Страница 57 от 184 ПърваПърва ... 747555657585967107 ... ПоследноПоследно
Резултати от 841 до 855 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re: Колко ми харчи климатика.......?

Има смисъл доколкото може да се разбере как се държи конкретен модел. Тъй като по време на тези измервания нито се мести външното тяло другаде, нито стаята се променя. Така аз знам как се държи климатика ми при различни температури, режими и т.н. Някой, който иска да си вземе същия, може да се ориентира какво да очаква. Ако има повече такава информация за всякакви модели, ще е интересно.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

KonanVarvarina, пак прочети какво съм написал(нищо, че май е изтрито). Ако, пак не го разбереш, прочети го още един път!! След това попитай... Ще ти дообясня...

4. Member
    Тук е от
    Dec 2007

А обясни ми...

5. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Ами да вземем например, твоя пример. Написал си, че климатиците са еднакви и са разположени различно, но нищо повече. Нито какви са, нито консумацията им, нито температурите които поддържат, нито как се държат при различни температури. Нищо. Ако имаше данни, можехме да разберем, че този климатик при такива условия(северозапад) не се справя и съответно другите хора да вземат по-мощен. И сега по-точно: Имам данни за моя климатик при 15* и за - примерно Осака. Имам данни и за 7*, виждам(или не виждам) разлика. Гледам стойностите при -7* и т.н. Т.е. гледам един и същи климатик, какво прави при различни температури.Правя си сметка(без кръчмаря) кое е по-добре...

6. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от Очо
    Ами да вземем ...
    Очо, кажи сега колко ток ти излапаха твоите МЕ в студените дни...?

7. Тук е от
    Oct 2006

RBB уточни малко по-подробно консумацията и режимите - максимума който си посочил при режим ауто на системата като цяло ли имаш предвид или ауто режим на вентилатора, а 500-те вата при какъв режим?. А до останалите съфорумци с възможности за засичане на моментна консумация, кажете, плийс, при кой режим, а и въобще как се постига най-икономично ползване на инверторен климатик за отопление (т.е. основни правила, важащи по-принцип за климатиците, а не за конкретна марка и модел)

Опааа, RBB е преместил поста си в "Re: Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)"

8.  

9. Тук е от
    Jan 2008

Лично аз имам наблюдение, че климатика е най-икономичен, на 3-та степен вентилатор от възможни 5., или при климатиците с 3 степени на 2-ра. Друго важно нещо е настойката на клапата , трябва да е горе долу по средата. Целта е да се постигне хомогенна температура в цялото помещение и съответно идва икономията. Топлоизолацията и дограмата са основните фактори за постигане на икономичност. Друг момент е при каква зададена температура, ще работи. Ако е 21-22, е нормално. Ако има economy режим, не е лошо да се използва, когато няма хода в помещението за повече от няколко часа.Той сваля разхода доста, но за сметка и на температурата до известна степен. Филтрите трябва редовно да се почистват, по възможност всяка седмица, за да не се затрудни циркулацията на въздуха. Всичко това съм събрал като информация от моите Тошиби. За останалите марки би трябвало да е идентично.

10. RBB
    RBB е офлайн

Тук е от
    Jan 2009

Здравейете отново. За режимите. В ауто при навън -10 да кажем а вътре 22 съм сложл или 23 консумацията е от 1100 до към 1280 вата + няколко пика до към 1400 вата се е случвало. Електормерът ми отчита и пиковите стойности на консумацията и ги съхранява. След като се вдигне температурата след няколко часа в стаята започва да намалява консумацията. В момента вън е -2 да каже вътре е към 18-20 градуса а е оставен на ауто старт преди 3,5 часа е стартирал. Дистанционото е на 21С. Сега вече е на 850 вата и свяля консумацията бавно. Струята като влязох беше около 48 градуса сега е на 43с. Като цяло Хитачито на ауто дърпа максимумът от възможносите му спрямо външната температура после намалява но след дълга работа да кажем 6-7 4аса ситига до около 540 вата и това е. В редки случеи съм виждал да тегли около 450 вата. Вентилатора е с 4 степени + ауто. На четвърта степен явно преохлажда ковертора и консумацията е голяма а струята става с по-ниска темепература от колкото да кажем на 3 степен. На трета сваля консумацията на около 800-850 вата струята е с около 47 градуса в тези условия. На втората я свала между 550 - 750 Вата и струята е около 46-47 градуса. На 1 степен или безшумната степен консумацията е между 500 вата и 650 вата но струята става на 43 градуса. Явно прегравя вътрешното тяло и сваля оборотите на компресора от вън. Като цяло забелязвам, че от енергийна гледна точка е най-добре да се кара на ауто няколко 4аса и после на 2 степен. Според мен там дава най-голяма кпд. Имам наблюдения и за второто ни Хитачи в другата стая която е с около 5 квадрата по-малка от моята и е по-топла. Там ватовете са една идея по малко но като цяло пак са не по-малко от 500 на 2 степен или след яко подгряване на ауто т.е за да подръжа само. Там тръбния път е около 3 метра и е на равнището на външното тяло вътрешното. Поведението на двата климатика е същото и те са абосолютно еднакви като марка и т.н. Общо взето очаквах по-ниска консумаця. Можеби защото не са с скрол компрсор. Стаите са ни студени но и все пак можеби съм надценил възможносите на техниката. Точно това искам да разбера. Тук четой и за вакумирането на системата преди да бъде пусната. Моите майстори не направиха такова нещо. Незнам вие кажете тръбния път е около 4,2 метра. До колкото знам над 5 м. е необходимо допълване с р-410. Това ми е върпоса ? Това ли е полужението понеже в много от вас чета за косумация от 200-300-400 вата и се чудя да ли е възможно ?

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Чакай, чакай. Ти го изключваш!!! Никога няма да паднеш до 300 вата. Сложи го на 20-22 и не го спирай изобщо. Първия ден ще е много, после ще пада и така като си влезе в режим ще видиш нормална консумация. Като го спираш, той винаги ще почва от макс.

12. RBB
    RBB е офлайн

Тук е от
    Jan 2009

Да, спирам го, понеже ме няма по 12-14 часа редовно в дома. И за това го програмирам сам да тръгва да кажем 3-4 часа преди да се прибера, за да е топло като съм тук. Оставям го събота и неделя като съм тук да работи нон стоп т.е и през нощта и деня. Положението е същото горе-долу. Днес е изгорил към 7.5кв за времето ,което е работил. Те около 9-10 часа работа. Проблемът е, че новия ми електромер измерва времето и когато има минимална консумация в дежурен режим, а тя е около 15 вата, а не когато е работил реално климатика, трябва да е под 5 вата консумацията, за да спре брояча му, което е недостатък . Иначе часовете са толкова.
    Този пост е редактиран от avenger; 06-09-15 в 01:58.

13. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив

След като го изключваш,няма какво да обсъждаме.По-добра работа би ти вършила 1 духалка,вместо климатик.Тя също може да се "програмира" да се включи 1-2 часа преди да се прибереш.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2008

Според мен не трябва да го спираш. При мен като го пуснах на 4 януари, харчеше по 800 вата на час доста време, често размразяване, постепенно разхода падна на 600, после 500... Едва след втория ден работа без да го изключвам се поуспокои работата и в най големите студове и мъгли повече от 450 W разход не е направил. Температурата в стаята ми при външни около -10 пада до 5 ако не отоплявам повече от 7-8 часа... Сам се сещаш какво ще се случи с разхода и при мен ако го изключвам. Сега при външни около нулата харчи между 250 и 300 W.

16. RBB
    RBB е офлайн

Тук е от
    Jan 2009

Това с духалната ми хареса разсмях се Е ако имаше духалка дето с 1200 вата да топли толкова щеше да има доста щастливи хора по света. Оставям го нон стоп сега да видим но те минаха студовете сега навън е 0С. В съседната стая където не се отпплява в момента е 8,5С т.е и моята стая може да мине спокойно за "студена". ЩЕ го пусна на 21-22 градуса да видим. Но съм го пробвал по празниците да работи нон стоп, както и другото Хитачи в другата стая където почти не се спира и нещата са същите почти. Може би с една идея по-ниска консумация но върви на около 600-700 вата като подържа температурата на 2 степен а стаята е по топла и по-малка от тази тук.

17. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Пак се почва..Нека го спира, климатика. То и при мен, ако имах комшии, намаляването на 19* , щеше да значи спиране.., но за съжаление, аз топля другите. Пак ли трябва да напиша, че ако имам парно, климатика ми ще харчи 0 (нула) Вата и ще е най-добрият климатик! Пак пишем глупости. Написал съм го, колко ми харчи:
    октомври - 4-5КВт, ноември,декември- 7КВт, декември,януари- 10 КВт на денонощие, всичко друго са глупости...

18. Member
    Тук е от
    Nov 2008

RBB, че нали тези 8 часа, в които климатика 'почива', правейки 'икономия' изстиват и стените, мебелите, пода, всичко и после при включването от таймера, трябва да се навакса и това наваксване е точно равно на загубите! Да не говорим за замръзналия компресор, маслото и др. проблеми. Аз пусна ли климатика на отопление края на октомври, до края на март само копчето за температурата пипам - 21С нощем или когато ме няма, 23С денем. И така бях и 5 години с конвенционалното LG 12-ка. Разход 50-60-70 лв на месец (за климатика само). Кеф цена няма.

Преди съм казвал за майка ми, дето изключваше радиатора или духалката нощем - спря да го прави! И спря и да мрънка, че й е студено. Само си регулира температурата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе