Страница 34 от 184 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследноПоследно
Резултати от 496 до 510 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Колко ми харчи климатика.......?

Цитат Първоначално публикувано от denis_7
    Ей колеги да попитам нещо:ако си купя амперклещи(мислех за тези електромерчета дато се поставят на контактите но немисе иска да го разкарвам поотделно на всеки уред в къщи а ако тръгна за всеки поотделно да взимам ще е солено) ще мога ли с тях да засичам моментният разход на ватове на съответният уред(на кабела му)на който съм го поставил.климатиците в къщи,бойлера да речем и т.н.Ако е възможно моментният разход във ватове реално и точно да си го засичам с амперклещи то какъв модел или марка да си купя да препоръчате нещо???
    По принцип може,но хубавите амперклещи струват много пари.И ще измериш моментния ток,който протича,а не косумираната моментна мощност.И още нещо- трябва проводниците/фазовия и нулевия/ да са разделени един от друг и амперклещите да обхванат само единия проводник.Аз моя климатик го вързах към отделен електомер и си го следя.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    с амперклещите трябва да хванеш само фазата което често е невъзможно .. освен това моментната консумация апсолютно нищо не означава при климатиците
    Изпреварил си ме с отговора

4. Тук е от
    Sep 2008

Благодаря за изчерпателните отговори демек нестава

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Ей колеги да попитам нещо:ако си купя амперклещи(мислех за тези електромерчета дато се поставят на контактите но немисе иска да го разкарвам поотделно на всеки уред в къщи а ако тръгна за всеки поотделно да взимам ще е солено) ще мога ли с тях да засичам моментният разход на ватове на съответният уред(на кабела му)на който съм го поставил.климатиците в къщи,бойлера да речем и т.н.Ако е възможно моментният разход във ватове реално и точно да си го засичам с амперклещи то какъв модел или марка да си купя да препоръчате нещо???
    Прочети тази тема:
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,35354.0.html

6. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    аз обаче отоплявам подобна на твоята стая със 150 вата ,като поддържам същата темп. .. честото изключване не е много икономично .. 12ЛС има минимална консумация около 300 вата
    Засечената през деня между 11 и 17ч. бе 104W, поддържаната в стаята бе същата, външната бе 15 градуса. Може би понеже когато го пусках в стаята бе 20, докато затопли стените и премине в поддръжка е дръпнало малко повечко.

EDIT:
    @Alexi е прав. Сега измерих при предварително подгрято помещение - пак е около 215W при 23 вътрешна и +12 външна. Работи добре но не и супер ефективно.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Колеги, започвам и аз в реално време - с допълнителен електромер на климатика.
    Старт 08:00 тази сутрин при вътрешна 15,5* и външна 2,5* + гъста мъгла в Русе. В момента климатикът работи на макс за да стопли ледената стая. Нагласени 21*, т.е. трябва да вдигне 5,5*.
    Очаквайте следващо включване.
    MHI SRK25ZGX-S в 17 кв. м. 43 м3 стая.

След 1 час работа, вън вече 3,5* мъгла, вътре вече е 18*, консумирани 414 Wh.

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Старт 08:00 тази сутрин при вътрешна 15,5* и външна 2,5* + гъста мъгла в Русе. В момента климатикът работи на макс за да стопли ледената стая. Нагласени 21*, т.е. трябва да вдигне 5,5*.

След 1 час работа, вън вече 3,5* мъгла, вътре вече е 18*, консумирани 414 Wh.
    Помоли BoardMan да ти направи форма като неговата, за да има съпоставимост на резултатите.
    Тогава данните ще влязат тук: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,35354.0.html

10. Member
    Тук е от
    May 2003

ДЕЯН, интересно изследване си решил да правиш, но 414 Вата/час - това ли му е "работи на макс"?!? ... това е под номинала дори, би ли ми разяснил ситуацията че не ми се връзват тия замервания които ги правите принципно? Това средно за единия час ли е? спирал е може би, или нарочно не бърза? ама защо(не вярвам да не може по-топло да духне)? като не е достигнал температурата? Май наистина имат "спирачни системи" климатиците и не позволяват рязко вдигане на температурата. Друг ден от същото стартово положение пробвай не с 21* а го нагласи го на 30* и да видим какво ще стане? ... вентилатора на какво положение е?

П.С. разпали ми се интереса защото във форума все ще се намери някой да каже че 2.5* за един час било бавно и веднага да допълни че климатика не е в ред или монтажа не бил вакумиран и подобни глупости и да даде пример че неговия дигал 10* за 15 минути.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

При двете ми машини е различно - LDC-то вдига максимална мощност и после започва да спада, докато ТОШИБА-та вдига плавно мощността и явно през това време си прави мониторинг и ако има да наваксва много достига по-висока мощност.Впрочем, до сега ТОШИБА-та само веджън я пробвах на 30 градуса и се уплаших, че ще стопи пластмасата, като достигна пълна мощност.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Тази тема винаги става интересна в началото на зимата и така до пролетта. Чета постовете и забелязвам, че един от най-важните фактори изобщо не се обсъжда, а това е качеството на изолацията. Е как тогава да сравняваме другите параметри. Аз сега мога да кажа, че моите климатици харчат по 15 вата на час и поддържат 21*С във всички стай, да ама ще допълня, че всъщност изобщо не ги пускам защото в апартамента ми все още температурата и през нощта не пада под 20*С.

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Моята къща е с външна изолация 6 см.В стаята на малкия поради невъзможност за външна съм сложил каширана вата и дървена ламперия.Все още е топло, но понякота за малко пускам машините.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Board_man, моля Но аз си направих някаква excel-ска таблица, която автоматично да ми смята разни джаджи - в нея съм заложил като параметри: външна, вътрешна, зададена температура, време (мъгла, слънчево и т.н.).
    Извинявам се - ИЗОЛАЦИЯ: много добра, но може и още. Т.е. вътре 3 см фибран, вън 3 см фибран, PVC дограма с 32 мм стъклопакет нормално стъкло. Под - без изолация - отдолу не отопляват, таван - последен етаж, без изолация, ниска въздушна възглавница - общо-взето оттам бягаше най-много топлото!

dgenov, не знам, човеко - софтуера явно си преценява, че разликата, която има да вдига, не е толкова голяма. На пълна мощност бачка само като му натисна бутона "Hi Power".
    Понеже не бях вкъщи между 9 и 12, измерването е за 3 часа както следва:
    Вече е достигната 19,5* температура (за 3 часа - вдигнал е 4 градуса). Не се пъне, дори изключва, това съм го забелязал в програмата му за работа - може още да не е достигнал температурата, но си спира за кратко, вдига я плавно, а не рязко.
    Консумация за 3-те часа: 824 W или средно на час 275 W. Вероятно в първия час след 9 е било повече и постепенно е намалявало, просто не съм бил тук да засека. Все още има градус и половина да вдига, така че после ще видим колко ще харчи за поддържане. Забелязвам, че колкото се доближава до зададената температура, толкова все по-малко започва да харчи - не върти на макс докато я стигне, а постепенно намаля.
    Т.е. консумацията за час от включването му (414 W) е спаднала на 275 W.

Ето го систематизирано:
    http://deianr.data.bg/Clima/Consumption.xls

16. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от deian

След 1 час работа, вън вече 3,5* мъгла, вътре вече е 18*, консумирани 414 Wh.За един час работа
    Така.Аз като гледам работата хич,ама хич не е добре.Това чудо явно колкото харчи,толкова и топли."След 1 час работа, вън вече 3,5* мъгла, вътре вече е 18*, консумирани 414 Wh.За един час работа".Ама ти ще умреш от студ бе брат.Не зная колко пари си броил за този климатик,ама май зимата няма да върши работа. Плаща ток,а стои на студено.Тя една духалка от 16.00 лв щеше да стопли помещението за по-малко пари.Ако греша ме поправете.

17. Тук е от
    Sep 2008

Найденов една духалка за този един час нямаше да изгори 414w ами 2000W!това е разликата

18. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Найденов една духалка за този един час нямаше да изгори 414w ами 2000W!това е разликата
    Точно.НО.Една Духалка струва 16.00 BGN и разлика от 5* на 17 кв. м. щеше да ги вдигне за 10-15 мин.А както чета тази разлика е постигната за 5 часа.Пак казвам това чудо колкото харчи ,толкова и топли, а струва колкото 80 -100 духалки.Ако греша пак ме поправете.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 34 от 184 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе