Страница 6 от 159 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2006

Re:Втора употреба климатици

Моето дистанционно е Fujitsu - AR-BB3.
    Преди да започнем трябва да си свериш часовника на дистанционното с помоща на левия вдлъбнат бутон на задния панел и "+" и "-" бутоните на предния панел.

Таймерите се включват от бутона в горния десен ъгъл на предния панел:

- едно натискане настройва след колко време климатика да се изключи (по подразбиране е 60 мин.) или с "+" и "-" може да го променяш в диапазона от 5мин. до 9 часа и 55 мин.

- две натискания настройват часа, в който да се изключи климатика в диапазона 0:00 до 23:55 часа отново с "+" и "-"

- трето натискане настройва  часа, в който да се включи климатика в диапазона 0:00 до 23:55 часа

- ако си настроил час на включване и/или на изключване, четвърто натискане ще активира и двата таймера (този за включване и този за изключване на климатика). (В противен случай с четвъртото натискане се връщаш в основен режим - т.е без настроени таймери).

- Пето натискане те връща в основен режим - т.е без таймери

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Имам Дайкин 10-ка, втора употреба. Вчера измерих температурата му на изходящия въздух: при 3-4 градуса външна, духаше с 49 градуса, не ми се чакаше повече че ми отмаля ръката. Може би щеше да вдигне още малко. Въпроса ми е нормално ли е това, и дали ще смогне да отоплява стая 4х4 на 2.50 метра при минусови температури?

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Като мощност ще е досаттъчно. А за да ти кажа дали измеренета температура е нармална, кажи при каква степен на вентилатора си я измерил и колко градуса беше в стаята?

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ivkony
    Имам Дайкин 10-ка, втора употреба. Вчера измерих температурата му на изходящия въздух: при 3-4 градуса външна, духаше с 49 градуса, не ми се чакаше повече че ми отмаля ръката. Може би щеше да вдигне още малко. Въпроса ми е нормално ли е това, и дали ще смогне да отоплява стая 4х4 на 2.50 метра при минусови температури?
    Да, нормално е. Моят достига до 50-51 C максимум и след това компресора се изключва докато спадне до към 35 C и после започва отново да вдига и същото се повтаря. Когато навън е много студено - топлият въздух стига до 35-40C и не може да мръдне нагоре. Тогава по-добре е да изключиш климатика, или да го оставиш с настройка на ниски градуси - например 20C за да може да се саморазмразява и да ползваш алтернативно отопление.
    За 4x4м - ако е южна стая и влиза слънце поне през деня - долу горе ще се справя. Ако е северна и нямаш добра изолация - много е съмнително и 12-ца дали ще се справя.

6. Тук е от
    Oct 2006

Здравейте,
    Най-накрая се реших да взема японски инверторен климатик втора употреба (12-ка за панелна стая 1-ви етаж, 17,5 кв.м) - дал съм и капаро. Но като попитам във фирмата коя марка и модел препоръчват ми отговарят, че какъвто аз си избера - всеки от фирмата имал различен климатик ( и всчки са доволни разбира се) и затова не могат да конкретизират препоръката си. Марките са - най-вече Mitsubishi и Toshiba, но в партидата можело да попадне и National, Hitachi, Sanyo, Daikin...
    Моля Ви, помогнете в избора ми. Знам, че втората употреба е на късмет, но дайте съвет на какво най-много да обърна внимание, че да увелича шанса си при "тегленето на тиража".
    Между другото от началото на ноември съм се записал, а все още нямали доставка - чакали пратката от Пловдив. За Ямбол ства въпрос.
    Благодаря предварително.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Като мощност ще е досаттъчно. А за да ти кажа дали измеренета температура е нармална, кажи при каква степен на вентилатора си я измерил и колко градуса беше в стаята?
    На най-ниска степен беше. В стаята беше около 15 градуса.
    Има и една още по ниска степен, но тя май за нощен режим - климатика духа много слабо, почти не се чува. Тогава струята е най-топла, но не съм сигурен даи така ще е ефективен.
    Между другото, стаята в която се намира климатика е с 2 външни стени, тухлени, без изолации. Пода е от дюшеме, и отдолу е мазе. Имам чувството че това душеме има големи загуби... старичко е и мисля че нахлува студ от него. Дали ако сложа балатум или нещо друго плътно, ще даде ефект?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ivkony
    На най-ниска степен беше. В стаята беше около 15 градуса.
    Има и една още по ниска степен, но тя май за нощен режим - климатика духа много слабо, почти не се чува. Тогава струята е най-топла, но не съм сигурен даи така ще е ефективен.
    Между другото, стаята в която се намира климатика е с 2 външни стени, тухлени, без изолации. Пода е от дюшеме, и отдолу е мазе. Имам чувството че това душеме има големи загуби... старичко е и мисля че нахлува студ от него. Дали ако сложа балатум или нещо друго плътно, ще даде ефект?
    Да, опитай нещо по въпроса, защото при 2 външни стени, мазе отдолу, без изолация и 16 кв.м - 10-тка ще ти идва малка като мошност. Ще трябва да я подпомагаш примерно с 2 KW духалка или малък радиатор или нещо подобно. Без тях зимно време със зор ще достигаш до 18-20 C в стаята.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

За да се сметне максималната мощност на климатика се мери температурата при максимална скорост. Дебиет се взема от техническите данни на климатика. Мери се температурна разлика, температурата на изхода от климатика минус температурата на входа. Така се смята приблизително каква е отдаваната мощност на климатика. Ако климатика е инвертор тов измерване да се прави на full power, ако има такава функция. Не всички я имат.

11. Тук е от
    Dec 2006

По принцип сам мого доволен от климатиците втора ръка но за сажаление не и от фирмите предлагащи ги.
    Савета ми е да НЕ КОПУВАТЕ от фирма БУЛХЕС чакам ги над месец да ми ремонтират климатика и ме лажат, че ще доидат на една дата а като дойде датата казват нова. Отделно отказват да запишат рекламацията тоест никаде не фигурира.

12. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

По принцип си доволен,ама дефакто,като гледам,тая зима ще си на друга алтернативаИ...в българската азбука има и буква Ъ и У!!!

13. Тук е от
    Oct 2006

Sanyo или National Panasonik? Дайте съвет.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Бих желал да установя контакт с фносител на климатици втора употреба.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2006

SANYO няма да сбъркаш аз от толкова климатици дето съм монтирал втора употреба Sanyo то почти не съм имал рекламаций а Nationala също е добър климатик но се случва да дава дефекти.

17. Тук е от
    Oct 2006

В крайна сметка това е - Toshiba RAS 255SV
    при отопление:
    капацитет (kw) - 3,4;
    консумация (w) - 1070;
    коефицент - 3,18.
    Това е наличната информация. Някой ако има впечантление от работа на този модел моля да ги сподели.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2006

нещо не намерих адреси /нормални или нетски/ за втора употреба клими от София и в темата с линковете гледах ако може да постнете може да съм пропуснал ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 159 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе