благодаря и на двамата за инфото! а иначе климатичето + монтажа ми излезе 920лв. като поработи малко ще споделя впечатления.
благодаря и на двамата за инфото! а иначе климатичето + монтажа ми излезе 920лв. като поработи малко ще споделя впечатления.
Намерих данни за AY-H25G машината е същата, но произведена година по-късно и е от най-ниския клас на Шарп. СОР -2,83 и максимална отоплителна мощност при 2*С-2,9кВч. Само за сравнение модела AY-H25FX от същата година е с СОР-4,42.
По мои наблюдения, моделите на Sharp от серията F, са най надеждни по относшение на работа и качество...
Моля за помощ
Монтираха ми National CS-G254A но като поработи няколко часа спря, затвори клапите и мига лампичката на таймера.От дистанционното не приема команди.
При натискане на копчето под капака му пак не реагира.
След изключване от контакта и повторно включване проблема все едно не е съществувал , от дистанционното си го пускам и топли, но след време пак спира и светва мигащо лампичката на таймера. http://dl-ctlg.panasonic.jp/manual/2005/CS-G224A.pdf
Здравейте!Преди 1 седмица си купих инверторен климатик FUJITSU втора употреба 10ка за 750лв. с монтажа.Външното тяло е: AO258PBKK ; Вътрешното тяло е: AS258PBKK .Оше втория ден излезе следният проблем:След няколко часа нормална работа(според мен)се чува някакво кратко изпускане на въздух или може би фреон от  външното тяло последвано от бучене също от външното тяло или трансформатора и повече не може да зацепи.На другия ден си тръгва нормално и след няколко часа пак така.Кажете от какво може да е и малко подробности за самия климатик.
днес ми взеха външното тяло на Nacional CS-G254A и казаха че най вероятно е повреда на ТРВ
hriman-това прилича както го описваш на цикъла за размразяване.Изпускането на въздуха е промяната на посоката на загретия фреон,понеже става под високо налягане.Външното тяло бучи,понеже работи само компресора,за да затопли външната пита(топлообменник)
Би трябвало след 5-6-8-10на минути да прекъсне цикъла и пак да заработи на отопление.
Мерси за отговора vanko68 но тъй като почти нищо не разбирам не ми е ясно дали след като тия дни не е много студено това влияе на цикъла на размразяване.Другото което забравих да кажа е ,че отначало климатика капеше доста,което както разбрах е нормално ,но откакто се появи този проблем спря да капе,а бученето съм го изчаквал 15-20мин.и след като не спира спирам климатика и го пускам на другия ден след което всичко се повтаря
Отначало,когато е хладно,само ще капе.Като застуди,започва да заскрежава-ако го поглеждаш отвреме навреме,ще видиш как питата побелява от скреж.Когато програмата реши,"обръща"топлия фреон към външното тяло за няколко минути.Ако казваш,че за 15-20 мин неспира да размразява,може да е признак на недостиг на фреон(или повредени датчици).Погледни дали скрежа се топи отвън.Не прекъсвай процеса,за да не се заледи.
Още един път мерси vanko68 ! Оказа се ,че не съм изчаквал достатъчно да завърши размразяването докрай.Чао за сега и продължавай да помагаш на новобранци като мен !!!
Здравейте отново!Мисля ,че се израдвах предварително тъй като проблема продължава.Новите ми наблюдения са следните:След като климатика спре и включи на размразяване след десетина минути се чува ново свистене на въздух от което мисля ,че се разбира,че е свършил с размразяването и обръща отново на отопление.Точно тогава външното тяло започва да бучи(по-силно отколкото когато размразява) и не може да започне отново да работи(Бучи десетина минути и бученето намалява но не започва да работи).Изчаквах го така 1.5 - 2 часа и нищо.След това го спирам да "почива" за 2-3 часа и като го пусна започва да работи нормално даже няколко пъти размразява нормално след което всичко се повтаря.Бученето е като когато по ел.мрежата подадат различно от нормалното напрежение (не знам по-високо или по-ниско) та тогава ел.уредите започват да бучат по същия начин.Другия ми въпрос е дали е нормално да се включва на размразяване толкова често (или въобще да се включва)при положение ,че температурите не са много ниски и не е толкова студено.Това е за сега.Помогнете ако можете !!!Първоначално публикувано от hriman
hriman,не губи време да пишеш във форума,ами звъни на фирмата да ти го сменят.Това са рисковете на втората употреба,а това че тези машини били "рециклирани" са пълни глупости
нда ,рециклирането е поредната лъжа след огромната конспирация и измама с номиналните мощности ... климатиците не се "рециклират" ,тука няма условия нито специалисти за това .. най много да се позачистят и да се долее фреон ,и после колкото изкара ,все пак е купен на цената на цветния си метал и продаден с 10-торна печалба ,че били сменили 10-20 % с други ,не е фатално ...