Мдааа... тия 10 санта изолация и 4-камерно PVC, в комбинация с добри клими, чудеса вършат
И на тавана имаш изолация... добре си се пакетирал
Радвай се, че ги нямате тия изроди Топлофикация при вас!
Мдааа... тия 10 санта изолация и 4-камерно PVC, в комбинация с добри клими, чудеса вършат
И на тавана имаш изолация... добре си се пакетирал
Радвай се, че ги нямате тия изроди Топлофикация при вас!
На долния климатик кой беше дежурен с памперсите при напикаване . А сега сериозно - проблеми с конденза при тоя монтаж нямаше ли.
Козирка на долния,на не по-малко от 30 см от горния и е канап.
Точно в тази стая положението е доста сложно с поддържането на заданието, защото има доста загуби към тавана и от пода лъха хладина. Затова писах по-горе, че там 28-цата съм я настроил на високи степени на вентилатора през големите студове.Първоначално публикувано от babati
Снимката е стара, сега под 2-те тела има монтирани тавиПървоначално публикувано от boje
за 20 дни си дал разхода, не за цял месец Така става. Извинявай пак От там дойде съмнението ми първоначално - просто недоглеждане
За 28 дни 109kW X 0.16 стотинки средно = 17 лева и 44 стотинки, за 20 m2 за 20 дни. Или 26-27-28 лева за студен месец, грубо пресметнато.
При мен MHI-то изхарчи за 25 часа 10kW в най-големия студ когато беше - или около 300kW месечно - или около 45-48 лева за много студен месец, ако всяка вечер е -15 и през деня около и под нулата.
Поддържана температура 20-21 градуса, ЮГ, неизолиран панел, алуминиева дограма с големи прозорци малко над 5 квадрата, стандартен двоен стъклопакет, една външна стена дълга 5-6 метра. Помещението ми е 26 квадрата. Машината е конвенционална.
Когато написах разхода на 22-ката за 32 дена, за същия период на 28-цата средния разход скочи до около 0.370kW/h.
Бабати,да не ни послъгваш с тоя разход от 10 квт за ден при -15гр.То мицубишито е икономично ама чак пък толкоз
Ми и той милия май не знае колко харчат. Веднъж пише, че единят "изхарчил" 90лв за за месец в най-студения период и се вайкаше. Това писание беше по малките часове и бяхме двама трима, които засякохме поста му. След минути си посипа главата с пепел, че е "съгрешил" пред Бог и посът беше изтрит с Божието позволение. Амин! Върни се назад в темата и ще се потопиш в атмосферата от тази незабравима нощ . От тогава разходът на климатиците му спадна драстично. Дай Боже всекиму и избави нас от греховете човешки!Първоначално публикувано от georgi46_
Avast, в много голяма грешка си Нямам намерение да ти се обяснявам, за да те убеждавам в каквото и да било Климатиците ми харчат толкова колкото казвам и не съм си трил постове защото съм лъгал Ами ги изтрих защото администратор (deian) ми направи забележка че пиша каква ми е сметката за ток в темата "Колко ми харчи климатика" deian ми написа че с тези постове никому се съм полезен и това било абсурд и че темата не се казвала "Колко ми е сметката за ток" Макар че като попрегледам темата 80% от постовете са такива - хората казват колко им е сметката тотал ЕТО ТУК ДА ВИДИШ И ДА СИ ПРИПОМНИШ, ЧЕ НЕЩО СИ БИЛ ПОЗАСПАЛ В ТЕЗИ ЧАСОВЕ МАЙПървоначално публикувано от avast3
https://forum.setcombg.com/index.php...0257.1554.html
И ТУК СЪЩО:
https://forum.setcombg.com/index.php...0736#msg560736
Замерванията си правя с един и същи уред като го местя наляво надясно защото се сдобих скоро с него и ми беше интересно и другите ми ел уреди колко консумират. Замерванията ми са груби изчисления а не точни суми, затова и пиша приблизителни суми - 45-48 лева и тн... Слагам уредчето, меря 3 дни и умножавам по 10 Не претендирам за перфектната точност но пък да лъжа е повече от абсурд!
ако трябва да сме коректни:Първоначално публикувано от georgi46_
-прибрах се в 3 през нощта в нас като термометърът в колата показваше -19 градуса
-като се качих в нас и двата ми термометъра (на северната и на южната страна) показваха -12-13 градуса
-15 го написах просто ей така - някаква средна стойност между двете по-горе който видях на различни термометри (3 на брой) в рамките на 5 минутен интервал от време
-същата тази нощ в която се прибрах в 3 и видях тези температури бях сложил апаратчето на MHI-то
-става въпрос за град София - можете да си направите справка от интернет какви са били температурите тогава
-описал съм доста добре как са станали замерванията нали? написал съм цитирам "45-48 лева за много студен месец, ако всяка вечер е -15 и през деня около и под нулата. "
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331410560[/time]_________________________________________________
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331410680[/time]_________________________________________________Първоначално публикувано от babati
Първоначално публикувано от babati_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331410920[/time]_________________________________________________Първоначално публикувано от babati
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331411520[/time]_________________________________________________
СМЕТКАТА ОТ 80-90 ЛЕВА ЗА МЕН Е НАПЪЛНО РЕАЛНА КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД ЧЕ МАШИНАТА Е МОНТИРАНА В СТАЯ 18+ m2 ПАНЕЛ БЕЗ ИЗОЛАЦИЯ С АЛУМИНИЕВА ДОГРАМА СЕВЕР! КЛИМАТИКЪТ Е МОНИРАН НА СТУДЕНА СТЕНА! ТЕМПЕРАТУРИТЕ СТИГАХА -10 ГРАДУСА ВЪПРОСНАТА НОЩ КОЯТО НАПРАВИХ ИЗМЕРВАНЕТО НА БАЗА НА КОЕТО ПРЕСМЕТНАХ ГРУБО КОНСУМАЦИЯТА НА МАШИНАТА ЗА СТУДЕН МЕСЕЦ - ЩОМ ПРИ НОРМАЛЕН МЕСЕЦ ХАБИ ОКОЛО 50 ЛЕВА ЗАЩО НЕ В СТУДА ДА СКОЧИ ДО 80-90? КЛИМАТИКЪТ Е НИСЪК КЛАС ИНВЕРТОР С КАПИЛЯРКА С ЛЕКО ВЪНШНО ТЯЛО - 32 кила!
ЗАМЕРВАНЕТО ПАК Е ГРУБА СМЕТКА И НЕ ПРЕТЕНДИРАМ ЗА ТОЧНОСТ:
ОТ 31.1.2012 В 15:30 ЧАСА ДО 1.2.2012 В 15:30 ЧАСА = 24 ЧАСА - В ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ УСЛОВИЯ КЛИМАТИКЪТ ИЗХАРЧИ 18kW за 24 ЧАСА Ето тук съм писал (вижда се на коя дата):
https://forum.setcombg.com/index.php...3312#msg553312
18kW по 30 дни = 540kW x 0.16 ст за kW/h средно е равно на 86.4 лева за месеца по груби сметки.
Иначе е ясно днес е 0 градуса през деня утре е -5 градуса през деня, тази вечер е -15, другата вечер е -11... Ясно е че има разминаванe Но то в моя случай е дори в плюс защото кучият студ продължи 2 седмици не цял месец. Тоест дори може да се каже че малко по-малко ми е изхарчил кмилатикът отколкото аз го смятам в грубите си сметки Направени на база измервания в НАЙ-КУЧИЯ студ! Тоест може и малко под 80 лева да е, а не над 80 лева...
Слагам уредчето, меря 3 дни и умножавам по 10 .
Бабати , според мен този метод е много неточен, особенно при т -15гр. По добре да замериш консумациата за 12 часа през нощта когато е -15 гр и след тогава да умножаваш .
Друг е въпроса дали при -10 и надолу има смисъл да го мъчиш това мицубиши
ОЩЕ ДА ПИША ЛИ? ДА ТЪРСЯ ЛИ ОЩЕ МОИ ПОСТОВЕ ВЪВ ФОРУМА? АКО ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ НЕ Е ДОСТАТЪЧНА Ще СЕ ПРОБВАМ ДА НАМЕРЯ ОЩЕ НЯМА ПРОБЛЕМ
НАЙ-МАЛКОТО БИХ СЕ ОПИТВАЛ ДА ЛЪЖА СЕБЕ СИ, ЗА ДА СЕ УТЕШАВАМ ИЛИ ПЪК ДА ЛЪЖА НЯКОЙ ТУК В ТОЗИ ФОРУМ.
ПРОСТО СЛЕД ЗАБЕЛЕЖКАТА КОЯТО МИ НАПРАВИХА РЕШИХ ДА ВИ СПЕСТЯ ТЕЗИ ДЕТАЙЛИ ОТНОСНВО МОИТЕ СМЕТКИ!
ПОСЛЕДНАТА МИ СМЕТКА ЗА ТОК - КАТО ТАКА И ТАКА СМЕ ПОЧНАЛИ Е [u]201 ЛЕВА
2 КЛИМАТИКА 12-КИ - НЕ СЕ СПИРАТ ИЗОБЩО
БОЙЛЕР 2kW - НЕ СЕ СПИРА ПОЧТИ
ЧЕСТО ПЕРАЛНЯ ГОТВЕНЕ МИЯЛНА МАШИНА
КОМПЮТРИ ТЕЛЕВИЗОРИ ПО 2
3-МА ДУШИ
Моля те да пишеш както трябва, а не само с големи букви. Пиши правилно.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331412240[/time]_________________________________________________
Защо? Аз не съм казал "на -15 мицубишито ми има COP XX и консумира xxx"Първоначално публикувано от georgi46_
-15 температури в БГ има само нощем и това замерване е напълно достатъчно да се направи грубо изчисление от типа "ако цял месец нощните и дневните температури са същите като през иминалото денонощие, климатикът ще изхарчи толкова". Иначе е ясно днес е 0 градуса през деня утре е -5 градуса през деня, тази вечер е -15 другата вечер е -11... Ясно е че има разминаванe Но то в моя случай е дори в плюс защото кучият студ продължи 2 седмици не цял месец. Тоест дори може да се каже че малко по-малко ми е изхарчил кмилатикът отколкото аз го смятам в грубите си сметки...
Това мицубиши се държи перфектно в студа Има 37 кила външна тяло, 1300 грама фреон и 1300W компресор и се държи по добре дори от съвременния инверторен климатик който имам, въпреки че е 11-12 години по-стар
За периода 24,01 - 23,02 сметката за ток на нашето домакинство е 235лв. Климатиците са два. Panasonic E12LKE-3 и LG S-12AF, настроени на 22 градуса през деня и 20 през нощта. Другите уреди са стандартни - бойлер, готварска печка и т.н. Сметката без климатиците е към 60лв. Забравих най-важното да спомена, че става въпрос за къща без никаква изолация и обикновени дървени дограми. LG-то топли кухня(с два прозореца на две външни стени) и коридор, общо към 50 кубика. Панасоника е малко в по-неизгодно положение понеже топли две преходни стаи. Едната с два стандартни двукрили прозореца и две външни стени, а другата е с един голям френски и една външна стена. Общо към 80 кубика, може и да е малко повече. Очаквах сметката да е по-виска предвид това че периода беше с постоянни минусови температури. До минус 15-16 градуса си поддържаха 22-та градуса. При по ниски температури не можеха, но 20 успяваха. Първа година се топлим с климатици и сме доволни. Преди бяхме с локално парно.
За миналите години не съм сигурен понеже оставаха дърва от преди. Или пък в края на зимата свършваха и сметката не излиза. За тази зима нищо не остана от предишната, но по сметки на баща ми за дърва щяха да заминат към 500лв. В момента климатиците грубо от октомври до сега са консумирали към 460лв. Дори да надхвърлят 500 ще е по-добре понеже няма мъкнене, мръсотия и температурата е постоянна.
Fujitsu 12UB
24 квадрата юг-изток, височина 2.70
панел без изолация, с PVC дограма
2ри етаж, на 1ви не живее никой тази зима
2 външни стени - едната 5-6 метра дължина, другата 4-5 метра, прозорци 3-4 m2
Поддържана температура в помещението: 20-22 градуса
Засечено от 16.2.2012 в 18:00 часа до 15.3.2012 в 15:10 часа
Климатикът е изключван и е ползван от около 18:00 всяка вечер до около 8 сутринта - или горе-долу по около 14 часа в денонощието. През деня машината се изключва.
Разход: 223kW X 0.15 (средно) = 33.45 лева.
Макар че повечето време се пада нощна тарифа. Може и по-малко от 30 лева да е сметката!!
p.s. В помещението помагат и тръби на топлофикация.