Благодаря много перфектен отговор
ето още една елка за енерго про.
Калкулатор на цена на изразходвана електроенергия
там обаче цената за дневна е 0.22548 и 0.145056 нощна се получава. трябва да ровна за фактура.
тия гадини що не пишат колко е цената на киловат с ддс крайно както е по закон ? нали няма право да се побликуват цените без ддс? имаше законче ? я някой адвокат да погледне и да избием зимата.
В тоя калкулатор са включили и достъп до средно напрежение. То ако има как, преди всеки траф и след него да плащаме.
Виж в обясненията на фактурата и касовия бон - никъде няма достъп са средно напрежение. Няма такава цена във касовия бон - 0,01013 лв./kWh.
http://Www.energo-pro.bg/bg/Obyasnenie-na-kasov-bon-i-faktura
Може да пресметнеш дадената фактура със дадените от мен суми и да получим крайната цена.
Нощна - 74*0,1329 = 9,8346 = 9,83 лв.
Дневна - 188*0,213324 = 40,104912 = 40,10 лв.
Общо = 9,83+40,10 = 49,93 лв.
Даааа, извинявам се, наистина забравих ДДС-то. Но да обобщя, цените на ЧЕЗ за дневната енергия е 19.98 ст, а за нощната е 14.08 ст за kWh.
- - - Обновено - - -
Най-после направих замерванията на климатика с електромера на апартамента. Изключих всички токови кръгове и оставих включен само този с климатика. Тъй като като консумацията в стендбай е много малка и електромера едва я долавя, направих замервания както nako-bako ме посъветва. Използвах други консуматори, замерих и после да подвадих. Консумацията се получи 4.4 - 4.5W. Това вече е реална консумация в този режим.
Замерих и най-мощния режим при отопление Powerfull, който загрява стаята за кратко време - 1154W. За 5 мин в стаята стана баня, за разлика от 2000W маслен радиатор, който ползвах до миналата зима и с който такава температура е абсурд да се постигне.
Засега резултатите са много добри при ползването на климатика за отопление.
Браво! Това е друго нещо. Сега остава да споделяш как се справя машината в това, което е призвана да прави.
Засега съм много доволен от климатика FTXS60BVMB 2004г. /втора ръка, за мен нов/. Времето е още топло и не мога да си правя крайни изводи. Климатика е на първия етаж с идеята да отоплява зимата около 150m3. Ето какво е до момента: Зададени 22 градуса, къща на 2 етажа с отворени врати навсякъде - 500m3. Климатика топли без проблеми навсякъде(500m3), като долу градусите на първия етаж са над или колкото зададените а на горния етаж е с около 3 градуса по-ниска температурата(19-20градуса). Климатика явно не се мъчи, защото работи/консумира 620W след първоначалното включване и постигане на желаната температура. Пак казвам, че сега е още топло и нещата ще се променят но съм доволен. Все пак говорим за отопление на 500 кубични метра.
Миналата година доста подобрих дограми, стъклопакети и тн. Но разлика няма:
Sharp 12LSR - 24 дни - от 21.12.2012 до ДНЕС - 240kW. 10kW на 24 часа = 0,416kW-h
Стаята с климатика е 16 квадрата. Топля и коридор 2 кадрата + отсрещна стая 18 квадрата - общо 36m2. Помагат и тръбите на топлофикация. В стаята на климатика поддържам 22 градуса. В стаята отсреща е около 21. Машината е монтирана точно срещу вратата към коридора. На -10 ми работи под номинал, преди да ме питате дали машината не се тормози така.
Жилището е панел. Нямам външна изолация, но жилишето е на топъл етаж и е вътрешно.
Тез мъгли няма ли да ловят гората скоро, че опълченците на стената трети ден бълват вода като за световно - две сериозни ледени пързалки са готови. Температурата е постоянно около нулата, но токът си върви като при -20гр. 10-11kW на парче за 24h.