Благодаря за навременния отговор!Макар, че ми беше по-добре като не знаех, но така е-трупащият знания, трупа печал.Първоначално публикувано от blue1
Благодаря за навременния отговор!Макар, че ми беше по-добре като не знаех, но така е-трупащият знания, трупа печал.Първоначално публикувано от blue1
Кантонаа , що не го снимаш отвън отвътре, снимай как се топлите цялото семейство на него и изпрати снимките в оригиналният сайт на "Дайкин"
току виж са се разчуствали и те пратят един нов за Нова година.![]()
kantona ако поддържаш 22 ,23гр колкото поддържат повечето хора а не 19 ,20 гр със сигурност и консумацията ще ти скочи поне с 30%.
много правилно пояснение dan66. За пример моя климатик вчера при -13 външна температура опитах да направя вътре 25, но уви не можа, а работи 3 часа като за това време се размразява 2 пъти. Е успя да стигне 24, но вентилатора (сложен на ауто) през цялото време на макс въртеше, а друг път (при по високи външни температури) вентилатора го чувам на макс само за по 5 минути после само леко върти колкото да обръща въздуха. Не засякох колко е изхарчил, но съм убеден, че е било максимума който може да гълта, т.е. ако го държиш на дори един градус по ниско разликата в консумацията ще е голяма а какво остава за разлика от 5 градуса примерно.
Абе хора, вие по организъм ли се подвизавате в къщи? 20-21 градуса са напълно достатъчни за деня и 16 за спане. Другото си е чист преразход на енергия и изнежване на тялото.Първоначално публикувано от dan66
Модераторе, ти да нямаш ескимоска жилка?
23-24 си е рахат.
Абе баш ескимоска не е, ама съм роден и отрасъл в най-северната точка на БГ. Имам закалка.Първоначално публикувано от lazarus18
![]()
Абрее хора, друго си е да ти е топличко.
Защо трябва да се мъчи човек цяла зима на по 18-19* като може да му е 23-24*
в къщата а разликата в месечната му сметка да е само няколко лева
Примерно мойто Fujitsu както написах и преди няколко поста работи денонощно
на 24* и отоплявам 2 стаи едновременно с него които са общо 30кв. (около 70куб.м.) .
Температурата в тях си варира м/у 21-23* и си ми е рахата сметката за ток
на месец само за климатика (ако не смятам другите ел. консуматори) ми е ~50лв.![]()
Никак не се учудвам моето саньо 25-ца произведено през далечната 92 г. се държеше по абсолютно същия начин от 300W при + сови температури до 750 W при -15 C* И после някой да ми разправя че КПД - то им падало с времето - може но не и на добре направените .Първоначално публикувано от kantonaa
Сега обаче се отоплявам с Midea MSF6-12 от събота на сам и му извърших изследване със същия електромер
Това са данните от електромера при зададена 24* и външна -2-3* за 6 часа 4 киловата
През ноща го сложих на 17* при външна -5 до -7 за 10 часа 4 киловата . През цялото това време имаше и здрава мъгла .
А бе не е толкова лошо като за уред клас "Е".
Отоплявам 19 м2 североизточно изложение на 1-ви етаж с 2 см вътрешна изолация на цялата стая и 3см външна , но само на северната стена.
Когато топлих с японеца нямаши никаква изолация , но с него подържах 21 градуса
Мидеа Ф-ките са железни. Консумацията прилична.
Момчета и момичета не разводнявайте темата а се придържайте към шаблона който беше уточнен за тази тема,така всеки ще може по точно да си направи сметката![]()
Здравейте, от 10 дена съм с Мидеа MSG-24. Топля хол 70 кв.м или около 175 куб.м. В студовете миналата седмица се държеше учудващо добре. Общата консумация за тези 10 дни при зададени 23гр. е около 1.35КВЧ. Засечена е с електронен уред за отчитане на ел. енергия.
Здравейте,
следкато ми дийде сметката за тока за Декември , мога да дам данни за потреблението на моя климатик.
Тип постройка:
Кооперация
Тип строителство:
ЕПК
Степен и качество на изолация:
5 см външна. висококачествена.
Етаж: 6 от общо 12 етажа
Изложение: Югоизток
Площ: 18.5 квадрата + 1.5 квадрата коридорче = 20 квадрата
брой стай, и степен на климатизация
1
Дограма: Пет камерна ПВС немска- добро качество площ заемаща почти 1/7 от стените.
Вид климатик: General ASHA 9 LC - Inverter, капацитет отопление 3.60(0.5-5.3)kW 12300(1700-20800)BTU/h , КОП 4,26kW/kW
Други ел. уреди големи консуматори на енергия:
готварска печка , пералня(два пъти седмично) , бойлер (бачка всеки ден) , PC (не се гаси) , TV , голям хладилник
Поддържан диапазон на температура:
от 17:00 до 23:30 - 23* , от 23:31 до 16:59 - 20*
Населено място
София
Сметка за ел. енергия
Значи как съм изчислил (приблизителни) колко ми харчи климатика .
Сметкоите на енергото никога не са точно за 30 дни , така че сметките ми варират .
По извадката от сметките за три месеца на зад изчислих , че средно на ден се пада по 1.3Лв (без климатик).
По сметката за Декември изчислих , че средно на ден се пада по 1.77 Лв (с климатик).
Тоест по 0.47 Лв (приблизително) е косумирал климатика.
За 30 дни тва праи 14.1 Лв за климатика . Като се има предвид , че боилера му тряя повече ел.енергия да загрее по-студената вода.
Като извод мога да кажа , че за студения (в София ) Декември 14-15 кинта са ми напрао ПЕРФЕКТНИ.![]()
Няма да е зле и снимки с доказателствен материал да се постват, ще е по-убедително, нещо то сорта на това:Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Джентълмени.Предполагам, няма да е много нахално от моя страна,ако ви помоля да спрете с тези кръчмарски свади.