Страница 53 от 184 ПърваПърва ... 343515253545563103 ... ПоследноПоследно
Резултати от 781 до 795 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2008

Re: Колко ми харчи климатика.......?

Fujitsu 09LGC
    Спалня 14 квадрата, около 38 куб, PVC дограма , две външни стени, останалите вътрешни са към помещения които не отоплявам, отдолу не живее никой, отгоре чат пат, имам вътрешна изолация на двете външни стени.
    За последните 2 денонощия в София. поддържани 20-21 градуса (не го намалявам на 19 никога, понякога съм дигал на 23-25 но рядко), средна консумация на час 401W

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    засякох Саньото от подписа ми за 8 пълни денонощия включващи снеговалежи и постоянна отрицателна темп. от -9 до -2 ,поддържащо 20-21С в детска стая 11 квадрата запад ,ново строителство със сносни изолации ,денем му отварям към коридор още 6-7 квадрата да топли и него .. консумация за 192 часа - 37,18 кВ
    SANYO ZK25X
    Производство: Япония - SANYO
    Модел: SAP-ZK25X
    Тип: Инверторен (ХИПЕР ИНВЕРТОР)
    Охладителна мощност: 0.5 - 2.5 - 3.2 kW
    Отоплителна мощност: 0.5 - 2.5 - 4.3 kW

COP: 5.29
    Енергиен клас: АAA
    Фреон: R-410А
    Нормален режим на работа до: -20 градуса

Консумация на електроенергия:

охлаждане: 505 W (от 180 до 1080W)

отопление: 445 W (от 180 до 1030W)

Alexi,гледайки твоите замервания излиза че климатика ти работи на минимума (на моменти и под него) при тези отрицателни температури,което поражда следните въпроси:
    1.Какъв му е COP-а и топлинната мощност при тези условия.
    2.Ако можеш да кажеш какви са му ел.мощност,COP и топлинна мощност при температури 0*и +7* по твоите замервания.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Всъщност COP = 5,62 за конкретния модел. Не че е толкова важно. В крайна сметка най-голямо значение има от какво количество енергия има нужда стаята за да се поддържа желаната температура.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2007

deian,очаквам Alexi да се включи с отговори,но след като си изказал мнение би ли ми казал "от какво количество енергия има нужда стаята за да се поддържа желаната температура" при тази ел.мощност и тези температури които е измерил той...имайки пред себе си техническите характеристики на конкретният модел климатик

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Според мен постоянен приток от около 600-700 W топлинна мощност са му достатъчни явно.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Според мен постоянен приток от около 600-700 W топлинна мощност са му достатъчни явно.
    Горе долу е там някъде - при 20-21 градуса в стаята, 11кв.м, много добра изолация и ниски загуби и външни около (-5) тплинните загуби няма да са повече от 800-900W

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Board_Man и deian всичко това би било вярно ако имахте способностите на Баба Ванга,в което се съмнявам...защо не се опитате да анализирате числата които е показал,да ги съпоставите с характеристиките на климатика ,и чак тогава да ни нарисувате картинката...интересно ще бъде...

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Въпреки пиковите ниски температури през нощта, среднодневната е около -5*. Нямам точна графика за модела, но се предполага, че COP при -5* ще е поне 3. Така се получава 0,2 kW * 3 = 0,6 kW или повече. Ако можеш да го обясниш по друг начин, слушаме.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

стаята има топлозагуби от около 700 вата ,миналата година съм я отоплявал с духалка 1 кВ без проблем.. климатика работи предимно около минималното си топлоотдаване ,по мои наблюдения и сравнение с другите ми 2 машини топлоотдаването му много бавно пада със спада на външните темп ,има много големи топлообменници за мощността си( вътрешното тяло е по тежко от на 12ЛСС ! а външното е същите габарити ,двоен топлообменник )

12. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Попитах те каква му ел.мощност при 0* и при +7* по твоите измервания...

13. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    стаята има топлозагуби от около 700 вата ...
    Сега остава да споделиш, каква по-точно е изолацията и колко минути на ден се проветрява?

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    Попитах те каква му ел.мощност при 0* и при +7* по твоите измервания...
    при положителни темп +5+10 ми харчеше средно 130 вата/час ,като често изключваше..
    изолации стандартни за ново строителство - фибран с минерална мазилка отвън ,ПВЦта ,отвътре гипсокартон навсякъде + тавана ,пода ламиниран паркет .. имам съседи отгоре и отдолу

16. Member
    Тук е от
    Dec 2007

До тук добре...сега можеш ли да обясниш как при температури +5*+10* или с други думи температури при които са измерени характеристиките на климатика,топлозагубите ти са около 700Вт,а при температури -9*-2* топлозагубите ти са по-малки или в най-добрият случай равни на 700Вт...

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

топлозагубите не са константа ,къде съм споменавал че тия 700 вата топлозагуби са при +5+10 външна? тогава са много по малки ,може би около 400 вата ,със спада на външната се вдигат

18. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Не си казал колко са топлозагубите ,но ние можем да смятаме- нали всички казват че COP-a от техническите характеристики на климатика е даден при външна +7* и вътрешна +21*.По замерванията които си направил в твоят случай 130х5,62=730,6 Вт е топлинната мощност т.е.топлинните загуби при +5*+10*....в другият температурен режим които показваш -9*-2*не знаем колко е COP-а,но пък там виждаме че при 180 Вт ел.мощност топлинната мощност е 500Вт т.е. при среден разход 193Вт който ти си засякал топлинната мощност или топлозагубите ти ще са малко над 500Вт...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе