дано невярващите ПОВЯРВАТ.........втора употреба,дъртаци,боядисани...така е,но топлят и плащаме малко.
дано невярващите ПОВЯРВАТ.........втора употреба,дъртаци,боядисани...така е,но топлят и плащаме малко.
А аз никои не убеждавам само се радвам на сметка от 89 лв за ток Да кажа , че извадих голям късмет и моя не е боядисван :D има една деруга само от едната страна , но се вижда като се качиш горе до него . Те при транспорта има прецакват външния вид ...
И аз да кажа - тази година моите хич не им обръщам внимание, само филтри чистя:rolleyes:.Уредчето за измерването го метнах в работилницата още миналия март.
Сега погледнах уредчето на 225UDR :за 85 дена е дръпнал 380kw/h. или около 57лв. при средна цена от 0,15лв. за киловат,със средна консумация от 185w.,като моментната му консумация не е превишавала повече от 330w.-това от Нова година насам.Стаята е 12м² и постоянно поддържана температура около 24-25°,като е добре изолирана със гипсокартон с вата и пвц дограма с 4 сезона двоен стъклопакет в къща, и от никъде няма топлинна помощ/като изключим една вътрешна стена само от отопляема спалня.
А преди изолациите и дограмата, със 7ца от по нисък клас ,бе много трудно да се стопли стаята!
да споделя за НОКРИЯ -14ка , заминах в командировка за 6 дни , от понеделник около 17:00 следобяд .засякох електромера и оставих само климатика да охлажда на 22*С и хладилника , засичам днес като се прибирам - преди малко - 30кВ за 6 дни . това е по данни на електромера във входа. нямам уред за замерване , понеже климата е вързан директно. охлажда целия апартамент , нарочно оставих вратите отворени . на следващата командировка ще засека и хитачито- d10ex3 .
пак си се набутал АРУБА.на хората им горят по 300-400 вата,пък ти с някви 100 са ФАЛИШ.............японската сила в действие.
Вярно е, че е малко множко, но все пак е в 35 м2. :rolleyes:
Аз съм изненадан , че Toshiba 221 SDR работи он/офф в 13,6 кв при средна консумация 70W за последната седмица . До сега не съм го видял да работи под 110 W . Когато има време ще го издебна да видя на колко вата изключва .
Моят винаги държи 45-50 W минимум. Пробвал съм го, намалям с 2 градуса температурата и пак не изключва, бачка на 45W. Чак като му задам 16-17 градуса спира компресора.
Изхвърлете ги тия петдесетватови вентилатори и си сложете по една мидея, да ви топли поне тялом, ако не може духом
Аз не разбирам от дебити, но мисля, че работи на най-ниската степен, почти не се чува като застана до него. задавал съм му и 32 градуса и пак не духа на най-силна степен и тръгва плавно. Не е първосигнален като Дайкините. Имам чувството, че ми казва: Не ме командвай, аз си знам работата.
Иначе аз съм го сложил на хубаво място, в трапезария 15 м2, точно срещу свода към хола - 20 м2 и когато съм в хола не усещам никаква струя. Духа по диагонал на 6 метра, задал съм му 22 градуса, по датчик в стаята е 23, пък в ъгъла на стаята на 7-8 от него е 24. Чувствам се все едно съм на газ в квартирата в Мюнхен.