Страница 17 от 184 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Re: Колко ми харчи климатика.......?

Да кажа и аз. Понеже съм "слабичък" и дрехите ми пречат обичам да ходя по къс ръкав в къщи. Обаче за това температурата трябва да е 24-25*. Двата ми климатика 7-ца в кухня и 9-ка в хол са настроени в момента на 30* за да осигурят в другия край на стаята 25*. Под него термометъра показва в момента 27.4* и отвън 5.4*. Вечер ги оставям на 24* за да е в стаята долу 21-22*. Човек, който е свикнал с локално парно на дърва трудно се приспособява към модерните и мързеливи отоплителни уреди - климатиците. Пералня, бойлер, миялна и там другите електроуреди 163 лв. за януари. Като няколко вечери в големите студове си палих парното за да не мъча климатиците и да си спомня "дървената" топлина.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2008

taralion голяма разлика между настроената и действителна температура...и то при външна 5 градуса ами при минусови какво става?

4. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Климатиците са конвекционални Панасоници W7DKE и YW9DKE. Знам, че марката е недолюбвана във форума и затова не бях я споменал. Обаче аз съм си доволен. Слагал съм им на всеки електромер и съм доволен от разхода. Нарочно взех малки, защото имат по-висок СОР, а за студа си разчитам на локалното парно. Тази зима съм си помогнал дотука с около 2 куб. дърва. Комшията има някакъм марков инвертор втора употреба и като падне температурата под -5* бучи на умирачка. За да се топлиш при температури под -10* трябва да се инвестират много пари, което за мен е неоправдано, пък в България не се задържат толкова време такива температури. Въпроса беше за голямата разлика между настроена и зададена температура. Значи 7-цата дава 4* разлика, а 9-ката с 2* разлика. Това съм го приел за даденост и не му обръщам внимание. 7-цата повече от 25* в стаята (около 10 м^2) не може да вдигне, защото изключва. При зададен авт. степен на вентилатора въртят на втора степен, а при температури под 0* минават на първа степен. Това ми харесва, защото инверторите при достигане на зададената температурата духат слабо, и на по далечно разстояние въздуха се изстудява и поне на мен ми е студен.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2001

@taralion: Явно си доста зиморничав Аз мога да си ходя по къс ръкав на 22 -23 град у нас.
    Вкъщи в едната стая с японски Dаikin 22-ка /равнява се на почти 7-ца/ темп в стая 16 кв. м. е +/- 1 град на зададеното. Така че си мисля че или дограмата и изложението ти са зле / аз съм с 5-камерна с К стъкло и изложение югозапад/ или климатиците ти са зле.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

ba4_dido,добре питаш avenger как ги докарва 100 лева,но не ти ли се струва че трябва да попиташ и тези с по 3-4 климатика как в най-големия цепак докарват 100 лева - отопление + разходи по домакинството.
    Защо при тях да може ,а при него не?

7. Тук е от
    Jan 2008

При мен ситуацията е следната.Сметка е от 15.01-15.02.2008 г. и е 233 лв. но нямам никаква изолация и да си призная на фона тези увеличени сметки аз лично съм доста доволен.Тази сметка я постигнах с 2 бр. Мидеи едната 12-ка а другата 18-ка конвенционални,които не са изключвани и за една минута даже.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от avenger

Потреблението ми през лятото е пъти по-малко от посоченото при теб около 7 макс. 10 лева на месец
    Че това ти е само за хладилника и компютъра! Айде от мен и осветлението. При мен са 40, като включвам бойлера всяка вечер, 2 пъти в седмицата пране и 2-3 пъти готвене, компа не спира, телевизори, хладилник... абе 40 си ги знам. Може би не всички уреди са ви на ток и тогава излиза че от 108 лева месечна сметка за отопление са изразходени 100! Пък и така да е... от сърце ти пожелавам да не ти сменят скоро електромера!
    P.S.
    И да знаеш че си се прецакал! Ако беше си стоял на 15-16*, щеше да платиш примерно 58 - 60 лева!
    (това е шега, не го приемай лично!)

10. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    ba4_dido,добре питаш avenger как ги докарва 100 лева,но не ти ли се струва че трябва да попиташ и тези с по 3-4 климатика как в най-големия цепак докарват 100 лева - отопление + разходи по домакинството.
    Защо при тях да може ,а при него не?
    Ами предполагам някои хора погрешно тълкуват темата в посока "кой с най-малко пари ще изкара зимата". Някои си пускат климите само вечер, или просто намалят много градусите! Разбира се в това няма нищо лошо, но не дава реална представа за разхода на уреда и се подава повеждаща информация! И аз съм стоял на 18* че и на по-малко, но ако имам бебе не мога да си спра просто климатика и да си изляза... Затова трябва да се дава разхода на енергия за пълен месец и уреда да поДДържа една нормална стайна температура 20 -21*. В противен случай да се указва изрично че примерно единия климатик баца само вечер, другия само денем.... И от там всеки сам за себеси да решава на колко градуса да си ги държи и колко време да работят. Мисля че това е целта на тази тема.

11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от ba4_dido
    Ами предполагам някои хора погрешно тълкуват темата в посока "кой с най-малко пари ще изкара зимата". Някои си пускат климите само вечер, или просто намалят много градусите! Разбира се в това няма нищо лошо, но не дава реална представа за разхода на уреда и се подава повеждаща информация! И аз съм стоял на 18* че и на по-малко, но ако имам бебе не мога да си спра просто климатика и да си изляза... Затова трябва да се дава разхода на енергия за пълен месец и уреда да поДДържа една нормална стайна температура 20 -21*. В противен случай да се указва изрично че примерно единия климатик баца само вечер, другия само денем.... И от там всеки сам за себеси да решава на колко градуса да си ги държи и колко време да работят. Мисля че това е целта на тази тема.
    Така е! Нека ако иска @KonanVarvarina да прочете тази тема и коментира данните от тук:
    http://spreadsheets.google.com/pub?k...Ky_gh6l8PY6BNQ

12. Тук е от
    Nov 2007

Потреблението ми през лятото е пъти по-малко от посоченото при теб около 7 макс. 10 лева на месец
    Човече, ти нне се ли къпеш,или ходиш на обществена баня Проточен бойлер от 6 кв. и само 10 лв Сигурно го ползваш за разнообразие в интериора. Всъщност най-вероятно някой комшия си усеща от икономията на твоя електромер

13. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от peshew
    най-вероятно някой комшия си усеща от икономията на твоя електромер
    Ако е така ,би трябвало да си трае ,а не да го разгласява.Най вероятно не му работи електромера ,и като го сменят с електронен ,слушайте какво става из форумите за тези от енергото.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от ba4_dido
    Ами предполагам някои хора погрешно тълкуват темата в посока "кой с най-малко пари ще изкара зимата". Някои си пускат климите само вечер, или просто намалят много градусите! Разбира се в това няма нищо лошо, но не дава реална представа за разхода на уреда и се подава повеждаща информация!...
    ba4_dido,много си прав !!!
    Мога да допълня още че има и такива които са със централно отопление ,но със спрени радитори.Топлят се на климатици, но не отчитат факта че основната работа се върши от тръбите минаващи през жилището а климатиците само допълват някой градус отгоре.После се бият в гърдите каква малка сметка за ток са платили.
    Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Така е! Нека ако иска @KonanVarvarina да прочете тази тема и коментира данните от тук:
    http://spreadsheets.google.com/pub?k...Ky_gh6l8PY6BNQ
    Lupus,аз моето мнение по тази тема съм си го казал и няма какво да допълня,а и ти си един от тези описани по горе.Че не си специалист по климатична техника не си,че не си търговец на климатична техника не си,но я кажи поне колко години я ползваш тази техника че изказваш категорични мнения по нея.

16. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив

Поради изтриване на основния текст,махам и този пост.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

През лятото се къпя всеки ден естествено,но когато съм си купувал уредите съм гледал колко харчат,клас и др .Имам предвид,че 10 лв. е макс. и това е цялата сметка за отчетния период.
    Нещо за мезе вемаш аудиторията . А най-големия виц беше за класа на бойлера - какъвто и клас да е за да затоплиш 1 литър вода с един градус си иска определена мощност, не можеш да излъжеш физиката. Мен само двата компютъра в къщи ми горят 10 лв. на месец. Топля се на газ и сметката ми не пада под 45лв. Ама и като го сметна толкова си излиза. Хладилник с фризер още м/у 5 и 10лв. на месец. Имам електрически проточен бойлер, който ползвам в кухнята, работещи или постоянно в standby 3 телевизора, 2 уредби, два климатика, газов котел, сигнализатор, модем, рутер, зарядни и адаптери по контактите. Лампите си светят, за 5-6лв. по-ниска сметка не мисля да се вманиачавам и постоянно да щракам копчета и т.н. Но 10лв на месец е направо смешно, ако ползваш електрически бойлер.

18. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

През лятото се къпя всеки ден естествено,но когато съм си купувал уредите съм гледал колко харчат,клас и др
    Я кажи какъв е този бойлер,който стопля 80 литра вода със 350 Вата за час.защото ако си направиш една проста сметка излиза че с тези 10 лева не може да имаш топла вода всеки ден,а освен това сигурно имаш ,осветление ,хладилник ,телевизор ,а пералня.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 184 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе