Ел. потреблението на Дайкина е от както е монтиран. Лятото - през нощта го спирах. От средата на октомври бачка на отопление. Вечер отново е спиран. От седмица обаче работи нон стоп. Хитака не е спиран и работи нон стоп. Среден разход 175в/ч.
Ел. потреблението на Дайкина е от както е монтиран. Лятото - през нощта го спирах. От средата на октомври бачка на отопление. Вечер отново е спиран. От седмица обаче работи нон стоп. Хитака не е спиран и работи нон стоп. Среден разход 175в/ч.
Ще стопиш контакта и щепсела с 3680W за няколко часа. Когато някой не вярва на нещо винаги може да си го провери на собствена отговорност. Някои не вярват, че не могат да летят и го проверяват.
Сложи си на всеки климатик по един ватметър. И всеки в отделен контакт. Вместо 20лв. ще дадеш 60. Къде не отишли 40 лв.
Отваря ли ли сте такъв ватметър за да видите и прецените сечението на тоководещите части. А контакта в който ще го мушнете дали е за 16А? А да си горнете климатика на сред зима от инат.
Миланов, рано си се подкарал! Къде прочете , че човекът ще мери няколко климатика с един уред? Иска да си мери климатика по-продължително време. Този уред, въпреки, че не е върха на сладоледа, ще му свърши работа.
Защо на разклонителите 16А/ 3500W изрично е написано да не се включват един в друг няколко разклонителя?
Понеже ти е силата в електрониката.
На някои 9-ки в сервизното е написано максимален ток 9А.
Е като се прибереш и юрнеш двете 9-ки щото си се намръзнал и те се развъртят на максимум. Не знам защо се коментират ненужни експерименти.
- - - - - - - - - -
Е аз какво съм написал. 16А/230V на контакт-щепсел тип шуко. 16Ампера продължително време. Пита човека за този максимум 3600W, знам ли какво е намислил да включи към него.
Малко данни от последните дни при температури около нулата:
За сега се справя с ~ 40 кв.м(две стаи и коридор) Вътрешната температура е около 21~24 градуса. На 15 квадрата се пада около киловат вкарана топлинна - не е зле. Като стане -10, -15 ще видим какво ще остане от cop-a и от топлинната мощност.
При външна темп. -2 градуса и сухо време - дефрости никакви. Оня ден, когато валя снега беше около 0-та с висока влажност, питата трупаше скреж и дефростите бяха средно на 2-3 часа интервал.
Panasonic YE12 QKE
Изходяща температура 34,5
Входяща 26.5
Първа степен на вентилатор (407 м3 час)
Отдадена топлина =909 Вата
Консумация на ток 210 вата
Коп= 4,33
Нагласен на 23 градуса външна температура 3 градуса
Доволен съм от резултата, при отрицателни температури пак ще замеря
На газ само джипа , 100кв жилище като уредите които определят сметката за ток, която е 110лв за Ноември са: микровълнова, стъклокерамичен плот, фурна, бойлер нон стоп, хладилник, климите, осветлението което само в коридора и малката спалня не е диодно (500вата), 2 телевизора, пералня, комп.
В темата за газта някой от климаджиите се беше изтървал да даде сметка за отопление и настана смут
Иначе, аз няма от какво да се притеснявам, за ноември, както и да го въртя вадя разход да топля на 22* от поне стотина лв за 3х18м2 с външна и вътрешна изо, без отворени врати към кухни, коридори и т.н в къща, Варна. И ватметъра към едната машина потвърждава сметката.Хората толко газ плащат барабар с топлата вода и готвенето в по-суров климат
Корегция: Пропуснах малката подробност, че тази зима се проветрява яко. Равносметката е, че няма мухъл и влага, на цена от около 30-40 кинта, точно толкова, колкото папка един влагоуловител. Няма безплатен обяд.
Този пост е редактиран от kalcheff1; 17-12-16 в 05:35. Причина: Корегция
Освен ако не мерят в повече ватметрите, но според тях съм минал стоте лева за 2х17кв.м.
За влагата, сложил ли си нещо да видиш до колко стига. През деня оставям вратата на стаята открехната 10-12см, така и коридора се стопля малко и въздуха в стаята не стои толкова спарен.
Моята сметка за периода 15.11-15.12 е 190лв. за трите машини от подписа, без изключване, денонощна работа. Фуджицуто денонощно на 24гр, Шарпа през деня на 24гр, а вечер на 26гр, Хитачито постоянно на 22гр. Фуджицуто и Шарпа се държат на по високи градуси, защото са в северни стаи и първи етаж над гаражи и са студени стаи. През лятото сметките са от порядъка на 75-85лв. Не знам малко или много е, но поне е топло, при перфектна работа на машините!
9ltc от 27. 09 до в момента 300 киловата.
18.11.2016 - 18.12.2016 ----по 180kWh за всеки климатик.
Много еднакъв разход и за двата климатика. Ако махна заклъглението MHI-то е само с 4kWh повече.
При Дайсейкая е по-топла стаята защото е без външни стени и там се държи 1-2 градуса по-висока температура , при MHI-то само на прозорците е външна стената.