Страница 79 от 184 ПърваПърва ... 2969777879808189129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,171 до 1,185 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Колко ми харчи климатика.......?

Ogosh, твоето Фуджи всъщност доста се доближава до данните си. Ама моето МХИ и то слиза до колкото слиза Фуджито ти, нищо, че има мин 90 W.
    От европейските - Еди каза, дейсейкай слиза по-надолу без да спира. MHI, ME FD, Daikin-ите са с висок минимум. Имам наблюдения и над един 220 V Panasonic, който слиза доста, но е със скрол и не се намират вече тук.
    Иначе доста от 100-волтовите слизат под 200 W консумация без да изключват. Няколко машини Sanyo от форума са тествани, panasonic се сещам за такива модели и т.н.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Моя следващ климатик определено ще е това:
    http://japanclima.com/index.php?page...mart&Itemid=30
    FUJITSU AS-J22T
    Пасва идеално на помещението от 14-15кв.м.

П.С: И това моделче не е лошо, на прилична цена е, с леко по-висока мощност:
    http://e-tuk.net/products.php?produc...82%D0%B8%D0%BA
    FUJITSU AS-J25T

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Няма да сбъркаш с този климатик. Ето и от сайта на производителя:
    http://www.fujitsu-general.com/jp/pr...up/asj22t.html
    Можеш да си изтеглиш и ръководство, много лесно се превежда цялото, ако искаш ми пиши да ти го кача.

5. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от Ogosh
    Привет, относно минималната консумация някой може ли да ми каже за модел който да дърпа по-малко от 300W? ...
    За имането-има, но ще ти е голям(машина/помещение от подписа ми -минимал по спецификация 250Вата). Тия дни предимно смуче около 300-320вата(държа 24° вечер). През деня го оставям на 20° градуса подръжка и консумацията му пада на около 265-275вата. Лошото е че и "ниския клас малки" пак толкова горят , колко пари си склонен да дадеш за седмица-при колко очакван минимал?

Board_Man, данините за минимал на препоръчваните моделчета проверени ли са на практика или само на "хартия"?
    edi1, колко му е "ниската консумация" във ватове?

6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

dgenov,на 55-та страница те бях помолил нещо,ако си направил опит може да споделиш.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Офтопик, ама гледам бая сте написали. Писна ми, да седя с хронометъра до електромера(трябва и да го връщам на колегата) и затова отидох до Конрад. Имаха три модела от : измервателите на мощност. От 30 - 40 - 50 лева. Един час ми струваше, да разбера горе-долу разликата между моделите(и то не съвсем). Аз взех от 40лв., gdenov е взел този за 50лв. Мога да опиша разликата между моделите(според мен)...
    Резултата: Климатика е включен, но е в стенд бай: консумация според уреда 15Вт(диска на електромера се върти мнооого бавно), климатика е изключен: консумация според уреда 10Вт(електромера умря!, за десет часа уреда отчете 100 Вт, а електромера не мръдна, нищо ново... за това всички пищят, че им се вдигнали сметките ). Колко ми харчи климатика? Ами, с цифровия уред ми харчи малко повече... около 5-6Квт на вечер. Минавам на нов вариант! Нищо, че е инвертор(а може би точно заради това!) Сутрин го спирам(не от контакта, харчи около 100Вт), вечерта го пускам. Тръгва , постепенно вдига консумацията, стига до ~1900Вт, после постепенно намаля, докато стигне 350-400Вт и така държи два-три часа. После започва вкл.изкл. Вдигне 1000Вт, аха да падне(тъкмо клапите надолу и почва да духа) и се изключва тъпака.Особено ако е на ауто. Затова вдигам вентилатора на трета или макс(тогава явно не му става много топло) и после, след намалянето на консумацията, намалям вентилатора. Луда работа, аз ли трябва да казвам всичко на тоя климатик.. Абе, кат се знам, къв съм инженер... си мисля и японците ли са учили с мен...

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от dgenov

edi1, колко му е "ниската консумация" във ватове?
    Не съм мерил с уред колко е точно, тъй като нямам такъв / в Ямбол проверих зимата на няколко места, ама никой не продаваше, обещаха в един магазин/, но при всички положения считам, че си слиза и под 200 вата.Правя сравнителни изводи по общите ми сметки за домакинството, не гарантирам за 100% точност, но както писах с трите машини посочени отдолу, за времето 16.11 - 22.01 сметката ми е 87 лева, без готвенето.Машините си работят нормално - вечер 18-20 в различните стаи, денем - 22-23, но при мен случая е доста различен от масовите жилища - къщата ми има зидове по 50 см, външна изолация 8-10 см и частот стаите са с вътрешна - вата каширана с ал. фолио.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Eди, признавам си, че много често не ти вярвах за тази сметка. За последните 3 месеца имам средно по 80-85лв. ток на месец като съм на локално парно. Но наистина може и да се замисля при теб. Особено 50см. зид съм напълно наясно каква роля вършат. В добавка и 10см изолация външна. Може и да имаш подобни резултати. На мен ми е по-интересно, под и таван как са ти. При мен пода ми изстива от мазите, а само в една стая имам окачен таван и там по-малко губя. Качих се случайно по друг повод на тавана и там очаквах студ, а то се оказа, че съм бил топлел яко и тавана. За това стигнах до извода, че най-важно е отдолу ако идва топло и отгоре да не бяга.

11. Member
    Тук е от
    May 2003

Очо, честито ... кефиш ли се като гледаш на екранчето в реално време данните? Не разбирам защо си "играеш" с настройките на вентилатора?! Установих че моя специално е "най-добре за мен" като го държа на ХАЙ! Разбира се като му дигна градусите от 20°(подръжка през деня) на 24°(прибирам се вечер) консумацията му излита в космоса(вентилатора също се развърта яко), но за известен период от време си достига зададените и се кротва самичък - твоя не прави ли така? Смятам си разбрал идеята на степените на вентилатора? ... колкото е по-силен, толкова те топли с по-малко разход ... стигнал съм до извода че като е на ХАЙ вентилатора топли с една идея по-добре! ... просто му даваш свобода да си избира с приоритет на ефективноста, не че ще ти духа все на ХАЙ(ти и без това със ръчните настройки на вентилатора не му влияеш много - той ВИНАГИ си духа с колкото си иска - просто ти взима под внимание мнението и си променя леко алгоритъма )

VanDan, извода ти е много правилен http://www.newteck.bg/doitself/artic...article_id=464

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от VanDan
    Eди, признавам си, че много често не ти вярвах за тази сметка. За последните 3 месеца имам средно по 80-85лв. ток на месец като съм на локално парно. Но наистина може и да се замисля при теб. Особено 50см. зид съм напълно наясно каква роля вършат. В добавка и 10см изолация външна. Може и да имаш подобни резултати. На мен ми е по-интересно, под и таван как са ти. При мен пода ми изстива от мазите, а само в една стая имам окачен таван и там по-малко губя. Качих се случайно по друг повод на тавана и там очаквах студ, а то се оказа, че съм бил топлел яко и тавана. За това стигнах до извода, че най-важно е отдолу ако идва топло и отгоре да не бяга.
    Моя етаж е втори, отдолу има приземен, който се отоплява/разделен е на две - единия на бабата, другия на комшиите отгоре/.Над мен има още един етаж и таван.Отгоре тази зима не се отопляваше.Таваните ми не са изолирани, подовете са сгур и дървено дюшеме/бая дебело е , 3-4 см/.Къщата е строена преди 56-та година и не се е пестяло материал, затова зидовете, плочите и дюшеметата са дебели/56-та намаляват стандарта на 36-38 см на стените, за пестене на материали - планова икономика, разбираш ли. /.Освен това, като напече слънчицето, става още по-добре.Детската и спалнята са на юг и там пече почти през целия ден, ако има слънце.

13. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

gdenov, кефя му се на ватметъра естествено. Едно време бяха големи.. А за вентилатора: или моите климатици са тъпи или аз не съм добре. На колкото сложа вентилатора, винаги толкова духа. Единствено на ауто се променя и то от втора до първа степен(от слабо до много слабо духане), но не и обратно. Явно така са решили инДженерите.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Очо, интересни замервания си почнал да правиш на климатика си. Аз правих същите преди месец на моите, но резултатите бяха малко по-различни. Имам предвид при изключен климатик в стендбай моите консумират по 2 Вт. Това е написано и в документацията и тук грешка няма Има съвпадение. Но уреда е много як модел на Волткрафт. Сертифициран и всичките му там документи, щото е от акредитираната ни ел.лаборатория. Та мисъта ми е дали в сметките в уреда за мощост освен ток и напрежение , които влизат в формулата P=U*I , се взима предвид и cos(fi) ? На този уред отдолу на отделен ред можех да наблюдавам как се мени това cos(fi). При консумация 300Вт cos(fi) варира между 0,8 и 0,9. Истинската формула за мощност е следната P=U*I*cos(fi). При минималната консумация при изключен климатик, когато консумира 2Вт, cos(fi)=0,3. Следвайки логиката .... при теб са 10Вт ... да предположим че cos(fi) при теб е също 0,3. Получава се пак приблизителна стойност от 2-3Вт.

16. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Venci kk, от де да знам какво мери тъпия уред.(Какво е cos(fi), го знам). За да го разбера, ми трябват точни уреди.. Възможно е уреда да отчита и реактивната енергия(не би трябвало) и затова,според него да е такава консумацията, а електромера направо да спира. Нямам 5-ватова крушка, за да разбера дали електромера не "хваща" 5-те вата или уреда ми "хваща" реактивната енергия при минимално натоварване. Но ако, както казваш, че косинуса слиза до 0.8 мога да разбера дали уреда отчита реактивната съставка..(вярно, че в единия случай е индуктивна, а в другия капацитивна), само трябва по-голям период от време..

17. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от mxkolev
    А бе Вие явно не искате да проумеете някой неща... У дома имам дете и чакам второ, като се роди след 2 седмици да му пускам духалка по 2 часа...!!! Ще кажете, че е частен случай, да ама не... Всеки който е дал един куп мангизи за скъп климатик си има съответните мотиви да го направи, аз също /купих 2 дори/ и не съжелявам. Предстои ми да избирам 3-та машина и пак ще предпочета маркова машина с колкото мога да си позволя добри параметри и не защото имам бол пари, а защото имам мотиви за това, които са от различно естество в това число ИКОНОМИЧНОСТ. Alexi, също има 3 машини които са различен клас, ще сменя едната познайте за каква ....
    п.п. Следващата ми сметка за ток ще е 77лв /предната е 57 без климатици/, у дома работят 2 пц-та, пералня, съдомиялна машина, микровълнова, хладилник с фризерна част, 3ТВ-та 2-те от които постоянно бачкат за фон, жените ми не стоят на тъмно и 5-6-7 крушки не мога да ги намаля /половината са енергоспестяващи/, бойлер - само нощем се вклюва, ааа да не забравя 2 климатика от скъпите 24/7 нощем 19-20 градуса денем стигам до 23, работили са 26 дни от 30.
    Излезе ми сметката за тока прави бяхте .. не познах не е 77лв, а 79лв ...

18. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

mxkolev, ако вече имаш ново попълнение в семейството, Честито. Остава да почерпиш. А относно сметката за ток, как я докарваш? Моята през лятото е толкова...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе