Страница 121 от 184 ПърваПърва ... 71111119120121122123131171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,801 до 1,815 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Колко ми харчи климатика...?

Честно казано от миналата година го имам и все съм държал турбината на 2 или 3-та степен, защото на авто духа леко на първа скорост почти само, но пък сега съм задал 21 градуса и си ги поддържа точно косумация към 300 и нещо вата навън е около -7, -8 Днеска я оставих на авто, незнам дали от това или от това, че намаля вятъра сега се размразява пак за 2, 3 минути. Това което казваш ме обнадеждава, че може да прави по рядко дефрост. Ако и при мен на авто прави по рядко , ще е много добре, оставям я така и ще следя.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Отговор: Колко ми харчи климатика...?

Здравейте,

имам едно въпросче. Навсякъде се казва да си оставяме климатика постоянно пуснат, така щяло да излезе по ефтино. Добре ама, на мен не ми трябва постоянно пуснат. Вкъщи имам 2 климатика (панасоник инверторни PANASONIC CS/CU-YE9MKX :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria) и единия работи 1-2 часа на ден, а другия 2-3 часа. Верно в това време са на 28 градуса с автоматична скорост и позиция на струята. Та въпроса ми е, къде би била разумната промяна от едната крайност към другата т.е. при колко часа потребление на ден на макс, е по-добре да се остави 24 часа да е пуснат. Може ли да се сметне това?

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Когато в някой студен ден не тръгне и даде грешка ще разбреш колко си спестил.
    avenger, bobovo, DUNDURMA и 1 други харесват това.

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от checho_85 Виж публикацията
    единия работи 1-2 часа на ден, а другия 2-3 часа. Верно в това време са на 28 градуса с автоматична скорост и позиция на струята. Та въпроса ми е, къде би била разумната промяна от едната крайност към другата т.е.
    Най-разумно би било, да ви се отнеме попечителството над нещастните машини. Купете си кюмбе или духалка.
    bobovo, Aleksandars, zzz и 2 други харесват това.

6. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

в какви помещения работят тези ...............КЛИМАТИЦИ.
    mirandi одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2009

...при този график на отопление кюмбе-НЕ, по-добре включвай духалка...
    mirandi одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

До тук само разни безмислени коментари, ще съм благодарен ако ми ги спестите. Предочитам компетентни мнения по въпроса. Помещенията са 20 и 15 кв съответно. Духалка н ми трябва, а и не харчи ли повече ток духалката?
    kalcheff1 одобрява това.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Че то и въпроса ти е безмислен - имаш си климатици, твои са си, експлоатирай си ги както намериш за добре. Сега остава някой да пита: колко пъти седмично трябва да **равя жена си и може ли това да се изчисли.
    Mega и ChillMan харесват това.

11. Member Аватара на JOKVN
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от checho_85 Виж публикацията
    До тук само разни безмислени коментари, ще съм благодарен ако ми ги спестите. Предочитам компетентни мнения по въпроса. Помещенията са 20 и 15 кв съответно. Духалка н ми трябва, а и не харчи ли повече ток духалката?
    Ми оставяй ги на 17градуса докато те няма,не мисля че ще изхарчат нещо значително.Пък и после по лесно ще ти затопли помещението като си там.
    kalcheff1 одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Най добре не ги пускай изобщо така ще имаш 100% икономия. Така хем си на студено хем и ток харчиш. Ако искаш да е топло не ги спирай, но не мисли за икономия.
    mirandi одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

@tony34al ако ми прочетеш въпроса като хората може и да не се окаже толкова безмислен. За някой който има познанията сигурно може да каже колко квч ток харчат средно тези климатици ако са пуснати по 24часа и колко харчат по начина по който аз ги експлоатирам. Така може би може да се сметне нещо, разбира се съм наясно че колко ще тази средна стойност ще се различава при различните температури навън. С тази експлоатация вкъщи температурата не пада под 19-20 градуса вкъщи поне с досегашната зима. Не ми е толкова зор икономията колкото да видя разликата. За такова потребление (и това е максимума на ден) не мисля че има смисъл да стоят пуснати нон-стоп, но за това и питам за да разбера. Коментара ти за жените ще го оставя неадресиран.

@
    JOKVN 17 няма смисъл тъй като температурата не пада по малко, така че няма да работи. Въпреки че май си духа слабо там незнайно защо т.е. не се изключва напълно.

@
    ivan1 - в предния си пост помолих да избягваме безмислените коментари. От такива темите стават по 120 страници в който е страшно трудно да намериш каквото и е да е било тъй като на 1 смислен пост има по 10 безмислени.

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Господине, това което извършвате е углавно престъпление срещу климатичната техника.
    А това, което ви интересува е описано с нагледни примери тук.
    Mega одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

@Kasap много ви благодаря за мнението и за приложеният линк. Точно това е което търсих. Бихте ли споделили мнение защо смятате, че не е добре за климатика да се използва по този начин?

17. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

1. Заради изключителното износване при студено стартиране на компресора.
    2. Заради изключителното натоварване на климатика в продължение на тези 2-3 часа, за които го включвате.
    Сега, признавам си, че и аз съм си ползвал отначало така Хитачито /изключен събота и неделя/, и после наваксване на температурата, включително и подпомагане с конвекторче/духалка, при отопляне на панелката. Вече тея мъчения не им ги прилагам, и при минусови температури не ги спирам, а само намалям градусите. Не знам дали си прочел вече, но правилното е да се намаля зададената температура с до 3-4-5 градуса, понеже така при обитаване на помещението и при желано топло 25 градуса /колкото иска например зиморничавата ми жена/, климатиците ще си наваксат достатъчно бързо и със зор например само първия половин час. А при сегашната /престъпна / употреба и зададени 28 градуса, надали стоите на повече от 23-24 градуса.
    Този пост е редактиран от avenger; 10-02-14 в 21:28.
    checho_85 одобрява това.

18. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Уж по-бързо се износвали щото кофти се смазвали или нещо такова. Аз пък все се надявам, че заради плавният старт на компресора при инверторните машини това студено тръгване да не е толкова страшно.

Чечо, и сам войнът е войн. И аз си направих сметката, че, примерно, в северна спалня с 2 външни стени с големи калпави прозорци и балконска врата няма файда да грея Михаля цял ден, докато си легна към 12.30-1.30. Просто топлозагубите са прекомерни заради многото джам, макар и с вътрешна и външна изолация. В 22.00 като пусна климата на мах вентилатор да прави тайфун, за няколко часа си темперира и стените да не "дърпат" толкова, и си стига 19*, точно колкото ми трябва, и след това и си успокоява и компресора. Преди, когато нямаше никой в къщи по цял ден, и в хола нагласявахме климата да се пусне 3-4 часа преди да се приберем, пак на макс вентилатор. Всичко това с условието, че се придвижваме из града и до работа изключително пешком(т.е. не сме изнежени), по черноморието зимите са меки, не правим повече от 21-22* и при мен климите са монтирани нискостенно и не е нужно много време, за да загреят долната част на помещенията.

Преди да удари кризата, виждах доста клими по търговските обекти да бачкат и нощем, ама сега са рядкост и как не, след като, ако не спираш машината 24/7 в тези веялници без изолация, от еднопластово стъкло и големи луфтове между външните стъклени врати, за 2-3 месеца ще ти натрупа сметка към енергото колкото себестойността й. А пък дори и да се скапе след 4-5 години конвенционалката (макар че издържат доста повече) хората са си мноого напред откъм сметка за ток
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 01-02-14 в 02:41.
    zhelko, SPSt и checho_85 харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе