ами при мене е факт .. след като смених FH25 с W22 средния ми разход за тази стая падна с 25-30% и мога да ти кажа точната причина - твърде високия минимум на FH .. щото при всяко включване минава време докато почне да духа и топлоотдава ама ватовете си вървят - 300-400 .. до 0° он-офф надолу подкарва дефростите на 2 часа с консумация 1000 вата и разликата става още по голяма ..
Днес погледнах уреда на мидеята в спалнята от 25.10.2014 до днес има 69,6лв дженерала в кухня с дневна за същия период има 52лв което е с 32% по икономичен.
Този пост е редактиран от VeleV.Klima; 08-02-15 в 10:33.
@Alexi, фактът, че средният разход на енергия в някаква стая е паднал с 30%, в никакъв случай не се дължи на смяната на един климатизатор с друг, дори първият да е бил от ниските класове на Мидея. Причината за това е друга и само ти можеш да я потърсиш и откриеш, след като обитаваш тази стая.
Безсмислието на цялата тази тема се дължи на факта, че едно Hitachi RAS-H22S може да харчи с 50% повече енергия от една Toshiba RAS-402SDR и условието за това е помещението, в което е монтирано, да не е добре изолирано или да е с открехнат прозорец, сравнено с другото, където е тошибата. Всичко замиси от това, къде каква топлинна енергия се пренася и от технологиите при направа на машините. След като те са от един и същи клас, с един и същ фреон и с приблизителни Pdesign, ти едва ли би успял да регистрираш каквато и да е промяна в енергията за единица топлопренос, сменяйки едната с другата. Разбира се, има и частни случаи, като например монтиране на 24-ка нокрия в тоалетна. Тогава наистина би се наблюдавал някакъв преразход, но причината в никакъв случай не би била непрестанния On-Off режим, а неправилния избор. Поне аз така смятам и такова нещо съм видял.
всеки си има някаква истина и е стигнал до някакви изводи .. аз примерно съм установил ,че един климатик не може да направи много по нисък разход от колкото му е минималната консумация - дори да работи он-офф разхода не пада съществено - горе съм писал защо .. така че в преходните сезони и когато е над нулата почва да харчи повечко от машина с по нисък минимум ..
И аз да се включа - за периода 26.11.2014 - 25.12.2014 сметка 135 лв, 26.12.2014 - 25.01.2015 г сметката е 165 лв.. Градът е Бургас, сградата е 70 годишна, 45 см зид без изолация, дограмата е двуредови единични прозорци (дървена, на възрастта на сградата - така си и изглежда. . . .), височина 3 метра, 60 кв.м. Топля с Фуджи 12 LGC (23-24градуса непрекъснато, на затворена врата само през ноща) и Нипон (конвенционален, 12ка, започва с разход 2кв и се нормализира на около 1,4кв), който използвам да помага на другия в големи студове или сутрин за бързо затопляне преди работа/училище/детска градина. Около мен жилищата са необитаеми, над мен необитаем таван, три външни стени (северна -11м, източна 5.50м, западна около 7м.). Другите ел уреди са Бойлер 80л (на нощна тарифа) пералня, хладилник, 2 твта, 2 стационарни и един лаптоп, енергоспестяващи крушки (не ЛЕД).
Този пост е редактиран от adashabs; 13-02-15 в 22:56.
Тогава защо протестирате че сави високи сметките за ток. Мойта 10.12.2014/10.01.2015! 317лв.три клими, бойлер,3-тешевизора хладилник,печка. пералня,микровълнова Къща 2етаж подпокривното помещение пвц2камерна без изолация
нямам идея мене лятото ми е 60-70 лв тока
Случват се и "фокуси", но не и при мен.
Просто има доста хора които се връщат по празниците от чужбина или седейки си у тях жилищата се отопляват 24/7 което допринася за по-малки сметки на всички.
Отделно може някои хора да са отишли на почивка по празниците и така вадите 5-10 дни от отоплението декември месец.При мен засичането е 22-23 до другият месец 22-23.
Моята сметка за 2 климатика е у дома 100 лв за двата климатика, като дайкина е лапача.В офиса за климатик имам 27-29 лева.Това го смятам без уред, но в офиса лятото имам 10-12 лв общо за хладилник, лампи офисна техника и твърда такса мощност.
Фуджицата не лапат много, но дайкина 50-ка в хола ми ...
Пичове това са много кинти .Явно топлината ви бяга някъде.
BDK - да не поддържат 26 градуса в 150 квадрата