Цяла зима, бях с електромер на климатика.Минималната, моментна мощност,засечена от мен, беше около 300Вт. Гарантирам за това! Електромера е точен. Използвах хронометъра на GSM-а. Т.е. така наречената моментна мощност, я получавах от един "дълъг" период от време. За това казвам, че ме очуди показанието на уреда!Виждам показания от 160 до 260 Вт, които непрекъснато се сменят на половин секунда, като при това не съм виждал никога същия уред да ми покаже по-малко от 1.70 А . За мен, консумация над 100 Вт, значи работещ компресор.Мога да опиша работата на климатика според уреда. След включване, първите три минути консумацията е 10-15 Вт.В следващите две минути(няма разлика в поведението на климатика), консумацията се вдига плавно до 700-750Вт, следва пускане на жалузите,увеличаване на консумацията до 800-1000Вт и след една минута почва да духа. Започва бавно намаляване на консумацията, ако до петата минута(вече са минали три) не се изключи, започва да работи на минимум, ако се изключи - повторение на написаното..