Jsivkov, кътриш!![]()
Айде, дано тази буболечка е била проблема... а беше хубав сериал
![]()
Jsivkov, кътриш!![]()
Айде, дано тази буболечка е била проблема... а беше хубав сериал
![]()
Този за който питах не е моя и още се колебая дали да го взема , най вече щото майстора дето ми обеща да го прехвърли е много зает и ми дава едни далечни срокове , та като гледам не е баш същия модел като твоя има разминаване в буквите но кой знае може само вътрешното тяло да е друго .
Направи вентилатора и градусите на макс и замери изходящата темпертура - трябва да е 45-47* ако е толкоз значи си работи а проблема ти е в изолацията .Но ако се намаля а пък не е достигнал зададената температура сигурно датчика му не е верен . Ако си чел по-нагоре 25- ца означва 9-ка , а не 12- ка.
На този пък който аз искам да взема струята му не е много силна което малко ме притеснява .
jsivkov тези от Пловдив не са виновни, че твоя търговец взима, най-най-евтината стока, а рециклираното трябва той да си го прави обаче явно и от това пести за сметка на клиентите си.
мисля, че варненската фирма е само представител и продават и монтират клими, като ги взимат рециклирани от пловдив.Първоначално публикувано от blue1
според вас дали е възможно подобна повреда?
blue1: дали може да погледнеш в каталога защото на външното тяло пише че отоплителната мощност е 4,2 кВ, с при теб е 4,0?
Грешката е в мен, наистина е 4.2 квтПървоначално публикувано от jsivkov
ако струята му не е много силна -може и да е притеснително- защото първият който ми сложиха беше така. В крайна сметка го подмениха, защото нямал налягане или нещо подобно .Мерих струята -вдига мах.42 градуса - май климатика си е наред , а изолацията е скапана?
Мнение и инфо за National CS-G28K-W купен за 840 лв. с 1 год. гаранция за 14-ка
Климатика е с вътрешно тяло CS-G28K-W и външно тяло CU-G28K и предполагам че са комплект.
За годината на производство не мога да разбера нищо, но на външното тяло има следните означения като изключим ероглифите:
2.8kw
4.2kw
4.6kw
780w
1.03kw
1.58kw
предполагам СОР за охлаждане 3.59
СОР за отопление 4.08
8.65А
11.4А
820g R-22
0679321199
572002 -възможно ли е 5 да е деня 7 месеца 2002 годината на производство
F 031119
25-ца = 9 каПървоначално публикувано от mmsr
28-ца = 10 ка - твоя климатик
35-ца = 12 ка
..... = 14 ка
За датата на производство пише под капака на вътрешното тяло, а blue1 може да ти каже модела.
Ето какво намерих но да бяха сложили по вече картинки.
http://202.224.189.179/cshome/news2006/QS_y2000.pdf
Модела е от 99 година до 01 година СОР на отопление е 4.64 този който ти си написал е осреднен за двата режима. на охлаждане наистина отговаря на 10 btu но на отопление е 14 btu и малко отгоре. Ако е читаво рециклиран и не е здухан , модела е добър и ще бъдеш доволен ако цената която си написал е с вложен монтаж е добра.Първоначално публикувано от mmsr
blue1 всичко което ми написа е като музика за моите уши за което съм ти много благодарен. Цената е с включен монтаж.
Малка поправка от 98 до 2000 година се произвежда модела.
Здравейте! От 2 месеца имам Toshiba RAS 251GD. Искам да попитам няколко неща. Тези дни в мъглата започна да се обледява външното тяло. В режим на размразяване се размразява навсякъде, но остава една ивица в средата на питата която не може да се размръзне. Забелязвам че там количеството лед малко по малко се увеличава. Това нормално ли е? Така също ми се запали червения диод от петте които са на вътрешното тяло. Светеше и при изключен климатик от дистанционното. При изключване от контакта загасна окончателно. Така също направих замерване на температурата която излиза от климатика на максимална скорост и установих че не е повече от 40 градуса. Това добре ли е. Като температурата в стаята беше 16 градуса. Така също ми прави впечатление че задавам 27 градуса а стаята се затопля до 20. Нормална ли е такава разлика. Стаята е 24кв.м. Към "blue1" - от прочетеното тук разбирам че имаш инструкции за подобен модел климатик. Би ли ми я пратил на мейла. Не зная тези диоди за какво са, освен първия от дясно. Ако имаш и упътване за дистанционно ще е супер. Дано не съм нахален.
25-ца = 9-ка , стаята е 24 кв.м. на максимума на възможностите си е климатика ти
ако и стаята ти е с кофти дограма или изложение.....
Иначе 20 градуса при зададени 27 изобщо не е нормално. Външните температури сега са около 0. Е зимата като стане -5, -10 ? Предлагам ти да зададеш всички тия въпроси на фирмата, от която си го купил.
Климатика ти е модел от 96 година, отговаря на 9бту, но само на охлаждане СОР е 4,65 а при 2* отдава 4 киловата отоплителна мощност номинално което е пре достатъчно за твоето помещение, колегата Мучо се е заблудил по отдаваната номинална мощност на охлаждане, но това е защото при японските модели мощностите са други. Инструкции имам за сходен модел и ще ти ги пратя при първа възможност. Модела е един от култовите за Тошиба макар, че е 11 годишен, такъв същият вече 3 година ползва моят баща и е доволен. Единственото нещо което ме притеснява е това, че остава не размразена ивица, за това се надявам някои от техниците във форума да ти обясни. Червената лампа която свети е за филтрите, до реда с лампички има един бутон който трябва да се натисне след почистване на филтъра. А тези замервания с термометъра в общи линии нищо не значат защото има много фактори който не си отчел.Първоначално публикувано от kokotv