Съвсем реална сметка. Не като горната с два климатика 58лв. Аз с отопление и топла вода на газ имам ток по 44лв.
Съвсем реална сметка. Не като горната с два климатика 58лв. Аз с отопление и топла вода на газ имам ток по 44лв.
Коя сметка е реална или нереална е според условията на всеки. Моята примерно е 83лв за декември, с 2 климатика които само се намалят през деня. Към бойлера имам слънчев колектор, но зимата той не може да спомага много. Лятото сметките ми са около 30лв, като тогава бойлер на ток изобщо не се включва. Много познати не вярват на сметките ми и казват че плащат по толкова ток при условие, че се топлят с дърва примерно, но това са фактите.
Отопляваме се на дърва,готвим на газ от време на време фурна на ток-последна сметка за ноември-декември 127 лв.Как ги постигате вие не знам.
Този пост е редактиран от avenger; 12-01-15 в 22:44.
примерно моите малките японци правят по 15-20 лв на месец .. колко да ми е тока 200 лв ли ..
Този пост е редактиран от steffan; 12-01-15 в 05:31.
За ноември имам 144 лв, това е за 3 климатика, около 60 кв.м. площ, като в това влиза бойлер постоянно включен, обичайните домакински уреди и пералня и сушилня почти всеки ден се пускат.Доволен съм.И много не ме интересува колко харчат климатиците.Миналата година бях с два и сметката ми беше с 20 лева по-малко.Важното е, че мие комфортно.
Климатик LG D09AK за един месец изгори 260кв в стая 30 кубика. Стаята е с вътрешна изолация и 3 външни стени и покрива също е изолирана плоча , над него нищо няма.
Всеки ден върви и парно за няколко часа с малко радиаторче с 9 ребра на 60 см. Тогава климатика си прави дълги почивки ,но ако е студено, както миналата седмица не спира изобщо.