http://www.picvalley.net/v.php?p=u/308/76911_333.JPG
Ъъъ... моля не се шашкайте. Снимката я взех от друг форум. За един месец е... домашна.
Малко е замазана, но се разчита сумата: 1061,63 лв.
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/308/76911_333.JPG
Ъъъ... моля не се шашкайте. Снимката я взех от друг форум. За един месец е... домашна.
Малко е замазана, но се разчита сумата: 1061,63 лв.
Тип постройка:
жилищна кооперация - нова
Тип строителство:
тухла червена
Степен и качество на изолация:
цялостна на сградата 5 см. висококачествена.
Етаж: 2 от общо 4 етажа
Изложение: Северозапад
Площ: 70
брой стай, и степен на климатизация
3 стай всяка с отделен климатик
Дограма: Пет камерна ПВС немска- добро качество площ заемаща почти 1/4 от стените.
Вид климатик: Инвертори, среден за трите машини СОР 3,68 обща отоплителна мощ 10,6 киловата.
Други ел. уреди големи консуматори на енергия:
печки и пералня, често работят защото имаме бебе, бойлера е на газ.
Поддържан диапазон на температура:
през деня 23*, през нощта 18*
Населено място
Пловдив
Сметка за ел. енергия
98 лева от 7 декември до 7 януари 2008год.
Особености: В спалнята през деня климатика работи само ако температурата падне под 18*, в хола и бокса работи постоянно, той е 4.2 киловата, но и с най-висок СОР-5
Тип постройка:
жилищен блок - над 30г.
Тип строителство:
панел
никаква
Етаж: 1 от общо 8 етажа - под нас са катакомбите/мазетата/
Изложение: изток-запад
Площ: 84кв., стаята с климатика е почти 17 кв.м./вис.2,60м./
брой стаи, и степен на климатизация
4 стаи - само в едната има климатик/западна/, другите се отопляват при нужда/разбирай доста рядко в месеца/ - с духалка и/или "елва"
Дограма: дървена от старите, заемаща почти цялата дължина на стената/за стаята с климатика/ - "уж" уплътнена със самозалепващите се дунапренови лентички.
Вид климатик: Инвертор, постоянно работи, СОР - преполагам, че е 3,18, отоплителна мощ - не мога да кажа /продадоха ми го за 12-ка, а май е 10-ка - дано не е по-малко/"Toshiba ras-255sv"
печка/само фурна/ и пералня - средно по 2-3 пъти в седмицата, бойлер-стараем се само вечер да е включен, микровълнова, хладилник с фризер, TV и PC, ел.одеало-около 1 час всяка вечер.
през деня 20-21*, но в големите студове трудно ги поддържаше, а и повече не можеше да качи; през нощта 19*
Населено място
Ямбол
Сметка за ел. енергия
112 лева от 27 ноември до предполагам преди коледа - едва ли са засичали след това.
Особености: Два пъти през този период се наложи да го размразявам принудително – е, изразходената физическа и психическа енергия в случая не я броя.
Сравнение: сметката за м.декември`2006г. - 87 лв./ е, то зима ли беше/
Тип постройка:
жилищна кооперация - Стара строена 1950 г
Тип строителство:
тухла единичка-три реда 55 см
няма
Етаж: 3 от 5 етажа
Изложение: Югозапад
Площ: 50
брой стай, и степен на климатизация
3 стаи-2 с климатик 1 -тец
Дограма: Три камерна ПВС немска с К-Стъкло-площ заемаща почти 1/5 от стените.
Вид климатик: Инвертори 2 броя, Panasonic -XE9EKE СОР 4.44 всеки по 3.6 киловата.
печки и пералня,почти всеки ден се готви, 3 пъти седмично пере-с малко дете сме,микровълнова, 2 TV-та,PC
едната стая-21* постоянно, другата 22-23*
Населено място
Враца
Сметка за ел. енергия
106 лева за 34 дни- от 4 декември до до 8 януари
Особености: В хола до обяд и през почивните дни климатика работи настроен на 20*и без отопление не пада под 12*. Едната стая е 38 м3 другата-49 м3
Първоначално публикувано от rsvr
[img width=600 height=600]http://www.picvalley.net/u/351/87636_385.JPG[/img]
Voltcraft Energy Check 3000 от Щайнбергер(Конрад) или Дервишев БГПървоначално публикувано от Climatronic
След 3 часово "висене и кьорене" вече му знам и "кътните зъбки" на моя
Кога в кой режим колко W консумира (в реално време - това с електромер не става)
ОФФ
това е вълк(toshiba) в овча кожа(fagor)Първоначално публикувано от rsvr
колко парици е това устроиство ,да го боцна на моите клими ...
tyo_bg кач пара е това животно ? И къде точно мое да се намери в София
Ми убу , 20 квадрата , перфектна дограма , една външна стена (тая с дограмата) + изолация.
От горе и от доле комшийките са бабета на парно , от ляво и от дясно семейства с малки деца.
Без отопление по-малко от 16 градуса не стаа .
Коко да харчи ?
А ?
~50лева (не помня точно, на мен ми го доставиха с куриер)Първоначално публикувано от Climatronic
ЩАЙНБЕРГЕР - СТЕФАН ДЕРВИШЕВ ЕТ. София 1463, ул. Хан Аспарух 1, тел. 082236075; 9525144; 9525827; 548144
Ми ако в стаята топлинните загуби са сведени до минимум?
След достигане на зададената температура компресора спира и след време пак се пуска . Дори при -12 компресора спираше .
Тогава ко стаа ?
Не светят 2 крушки 24 часа нон стоп , а 4 крушки светат 12 часа .
Абе не с заблуждавай те бе,тока за декември месец е засичан около 15 декември.Като платите февруари месец,за януари тогава ще приказваме.А това за енергийния монитор много ме заинтересува,дали не се продава някъде в търговската мрежа(без куриер).