А колкото до Toshiba RAS 2284V...Модел 2003 година, отново от ниския клас на Toshiba, охлаждаща мощност 2.2 kW и консумация от 875 W, отоплителна мощност от 2.7 до 3.0 kW и консумация от 950 до 1000 W. Потърси RAS 225JDR или 225UR.
А колкото до Toshiba RAS 2284V...Модел 2003 година, отново от ниския клас на Toshiba, охлаждаща мощност 2.2 kW и консумация от 875 W, отоплителна мощност от 2.7 до 3.0 kW и консумация от 950 до 1000 W. Потърси RAS 225JDR или 225UR.
Frantic, трябваше да потърсиш из форума за тази машина...
Ако потърсиш, ще откриеш и това което аз съм написал...Накратко, няма да сбъркаш, ако си вземеш този климатик.Първоначално публикувано от blue1
БЛАГОДАРЯ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА Aleksandars , ЩЕ ОТОПЛЯВАМ 20 КВ ПОМЕЩЕНИЕ, ПРОДАВАТ МИ ГО ЗА 12-КА НА ЦЕНА 750 ЛЕВА С МОНТАЖА, НО ДИСТАНЦИОННОТО Е УНИВЕРСАЛНО И НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЩЕ МОГА ДА ПОЛЗВАМ ВСИЧКИ ФУНКЦИИ, КОЯ ГОДИНА Е МОДЕЛА-ПИШЕ НЕЩО 2002 НО НЕ ЗНАМ КАКВО Е ТОВА ?Първоначално публикувано от Aleksandars
Модела е някъде в този период, не съм сигурен на сто процента...Лъжат те, че е дванайска...По правдоподобно би било, ако ти кажат между 10 и 12, но реално климатика е 8500 btu...С тази универсалка, трябва да се простиш с йонизатора и с куп други функции на климатика. Помещението изолирано ли е, дограмата каква ти е?Първоначално публикувано от kkrumov
ДОГРАМАТА Е ДЪРВЕНА, НО ПОМЕЩЕНИЕТО Е ТОПЛО /ИЗТОК/. САМО С ОРИГИНАЛНО ДИСТ ЛИ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛЗВА ЙОНИЗАТОРА? ИМА В НАЛИЧНОСТ И СЛЕДНИТЕ КЛИМАТИЦИ, НО МИ СЕ СТРУВАТ ПО-СТАРИ - SHARP AY-M25SV, NATIONAL CU-G25T, NATIONAL CS-AG25K, SANIO SAP-256SV, NATIONAL CS-G25S2-C /НA 200 V/ И ПО-НОВ МОДЕЛ ЗА 1000 ЛЕВА - NATIONAL CS-25RCZ. ИМА ЛИ ПО-ДОБЪР МОДЕЛ ОТ ШАРПА И С ПО ВИСОК КОП?
Крумов взимай NATIONAL CS-25RCZ модела е 2005 годи и е с СОР 5,40 но оптимално е само 3 киловата на отопление, а на теб ти трябват около 3,6 киловата. Иначе машината е много добра.
Ще бъда благодарен,ако някой може да ми даде информация за SHARP WINDOM AU-G286 AY. Климатика е втора ръка. Взех го за инвертор 14ка. Охлаждаща мощоност 2,8кв. отоплителна 4,0кв. при разход 1,07кв.-1.22кв. За сега съм доволен от работата му, но дали наистина е инверторен и дали е 14ка, нямам ни най-малка представа. И защо от време на време спира,без обаче да затваря клапите? До колкото съм чувал, инверторите работят постоянно. Виждам,че във форума пишат хора от "кухнята". Благодаря ви предварително!
touareg климатика е инверторен с СОР 3,73 и и отговаря на отопление на 13600BTU , а на охлаждане на 9500BTU. Машината е обаче доста стара 1994 година.
Благодаря ти,Блу! Моя е производство 96г. (поне така пише на табелката му) за сега работи добре,безшумен е и ако сметката ми за тока не е умопомрачаваща,значи всичко е ок.
2008-1996=12Първоначално публикувано от touareg
Бих си взел 12 годишна ракия/в Скотланд му викат по друг начин/, но 12 годишен климатик ,ще прощавате ама това си е мазохизъм.Наздраве
климатика е рециклиран и е с три години гаранция,но най-важното е,че е японски. Не мисля,че е по-лош избор от нов турски,или китайски климатик.
всъщност "рециклирането" се състои в почистване на топлообменниците което даже се пропуска на половината машини ,а ако не работи добре след монтажа се долива фреонец друг вид рециклиране не се извършва а и с какви части биха го направили ? то и в Япония няма да има части за 12 годишна машина ... ако след горното "рециклиране" машината не работи добре се заменя тъй като е на безценица за търговеца - бракувана е в Япония и е продадена на цената на цветните и метали .. все пак може да е читава де
Здравейте. Дали бихте могли да ми помогнете с информация относно един модел на шарп. На вътрешното тяло отпред пише: AY-F25G. А отсрани на лепенката: AY-F25G-W и AU-F25GY. Най-вече ме интересува година на производство и СОР. Благодаря Ви.
Помощ за малко инфо за надписите на предния панел на климатик NATIONAL CS-E222A
Ето и снимка http://www.file.bg/f33045jMuZ0