alexx,защо е така с поред теб?Първоначално публикувано от alexx
alexx,защо е така с поред теб?Първоначално публикувано от alexx
ами де да знам или ги триете за да няма реклама или незнам , но е тъпо намерих само мнения "да не е от там" ами дайте мнения там са Ок и готово ... трябва да се експериментира ли ?
Въпрос на времем е да ги отрежат тези, които продават техника за 100/110V 60Hz. Както знаете термоклима продава такива, но нови. Всички знаят, че са контрабанда, но никой нищо не прави по въпроса.
Julian,недей така бе човекТи с бутонките направо влизаш-за всеки влак си има пътнициПо-добре такива фирми да има,отколкото депутатите да ги гледам как спят и си бъркат по носовете,а за този им гяволък плащаме ние без да получим нищоПоне климатици получаваме и някои сме доволниХората са си намерили ниша и си хранят семействата,а на нас ни е топлоАйде,чао
Климите са 100V и са 50-60hz и са по икономични от новите прехвалени клими с голям cop. дето е на една трета от написания по етикети при -7. Мога да го дкажа с графики на някой много хвалени клими.
http://85.130.85.220/PIC/Panasonic%20CU-XE12EKE002.jpg http://85.130.85.220/PIC/Panasonic%20CU-XE12EKE003.jpg
Мисля че не е нужно да обяснявам повече за прехваления панасоник.
аз в сервизната документация на панасоник друго гледах ,специално тоз модел беше добре ... я дай линк към целия пдф ? 2те графики си противоречат като цяло .. освен това много от другите климатици са даже по зле само дето няма графики да се видят ...
Не разбра при каква вътрешна температура са направени тези графики?Например ми кажи при външна -15 и вътрешна 0 градуса колкоще е ?, че да ми стане ясно наи накрая.Първоначално публикувано от airclima
Miry,аз пък не разбирам какво още не си разбрал?Графиката на airclima дава ясен отговор на доста въпроси,особенно ако си запознат със свойствата на различните видове фреони.В ръководствата за експлоатация на всеки климатик са дадени номиналните условия за работа,като замерванията се извършват със сух и мокър термометър.
Пример за "Тошиба"
-Охлаждане:Стайна темп.=27гр./сух т-тър/ и 19гр./мокър т-тър/
Външна темп.=35гр./сух/ и 25гр./мокър/
-Отопление:Стайна темп.=21гр./сух/ и 15.5гр./мокър/
Външна темп.=7гр./сух/ и 6гр./мокър/
Всичко това важи при положение,че влажността на въздуха е макс.80%
Относно тези Огр. вътрешна - /да не живееш в палатка/ и -15 вън обличайте кожусите,защото на климата ще и трябва много късмет и усилия да ви стопли.
Извинявам се за дългия пост,но дано съм помогнал с нещо.
Линка го има в друга тема на форума не ми се търси ще го намериш ако имаш желание.
някой има ли упътване за Sanyo__SAP-E287VSD или каквото и да е инфо,че в нета всичко е на ябанджийски
Моля да споделите мнения за Toshiba RAS-255SV - от една седмица се отоплявам с такъв. Засега е ОК - 23-24 гр. в стаята не са проблем, то и температурите навън все още не са под нулата. Само дето незнам дали ще надвиши 25 гр., защото онзи ден за 2-3 часа неможа. Няма лед по външното тяло, в мъглата капеше много, но сега не. Постоянно е включен, вентилатора е на auto, но засега не съм усетил да спира ( да се размразява). Колко харчи - не мога да кажа, просто много консуматори има вкъщи - другия месец се надявам да имам яснота и по този въпрос и дано остана доволен. А и предколедно това пожелавам на всички - дълго и безпроблемно отопляване с климатиците и малки сметки за ток, но преди всичко ЗДРАВЕ.