Страница 8 от 184 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2007

Re: Колко ми харчи климатика.......?

Цитат Първоначално публикувано от Climatronic
    tyo_bg кач пара е това животно ? И къде точно мое да се намери в София
    Това животно е "енерджи чек 3000", цена 52 лв в Конрад, на бул.Прага 22 или там някъде, срещу спортния комплекс. А енергийния монитор 3000 го нямат, а и струва към 100 лв. Пак там имат и по-евтини уреди, 34 лв и 39 лв. Взимайте евтините, че аз взех скъпия заради 2те тарифи, ама се оказа че тия 2 тарифи са само за смятане, а не и за отчитане (демек не отчита нощно време по тарифа 2) . Върши ви работа и по-евтиния уред.
    Моята Мидейка за 24 часа отчете 12,8 кв/ч или 1,78 лв (след РЪЧНО изчисление на нощната енергия ). Това за месец отива към 55 лв.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не знаете колко не сте прави, вероятно нямате база за сравнение.Моята къща е малко под 100 квадрата.Кухнята и бокса са с ХИТАЧИ Е10Н2 - нощем на 18 градуса, денем на 20, вечер от 18 до към 23 часа на 22 градуса.В кухнята е 23.24 градуса.Стаята е северна пълна външна топлоизолация, ПВЦ прозорец, към 18 квадрата.Хола и спалнята с ОСАКА 12 SBP - денем и вечер на 18 градуса/ от 22 до към 23 часа на 22 градуса ,след това на 18 градуса.Пълна външна топлоизолацияпрозорец ПВЦ и 1 дървен стъклопакет.Площта е към 20 квадрата.Разположение изток-юг.Стаята на малкия се топли с акумулираща печка работи на 2 степен 4 часа през нощта/с таймер/.Площ към 18 квадрата.Вътрешна изолация с вата и дървена ламперия/поради липса на възможност за външна/.Разположение изток-юг.Температурата е между 20 и 22 градуса.Сметка за ток от 20.11 до 20.12.2007 г. 76 лева.Ориентировъчната сметка от 20.12 до 20.01.2008 г. ще бъде към 120-130лева.Тук се включва пълната консумация на нормалните домакински уреди - бойлер всеки ден, печки и други подобни консуматори.Така, че не е невъзможно с маркови кличатици да се постигнат и по-ниски сметки.Топлоизолирането на къщата доведе до падане на сметките за ток с около 40 до 50 процента, освен това си е топло.Миналата зима спалнята и хола без отопление беше над 16 градуса.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не знам колко харчат климатиците, защото не ги меря отделно, това ми е цялата сметка.А бойлера харчи към 2-3 киловата нощна/към 1-2 за загряване, защото не е водата не студена и към 1 за поддържане/.Вярно, че ноември и декември бяха по-топли, затова ми е толкова ниска сметката, но за януари сметките ми са точни - електромера е до входната ми врата и всеки ден мога да си наблюдавам разхода, който е почти постоянен с неголеми разлики.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

edi1, това 18 градуса топло ли е?
    Аз на толкова оставят климатиците в офиса през ноща когато няма никой. Иначе работят на 24-25 за да постигнат реално 22-23 в стаите. За мен 18* си студено, но всеки има различни разбирания. Гарантирам, че ако поддържаш 22-23 докато си у вас сметката ти ще е поне с 50% повече.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ами аз си спя на 18 градуса и ми е добре.Малкия спи на около 18-20 не знам точно, но и на него му е добре.Дори и да вдигна нагоре до към 22-23 пак няма да ми е с 50% по -голяма сметката, защото загубите ми са минимални и след като затопли, пак консумацията пада до ниски нива за поддържане на температурата.Не съм от тези, дето си биха пестили комфорта за 20 или 50 лева, просто така ми е добре, не обичаме у дома много топло/поне мъжката част, де /Иначе в кухнята температурната разлика е между 21-24 градуса, по начина, по който съм описал настройките.Но всичко това се дължи, както на климатиците, така и на изолацията, която е между 6 и 8 сантиметра в зависимост от изложението на стената, на която си я правих.А, и нещо важно - над мен има етаж, който макар и да не се отоплява все пак пази и отдолу има приземен етаж, който се отоплява с климатик.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от ivoru
    Пак там имат и по-евтини уреди, 34 лв и 39 лв. Взимайте евтините, че аз взех скъпия заради 2те тарифи, ама се оказа че тия 2 тарифи са само за смятане, а не и за отчитане
    Евтините не струват, мерят каквото си поискат. Това го признаха от Конрад. Това немското от 50-ина лева е перфектно. Неприятно е само, че не превключва автоматично тарифите.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Ето ви една малко маниашка сметка. Измерването е направено със стандартен електромер за 30 дни. Отдолу на графиката са дни, не дати защото започнах засичанията на 19.12.07 и завърших днес - 18.01.08. Климатик Fujitsu ASYA12LCC, стая 53 куб.м. като е отваряна врата към коридор и друга малка стая често, а през ноща и към още една голяма. Темп. задавана през ноща 22гр. а през деня 24-25гр. Отчетената енергия е САМО на климатика.

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

При тези зададени температури и отопляван обем и като се имат в предвид ниските външни температури - повече от добре.

11. Тук е от
    Jan 2008

Хора,аз съм нов в тази тематика,но пък доста се интересувам.Та аз си взех Panasonic и чакам да ми го монтират и наистина реално се интересувам за консумацията.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Консумацията на един климатик може да е от 15-20 лв до 70-80 лв. в зависимост от 3 основни фактора:
    1. Вида и качеството на климатика-СОР и снижаването му при ниски температури.
    2.Топлозагубите на помещението-обем,топлоизолоция,къща,апартамент,външната температура.
    3.Поддържаната температура в помещението-консумация е една е при 21гр и доста по голяма почти двойно при 25гр.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от Climatronic
    dan66 ми ако в изминалия месец е кактопишат 47 ст на ден???? то да нее черна кутия това помещение?? И все ходят по шорти и потници вътре. нещо по време на -17 неми се много вярват тия работи какво ще кажеш???
    Най общо казано един добър климатик при 15-20 кв.м. стая с топлоизолация и 23 гр поддържана температура харчи 30-40 лв. месечно.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ако стаята по принцип е по-топличка, може и да харчи около 20-25 лв. Ама като на някои не им се вярва какво да ги правим!

16. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Ако стаята по принцип е по-топличка, може и да харчи около 20-25 лв. Ама като на някои не им се вярва какво да ги правим!
    И колко трябва да е топла стаята за да стигнеш до тези стойности.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ами ако без отопление (поради добри съседи, изолации и т.н.) температурата не пада под 14-15 градуса и климатикът е качествен инвертор с висок COP и се поддържат температури не повече от 22-23 градуса. Тогава съвсем спокойно консумацията ти е ~ 20 лв/месец.
    Има още едно съществено значение, но то май спада към това за температурата в стаята без отпление - населеното място (географското разположение). Едно е Сандански, едно е Варна, едно е Русе, а камо ли Кнежа и другите места, където имаме рекордно ниски температури винаги.

18. Тук е от
    Dec 2005

От 19.12. до 19.01.2008 г.-693кВ. дневна и 337 кВ нощна.Два климатика-25ца и 22 ка работят нон-стоп на 18 гр. като няма никой, и на 19-21 градуса като се приберем.Нощем-на 18 гр.В месеците когато не ги ползвам дневната консумация за месец ми е между 180 и 200 кВ.
    По груба сметка 130-140 лв. за периода, което ще рече че осреднено двата климатика са изхарчили ок.100лв.Предвид атмосферните условия през този период смятам, че долу-горе е добре.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 184 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе