялови, ако мога така да се нарече... Друго си е GD или SD серийте. Който е фен на климатиците на Toshiba, ще се съгласи с мен...А да не говорим и за BDR-те....
Не мога да не се съглася с Aleksandars GD серията е със същият дизайн и е един от култовите модели на Тошиба, разбира се след BDR и още повече след LDR и YDR. Въпреки това този климатик макар и ползван, технологично е на светлинни години пред мидейте и другите китайски имитации. Ето това е най-яката серия на Тошиба през годините.
Това е GD серията и малко инфо:
Toshiba's new energy-saving air conditioner RAS-251GD provides significant savings on running costs and offers a new function for dehumidification without room temperature decrease. Annual electric consumption is 1,090kWh, approximately 15 percent less than for conventional models, because of the adoption of a circular arc-shaped heat exchanger, DC fan motors, and a new DC compressor. The RAS-251GD offers an improved coefficient of performance (COP) for both heating and cooling, at 4.65 and 4.39, respectively, at rated operation. Heating performance at an outdoor temperature of 2℃ is 4.0kW, comparable to a kerosene fan heater. The use of a dehumidifying supplemental heat exchanger achieves high performance equivalent to that of a separate dehumidifier: 170ml/hour at a room temperature of 24℃ and 60 percent relative humidity, without temperature decrease.
Е, как да не ти стисне човек ръката....Наистина, климатиците на Toshiba са наистина уникални като параметри и като работа...Имал съм удоволствието да наблюдавам работата в еднакви условия почти на всички модели и мога да кажа, че тези посочените работят безотказно и много добре.Първоначално публикувано от blue1
След дълго разучаване относно модела стигнах до информацията, че машината е произведена в Малайзия и не е за японският пазар макар, че обозначенията и са с йероглифи.Първоначално публикувано от emergency_bg
еми момчета, каквото стане оттук нататък- Малайзия, Япония, какъвто ни бил късмета
Да си кажа впечатления от няколко дни експлоатация - за сравнение с предишното Мицубиши вообще и не може да става въпрос, много по безшумен, регулира си температурата, като си прави почивки след достигане на зададената темп, не си вдига жалюзата нагоре, има супер тих нощен режим, като цяло си върши много по неусетно работата. Освен това както се вижда и от снимките, вътрешното и външното тяло са много запазени. Естествено, това е с уговорката, че не съм го използвал при минусови температури, а именно там ще си проличи.
Здравейте господа,нека всеки който може да помогне с мнение по моя въпрос.Предлагат ми 3 марки климатици 12-ки - Национал, Корона и другата седмица можели да доставят Мицобиши та дилемата ми е каква марка да избера? Ако можете обосновете се защо предпочитате дадената марка? От Кърджали съм,а цената е 750 лв. с монтажа и гаранция 3 години.Очаквам вашите мнения, благодаря за съдействието.
Marata при избора на климатик втора употреба има фактори по-важни от марката. Според мен първо трябва да разбереш годината на производство и класа на моделите които ще ти предложат, след това трябва да ги разгледаш за да установиш кои е по-запазен и едва след това да гледаш марката. По принцип Мицубиши и Национал са по-напред в класациите от Корона, но моделите който ще ти предложат може да са от ниският клас. Корона също имат много добри модели. Това което аз ти предлагам е да запишеш точно моделите на предлаганите климатици и да ги публикуваш тук за да ти дам колкото може информация за тях. Цената от 750 лева с монтаж е добра стига да не ти предложат твърде стари машини.