Първоначално публикувано от babati
нокриата :
януари : 78
февруари :120 с ддс
мога да махна по 10 лева за осветлението и лаптопа - друго няма.
10 часа на 22 градуса , през останалото време 19
нощна тарифа 82кв януари и 160киловата февруари - съответно 2.63 и 5.04 лева без зелените енергии ддс-та , доставки ...
дайкина ми : мамата си джаскала - помага му и духалка февруари 240 лева. януари 140 - това е за цялата къща 22/23 градуса. 55м2.
интересното е че е.он дават сметките като за декември - януарски ,а аз съм си засичал киловатите и отговарят и за януари и февруари, и киловатите/цените за месеците отговарят както съм ги писал а не както ми ги дават те.
явно ще ме ислплющят
някои колеги явно не се къпят или тока им е по 2 стинки.
Приключих отплителния сезон.Равносметката за Sanyo DK22T :
Работа -нон-стоп.
Зададена темпер. - 23гр.
Монтиран в стая 12кв с постоянно отворена врата към коридор и кухня.През 16 от най-студените дни го ограничих да работи само в стаята , през останалото време отоплява 23кв.
За 112 дни - 611,64 квт.
Средно за 24ч - 5,46 квт.
Средно за час -228 вт.
Измерването е направено с енергиен монитор EMT707CTL .Предните две години правих замерванията с електромер с шайба. Направи ми впечатление, че замерванията с него са занижени спрямо тези от енерг. монитор.
Първоначално публикувано от teon
По-скоро бих очаквал обратното, поради факта, че електронните машинки отчитат cos(Фий) , а аналоговите мерят само активна енергия.Измерването е направено с енергиен монитор EMT707CTL .Предните две години правих замерванията с електромер с шайба. Направи ми впечатление, че замерванията с него са занижени спрямо тези от енерг. монитор.
То тая зима не е същата като предните. На каквото и да се топлиш консумацията скача почти по 2.
Съдя по климатика и по камината - същите като предната зима, но сметките не са.
Е, че то нали активната енергия се изчислява с cos(φ)!?!Първоначално публикувано от Kasap
P=U*I*cos(φ)
А уредчето си го бива! Ето един сериозен сравнителен анализ:
http://www.hiit.fi/files/admin/publi...-tr-2009-1.pdf
Не е от зимата. Водя си статистика.Гледам,че в периоди с горе долу сходна температура тоя с диска отчита по-малко,а преди да го сложа му правих тест с една 100вт. лампа в продължение на 10 часа и си отчете коректно.Сега кое от двете отчита по-вярно не знам...склонен съм да вярвам на електронния...за догодина ако е възможно може да ги вържа един след друг...Първоначално публикувано от zxc0
Днес засякох ТОШО ІІІ.От 25.11.2011 до сега е направил 685 КВ.Идва средно по 5,7 кв на ден и по 257 вата на час.
Поздрави,Еди! Качествен климатик + добра изолация = ниска сметка за ток!
ЛЕК 12 от 30.10.11 до 14.03.12 е направил 938 квч. Средно по 6,89кв. на ден и по 287 вата на час.
Денем е бил на 18гр.,вечер на 23гр.,нощем на 21гр.
Без изолация съм!
И аз приключих отоплителния сезон. Равносметката е: 510 кW за Тошибата и 660 кW за Фуджицуто. Това е за периода 16.10.2011-16.03.2012 г. От това по-добре само здраве
teon, интересувам се това уредче може ли да работи с 2 тарифи (дневна и нощна)?Първоначално публикувано от teon