dgenov,погледни малко по-нагоре и виждаш 1,6 пъти, по твоята логика...ти можеш ли да кажеш твоят климатик колко пъти е по-икономичен при -10°,от радиатора...
dgenov,погледни малко по-нагоре и виждаш 1,6 пъти, по твоята логика...ти можеш ли да кажеш твоят климатик колко пъти е по-икономичен при -10°,от радиатора...
Драги ми dgenov,незнам защо реши че някой който има мнение различно от твоето се заяжда с теб...
Казваш че "целта е да се пишат технически издържани постове или който не знае по-добре да не пише общи приказки за да не се подвеждат уважаемите читатели които са тук за да получат компетентна информация",визирайки мнението на zaqza,който видите ли нямал Мидеа,но си позволявал да предполага.Аз лично следейки форума съм останал с убеждението,че ти също нямаш Мидеа.Независимо от това реши че можеш да даваш мнения и предположения за климатиците от тази марка,като например колко би бил КОПа им при -10°,а за своя нищо не само не каза ,но и не предположи даже...защо ли...да не би да се заяждаш...
Един глас и от мен в полза на уреда Първоначално публикувано от zaqza
dgenov... ...не разбрах какви доказателства искаш. Виждам че ти успешно се справяш като доказваш думите на naydenov69, а именно че твоят климатик при -10° външна и 20° вътрешна е само 20% по-икономичен от този на naydenov69,но неговият забележи подържа 22° вътрешна температура.Ако приемем че повишаването на вътрешната температура с 1° води до повишаване със 7% на разходите,то тогава наверно можеш и сам да сметнеш каква е разликата между вашите климатици....
От стаята и апартамента на единия до стаята и апартамента на другия има балкан разлика, така че всякакви сравнения са безсмислени. В стая, в която зимата не пада под 18° без отопление и с Crown ще мога да докарам по-ниска консумация от най-добрия инвертор в студена стая.
Навън е пролет, момчета Излезте малко на слънце
Благодяря deian за идеята, точно това смятам да направя
извинявам се на модераторите че си изтрих постовете и сега ще трябва да ми трият точките. Поразпалихме се с колегите но нищо положително не излезе - сори нямаше смисъл, ще се въздържам за в бъдеще.
deian,поласкан съм че,четеш постовете ми,съгласяваш се с тях и дори ме цитираш.В този ред на мисли аз лично не виждам каква е вината на naydenov69 че,така го нападате.Човекът е отделил време и средства,изолирал си е така нещата и постига резулатати които са присъщи за климатици няколко пъти по-скъпи от неговият...
"постига резулатати които са присъщи за климатици няколко пъти по-скъпи от неговият..."
Тук трябва да добавим - "поставени в много по-сурови условия от неговия" и всичко ще е наред. Причината не е в климатика, а в това, което се изисква от него . Неравни условия. Спираме темата.
deian,аз пак питам какво е виновен naydenov69 че условията са неравни...затова че вие предпочитате да си дадете парите за скъпи климатици вместо да си направите домовете по уютни naydenov69 няма никаква вина...
Няма място за конфронтация. Когато ми се наложи да се преместя в старото си фамилно жилище, направих следната сметка:
Външна излолация - 5к, енергоспестяване 50% /максимум/
Технологични климатици - 5к, КОП-5, Енергоспестяване 80%.
Не мога да отрека ползата от 2те, но мога да си позволя само едното. Логично - изолацията остана за догодина.
Това ми е сметката за ток за месец октомври: 228кв/часа дневна +149 кв/часа нощна =57.68 лева
и двата климатка съм ги включил на 1 октомври и досега не са изключвани(дори генерала ми го бях забравил да работи един ден около 2 часа 30 минути на отворена врата).
Поддържани(зададени на климатика) температури: ЦЯЛА седмица:спалня от подписа ми 20 градуса през деня(от 8.00 до 23.00 часа 22-24 градуса през ноща от 23.00 до 8.00 часа сутринта.
хол от подписа ми: ОТ ПОНЕДЕЛНИК ДО ПЕТЪК: от 00.00 часа до 9.00 часа 20 градуса, от 9.00 часа до 17.00 часа 22 градуса, от 17.00 часа до 22.30 26 градуса, от 22.30 до 00.00 часа 25 градуса.от СЪБОТА до ПОНЕДЕЛНИК: от 00.00 часа до 8.30 часа 23 градуса, от 8.30 часа до 17.00 часа 25 градуса, от 17.00 часа до 19.00 часа 28 градуса, от 19.00 часа до 1.30(само петък срещу събота и събота срещу неделя) часа 26 градуса
Септември когато имаше горещи дни ги пусках в режим охлаждане и двата климатика(само когато съм в къщи) = 30.28лева ток.
Без климатици=17-23 лева ток.
Тошиба RAS 255 PDR, стая 14 кв.м., ЮИ, 22-23 градуса през деня и 20-21 през нощта-65 Квтч за 691 часа работа нон стоп.
Уф, тия *DR-и на Toshiba
Тези 691 часа през октомври и ноември ли са?
Да.От 17:00ч. днес връщаш 691 часа назад и ще получиш датата и часа в който е включен и не е изключван оттогава.
justify как така имаш по 17 лв ток лятото ,това е безумно малко ,бойлер нямаш ли ,жена деца плазма микровълнова пералня компютър крушки?моя ток лятото е около 50 лв ,зимата е около 150 с 3 клими