Страница 28 от 159 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Re:Втора употреба климатици

Jsivkov, кътриш! Айде, дано тази буболечка е била проблема... а беше хубав сериал

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Този за който питах не е моя и още се колебая дали да го взема , най вече щото майстора дето ми обеща да го прехвърли е много зает и ми дава едни далечни срокове , та като гледам не е баш същия модел като твоя има разминаване в буквите но кой знае може само вътрешното тяло да е друго .
    Направи вентилатора и градусите на макс и замери изходящата темпертура - трябва да е 45-47* ако е толкоз значи си работи а проблема ти е в изолацията .Но ако се намаля а пък не е достигнал зададената температура сигурно датчика му не е верен . Ако си чел по-нагоре 25- ца означва 9-ка , а не 12- ка.
    На този пък който аз искам да взема струята му не е много силна което малко ме притеснява .

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

jsivkov тези от Пловдив не са виновни, че твоя търговец взима, най-най-евтината стока, а рециклираното трябва той да си го прави обаче явно и от това пести за сметка на клиентите си.

5. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    jsivkov тези от Пловдив не са виновни, че твоя търговец взима, най-най-евтината стока, а рециклираното трябва той да си го прави обаче явно и от това пести за сметка на клиентите си.
    мисля, че варненската фирма е само представител и продават и монтират клими, като ги взимат рециклирани от пловдив.
    според вас дали е възможно подобна повреда?
    blue1: дали може да погледнеш в каталога защото на външното тяло пише че отоплителната мощност е 4,2 кВ, с при теб е 4,0?

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от jsivkov
    мисля, че варненската фирма е само представител и продават и монтират клими, като ги взимат рециклирани от пловдив.
    според вас дали е възможно подобна повреда?
    blue1: дали може да погледнеш в каталога защото на външното тяло пише че отоплителната мощност е 4,2 кВ, с при теб е 4,0?
    Грешката е в мен, наистина е 4.2 квт

7. Тук е от
    Nov 2007

ако струята му не е много силна -може и да е притеснително- защото първият който ми сложиха беше така. В крайна сметка го подмениха, защото нямал налягане или нещо подобно .Мерих струята -вдига мах.42 градуса - май климатика си е наред , а изолацията е скапана?

8.  

9. Тук е от
    Nov 2007

Мнение и инфо за National CS-G28K-W купен за 840 лв. с 1 год. гаранция за 14-ка
    Климатика е с вътрешно тяло CS-G28K-W и външно тяло CU-G28K и предполагам че са комплект.
    За годината на производство не мога да разбера нищо, но на външното тяло има следните означения като изключим ероглифите:
    2.8kw
    4.2kw
    4.6kw
    780w
    1.03kw
    1.58kw
    предполагам СОР за охлаждане 3.59
    СОР за отопление 4.08
    8.65А
    11.4А
    820g R-22

0679321199

572002 -възможно ли е 5 да е деня 7 месеца 2002 годината на производство
    F 031119

10. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от mmsr
    Климатика е с вътрешно тяло CS-G28K-W и външно тяло CU-G28K и предполагам че са комплект.
    За годината на производство не мога да разбера нищо, но на външното тяло има следните означения като изключим ероглифите:
    2.8kw
    4.2kw
    4.6kw
    780w
    1.03kw
    1.58kw
    СОР за отопление 4.08
    8.65А
    11.4А
    820g R-22

0679321199

F 031119

25-ца = 9 ка
    28-ца = 10 ка - твоя климатик
    35-ца = 12 ка
    ..... = 14 ка
    За датата на производство пише под капака на вътрешното тяло, а blue1 може да ти каже модела.

11. Тук е от
    Nov 2007

Ето какво намерих но да бяха сложили по вече картинки.
    http://202.224.189.179/cshome/news2006/QS_y2000.pdf

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от mmsr
    2.8kw
    4.2kw
    4.6kw
    780w
    1.03kw
    1.58kw
    СОР за отопление 4.08
    8.65А
    11.4А
    820g R-22

0679321199

F 031119

Модела е от 99 година до 01 година СОР на отопление е 4.64 този който ти си написал е осреднен за двата режима. на охлаждане наистина отговаря на 10 btu но на отопление е 14 btu и малко отгоре. Ако е читаво рециклиран и не е здухан , модела е добър и ще бъдеш доволен ако цената която си написал е с вложен монтаж е добра.

13. Тук е от
    Nov 2007

blue1 всичко което ми написа е като музика за моите уши за което съм ти много благодарен. Цената е с включен монтаж.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Малка поправка от 98 до 2000 година се произвежда модела.

16. Тук е от
    Jul 2007

Здравейте! От 2 месеца имам Toshiba RAS 251GD. Искам да попитам няколко неща. Тези дни в мъглата започна да се обледява външното тяло. В режим на размразяване се размразява навсякъде, но остава една ивица в средата на питата която не може да се размръзне. Забелязвам че там количеството лед малко по малко се увеличава. Това нормално ли е? Така също ми се запали червения диод от петте които са на вътрешното тяло. Светеше и при изключен климатик от дистанционното. При изключване от контакта загасна окончателно. Така също направих замерване на температурата която излиза от климатика на максимална скорост и установих че не е повече от 40 градуса. Това добре ли е. Като температурата в стаята беше 16 градуса. Така също ми прави впечатление че задавам 27 градуса а стаята се затопля до 20. Нормална ли е такава разлика. Стаята е 24кв.м. Към "blue1" - от прочетеното тук разбирам че имаш инструкции за подобен модел климатик. Би ли ми я пратил на мейла. Не зная тези диоди за какво са, освен първия от дясно. Ако имаш и упътване за дистанционно ще е супер. Дано не съм нахален.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2003

25-ца = 9-ка , стаята е 24 кв.м. на максимума на възможностите си е климатика ти
    ако и стаята ти е с кофти дограма или изложение.....

Иначе 20 градуса при зададени 27 изобщо не е нормално. Външните температури сега са около 0. Е зимата като стане -5, -10 ? Предлагам ти да зададеш всички тия въпроси на фирмата, от която си го купил.

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от kokotv
    Здравейте! От 2 месеца имам Toshiba RAS 251GD. Искам да попитам няколко неща. Тези дни в мъглата започна да се обледява външното тяло. В режим на размразяване се размразява навсякъде, но остава една ивица в средата на питата която не може да се размръзне. Забелязвам че там количеството лед малко по малко се увеличава. Това нормално ли е? Така също ми се запали червения диод от петте които са на вътрешното тяло. Светеше и при изключен климатик от дистанционното. При изключване от контакта загасна окончателно. Така също направих замерване на температурата която излиза от климатика на максимална скорост и установих че не е повече от 40 градуса. Това добре ли е. Като температурата в стаята беше 16 градуса. Така също ми прави впечатление че задавам 27 градуса а стаята се затопля до 20. Нормална ли е такава разлика. Стаята е 24кв.м. Към "blue1" - от прочетеното тук разбирам че имаш инструкции за подобен модел климатик. Би ли ми я пратил на мейла. Не зная тези диоди за какво са, освен първия от дясно. Ако имаш и упътване за дистанционно ще е супер. Дано не съм нахален.
    Климатика ти е модел от 96 година, отговаря на 9бту, но само на охлаждане СОР е 4,65 а при 2* отдава 4 киловата отоплителна мощност номинално което е пре достатъчно за твоето помещение, колегата Мучо се е заблудил по отдаваната номинална мощност на охлаждане, но това е защото при японските модели мощностите са други. Инструкции имам за сходен модел и ще ти ги пратя при първа възможност. Модела е един от култовите за Тошиба макар, че е 11 годишен, такъв същият вече 3 година ползва моят баща и е доволен. Единственото нещо което ме притеснява е това, че остава не размразена ивица, за това се надявам някои от техниците във форума да ти обясни. Червената лампа която свети е за филтрите, до реда с лампички има един бутон който трябва да се натисне след почистване на филтъра. А тези замервания с термометъра в общи линии нищо не значат защото има много фактори който не си отчел.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 159 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5339
    Последно: 28-02-25, 05:53
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе