Точно това е среден разход на климатика. Нали не плащаш само когато работи компресора? Явно имаш супер Панасоник, щом изключва в студа. Или с много висок минимум.
Точно това е среден разход на климатика. Нали не плащаш само когато работи компресора? Явно имаш супер Панасоник, щом изключва в студа. Или с много висок минимум.
Мисля, че не си ме разбрал. Не става въпрос за ватметъра-той си отчита това, което консумира в момента машината. Дали 50 или 1000W, дали от подгрев, трансформатор или компресор, но ако не е изключена машината-това е среден разход. Така си мисля, че е най-реално да се тълкува среден разход за отопление на определена площ.
Днеска сутринта минус 6 гр,големия Samsung не е пускан от събота ,но гледам си дърпа 60-70 вата.Това от подгрев на компресора ли ще е .
Ако е от подгрев с намотките при панасоник поне се чува едно високо честотно пищене от външното тяло, но не е много силно трябва да е тихо и да се заслушаш. При мен се пуска при - 4 , -5 и има консумация 40 и нещо вата, но почти не съм спирал климатика и не съм го гледал много, но е хубава екстра при наложителен студен старт.
Daikin ATN22FSE1-W в 15кв.м спалня на последен етаж с хубава външна изолация на стените и почти без изолация на тавана /има 3см EPS върху бетонната плоча/. Работил е 705часа и е изхарчил 185 киловата. Това прави средна консумация от 263w на час.
Мисля, че на 4ти януари му боднах енергомера. Настроен е на 20градуса и не се пипа. Вътре, независимо от времето навън, винаги е 20градуса. Не вее, не шуми.
А някой знае ли на какво се дължи тая консумация при спрян климатик, която при мен е 14-15W и незнам да ли е нормално. Иначе втори ден съм с Fujitsu 12LTC
Показва 0,8 вата на дисплея, но не ги отчита към общата сметка и времето спира. В книжката на уреда също е написано, че консумация под 1 ват не се отчита.
Когато сложа ватметъра на компютъра, там при изключен компютър консумацията е над 1 ват и продължава да си отчита, но климатикът когато е спрян ватметъра ми спира да отчита.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 03-02-17 в 23:18.