Страница 127 от 184 ПърваПърва ... 77117125126127128129137177 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,891 до 1,905 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2006

Отговор: Колко ми харчи климатика...?

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Да, за онези, японските, физиката не важеше! Колкото повече топлеха, толкова повече енергия връщаха обратно на ЕРП-тата . Тези, новите в BG, харчат ток. Хвърляй панасоника и си връщай обратно стария. Сложи му ватметъра и ни напиши какво показва.
    Старият не е демонтиран,та мога да си избирам.Ватметърът е като на снимката горе на страницата и показва,че за 92:48часа е изгорил 10.76kWh - т.е. харчи колкото Тошибата от сминките!!!.Това е за около 5 дни ,понеже нощем се спира ,за сега!
    Освен да направя клип на ватметъра за 3минутната работа на климатика.Ще се види в какви граници варира консумацията.
    Този пост е редактиран от apche; 15-11-14 в 18:59.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от apche Виж публикацията
    Старият не е демонтиран,та мога да си избирам.Ватметърът е като на снимката горе на страницата и показва,че за 92:48часа е изгорил 10.76kWh - т.е. харчи колкото Тошибата от сминките!!!.Това е за около 5 дни ,понеже нощем се спира ,за сега!
    Освен да направя клип на ватметъра за 3минутната работа на климатика.Ще се види в какви граници варира консумацията.
    Да само дето Тошиба-та топли 2 пъти по-голямо помещение и е засичана в снежно време с темеператури около 0-та. Дето вика един колега "то е същото ама съвсем различно".

4. Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от MisterT Виж публикацията
    Да само дето Тошиба-та топли 2 пъти по-голямо помещение и е засичана в снежно време с темеператури около 0-та. Дето вика един колега "то е същото ама съвсем различно".
    Преди малко се сетих за това съществено условие и сядах да си редактирам постаАма удавник за сламка се хваща - нали знаеш

5. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    ...температурата в другите помещения ще е доста по ниска от слабото въртене на въздуха.
    В кухнята почти не се усеща топлото, както в коридора. Трябва си отделен отоплителен електрически уред (от време на време за малко пускам печка на реотани), за да е приятно топло, тъй като и съседите отдолу и отгоре не отопляват кухните си.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от apche Виж публикацията
    10.76kWh за 5 дни си е направо кощунство! Я виж колко харчи една европейка в 72 куб.м. помещение, поддържайки 21,5 градуса
    Този пост е редактиран от dodo_pv; 15-11-14 в 19:50.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от gnf Виж публикацията
    В кухнята почти не се усеща топлото, както в коридора. Трябва си отделен отоплителен електрически уред (от време на време за малко пускам печка на реотани), за да е приятно топло, тъй като и съседите отдолу и отгоре не отопляват кухните си.

Така е,иначе съм съгласен че пдрите са супер машини.И аз пробвам с 2 климатика да топля 3 стаи и коридор и сега като е по топло навън ,горе долу става но за целта ги държа и двата на максимум вентилатор и клапи насочени по нагоре да не ги усещам и така успяват да поразвъртят въздуха и в третата стая.

8.  

9. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Трите икономични варианта за една машина в целия апартамент са:

Термопомпа
    Рекуператор на директно изпарение
    Канален климатик

Като рекуператорът е с по-ниска ефективност, но пък пресния въздух е много готина работа.

С Милен сме правили единичен сплит рекуператор и се получи супер изделие. 1000м3/ч с външно тяло 24-ка.
    Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 22-11-14 в 00:57.

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

За казаното за рекуператора съм съгласен, ако става въпрос за жилище сред природата или малко село.

За среден и голям град няма пресен въздух -големите градове зимата е надвиснал смог от автомобилни газове във въздуха, а в малките от печки на твърдо гориво ...Единственото изключение е когато задуха вятър ...

То и поради това сме страната от ЕС с най-голямо съдържание на твърди частици във въздуха и искат га ни глобяват...

11. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Така е, прав си. Тук е голяма свинщина въздуха, но въпреки това рекуператорите са голяма благодат. Не забравяйте, че най-добрата система за отопление и охлаждане не е VRV или VRF, а VAV, но ще минат доста години докато свърши "фреоновата ера". Тепърва навлизаме в "VRF ерата".
    julian7981 и mirandi харесват това.

12. Тук е от
    Aug 2014
    Живее в
    Стара Загора

не знам дали е извън темата но вижте на какъв анти сайт се натъкнах

Защо ни лъжат с КЛИМАТИЦИТЕ втора употреба? | Климатици. Нови и втора ръка климатици

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Липсва каквато и да е конкретика в темата. Има и мидеи, втора употреба. Има и японски, на по 3 години, които са си като нови. Има и чисто нови японски, на 100V, които не работят по-добре от мидеите, заради монтажа / трафа.
    Ето тук, поне, има някаква конкретика, макар и доста изопачена.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

хахаха тия статии са писани от хора които хабер си нямат за какво става въпрос .. да си ползват мидеите , в офиса имам една дето харчи по 25кW на ден това ако ми е в къщата ще лети от терасата незабавно ..
    DUNDURMA, V_Simeonov, SPSt и 3 други харесват това.

16. Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Пловдив

Тоя блог от линка на dodo_pv имам чувството, че го е писала Албена Вулева...
    zla gad, V_Simeonov, mirandi и 1 други харесват това.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Ааа, тя е по-точна в констатациите
    spas.slavchev одобрява това.

18. Junior Member Аватара на Йордан Илиев
    Тук е от
    Jun 2014
    Живее в
    Ямбол

С две думи, да хвърляме климатиците и да палим печките на дърва
    spas.slavchev и mirandi харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе