Според мен се включва за 15 минути на час, за да поддържа температурата...в това"херметически" затворено помещение.Първоначално публикувано от deian
Според мен се включва за 15 минути на час, за да поддържа температурата...в това"херметически" затворено помещение.Първоначално публикувано от deian
Не забравяите , че началото на декември температурите не са като сега -10......-2 Сега , като гледам електромера не е така ! Ще видим как ще е януари .
нещо такова . Но сега не е така . В момента ми хачи около 4 - 4,5 KW за 24 часа. Изолацията е фибран 2,5 см .
Първоначално публикувано от deianкомпресора не работи нон-стопПървоначално публикувано от zaqza
Още малко данни от мен - разход до днес - 04.01.2009 г.
Разход за за 30 дни (04.12.2008 до 04.01.2009) - 728 h - 129.9 kWh
Условията на експлоатация са посочени в предния ми пост.
Средно 178 W. Щастливец. Аз за горе-долу същия период (01.12-31.12) имам средно 248 W за с 1 кв.м. по-голяма стая от твоята (но много студена), + през нощта рядко съм го слагал на 19, на 18 никога. С 8 лв повече съм от теб за 30 дни
Не се впрягай има и по-зле от теб. При мен за месец средния ми разход само на едната машина е около 370W/h...а вкъщи и трите работят нон стоп...Първоначално публикувано от deian
Зависи каква машина...
И май май най-много зависи от топлозагубите ти. Ако моя го сложа някъде, където както чета изказвания температурите без отопление не им падат под 19*, не знам колко ще харчи... При мен си е хладилник отвсякъде. Съседни неотоплявани помещения: 11*.
Аз съм последен етаж, без изолации и под мен не живее никой. Климатиците са 2бр GC25 и 1бр GC35 на МЕ, всички врати в къщи са отворени и съм с малко бебе на два месеца и половина. Топлозагубите явно са ми големи...вечер при къпане едната 25-ца сложена на 31 градуса вдига от 22 до 25градуса за 20-25минути при външна около нулата. Климатиците ми от доста време не изключват, топлообменниците са сухи винаги, а в дефрост минават най-много по веднъж на ден( 25-цата в спалнята винаги прави дефрост минута след поставянето на 31 градуса на дистанционното, при сухо външно тяло).
П.С. Едва днес сутринта видях леко побеляло външното тяло на 35-та в хола(42 кубика). На 25-та в спалнята(33 кубика същото западно изложение) топлообменника е абсолютно сух и моментния разход от 24ч снощи до 9ч днес е около 300W/h при вътрешна 22 градуса и външна -1 градус.
климатик - daikin an22css; спалня 40 куб.м., последен етаж, тухла, 2 външни стени, голям прозорец с врата към терасата, нито една стена не се отоплява; температура - през деня 20, през нощта 21; за периода 05.12 - 25.12 -> 102 Кв, за периода 25.12 - 04.01 -> 74Кв. общо за 30 дни -> 176Кв.
Приблизително колко консумира един климатик в "стендбай" режим (на изчакване) ?
10-20 Вт,ако има нагревател на картера на компресора +50на още при минусови температури.
Fujitsu 09LGC
Сложил съм го в спалнята, която е 14 квадрата, около 38 куб, PVC дограма , две външни стени, останалите вътрешни са към помещения които не отоплявам, отдолу не живее никой, отгоре чат пат, имам вътрешна изолация на двете външни стени. Температурата в другите помещения е около 5-7 градуса!
Вчера се прибрах в София от почивка, в стаята беше ледник, 4 градуса ако вярвам на термометъра Включих климатика затопли помещението горе долу за 7 часа до 21 градуса при зададени 21! Имам отделен електромер, който е отчел среден разход на час около 830 вата, като размрази поне 8 пъти според мен докато загрее помещението. През ноща не съм го следил и не съм променял градусите, днес се забелязва че работи доста по-леко, размразява само един път засега и средния разход на час е паднал около 500 W С всеки изминал час работа средния разход пада по малко, но едва ли ще мине под 400 според мен при тези външни температури! На някой този разход може да се стори много, но при мен топлозагубите са огромни, за мен е по-важно че климатика се справи и в стаята е топличко. За сравнение миналата година тази стая съм отоплявал с духалка, която ми харчеше по около 130 лева на месец!
Забравих да кажа че съм в София и става въпрос за външни температури от порядъка на -7 до -15 на моменти
Fujitsu 09LGC на 10кв ми харчи 5.5киловата за 24ч на 20 градоса на 03.01.09.
------------
често исклучва , стаята е топла .
Някой може ли да ме ориентира за тока ми за декември?За ноември ми беше 56 при обикновено 49лв.Фуджитсу 09 лгц нон стоп включен, 23 градуса зададени 22 в стаята.Вътрешен апартамент,тухла,пвц.Мерси! Груба сметка де.
Плащаш на базова консумация от миналата година тоест на тримесичието ще има изравнаяване тогава ще разбереш.Първоначално публикувано от mecha