Страница 83 от 184 ПърваПърва ... 3373818283848593133 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,231 до 1,245 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Колко ми харчи климатика.......?

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    naydenov69, стига си се пънал - не си прав от техническа гледна точка! .....Разбрахме за твоята Мидеа http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09033946 погледни и консумацията и ако не те е срам, продължавай да ни убеждаваш че е икономичен климатик............. Твоя "кютюк" консумира ПРИ ОТОПЛЕНИЕ : 1350W +750W - коментара е излишен просто, засрами се!
    И от какво казваш да се засрямя?Че не разбрах.Консумира си ел.енергия около 700 Wh/h-Моля да не се бъркат понятията мощност и косумирана енергия.И друго-тези допълнителните 700 W се включват и изключват от дистанционното.Аз определено никога не съм ги ползвал.Другите 50 W са за подгряване на картера на компресора,което му гарантира винаги топъл старт.Този нагревател се включва,когато температурата отвън падне под определена стойност.Никога, ама никога не съм казвал,че е икономична машина-просто споделям колко ми харчи.За начина на ползване и за избора съм си направил технико-икономическа оценка.Това, че някои не го умеят това и се доверяват сляпо на празните приказки на търгашите е друга тема за разговор.Това,че засягам търговците и те недоволстват-пак си е тяхна работа.Темата все пак е "Колко ми харчи климатика?........"И това е форум-всеки има право да си изрази мнението-още по-вече,че съм приложил реални измервания.Лека вечер на всички.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2007

...Твоя "кютюк" консумира ПРИ ОТОПЛЕНИЕ : 1350W +750W - коментара е излишен просто, засрами се!...
    dgenov,като си толкова отворен кажи моля те, ако топлозгубите ми са 500Вт на час колко ще харчи това недоразумение на техническата мисъл...

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ако КОПа да кажем е 2.50,ще изхарчи тоооочно 200 Вт/ч.Как ли ? Елементарно-ще работи 1 мин,ще спре за 6,пак ще поработи 1 мин и спре за 6 и така. Сега ясно ли е ?

5. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Сериозно 200 Вт/ч ли бе vanko68 ... dgenov защо пише че е 2100Вт/ч...

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Сериозно,толкова е ,бе,Конане:
    1-написал е бееезкрайно ясно,че не ползва нагревателя от 700 Вт-останаха 1400 Вт
    2-в това топло време няма да се включи нагревателя на картера 50 Вт-останаха 1350
    3-сега идва най-трудното за теб-да разбереш,че конвенционалката не работи непрекъснато,а на порции.И тези 1350 Вт като ги разхвърляш на порциите ON/OFF,се получава 200 вт консумация за час.В този час климатика е работил само 10 мин,и е почивал 50.Колко Втч ще е изхарчил сега?

7. Member
    Тук е от
    Dec 2007

vanko68,иронията във въпроса ми беше насочена към dgenov,но както и да е...
    Не само от ирония не разбираш,но виждам че и аритметиката ти куца...
    При 1350 Вт,ако климатика работи 10 мин. и почива 50 мин. ...отговорът е:изхарчил е 225 Вт/ч...но ти не се коси...не може човек да разбира от всичко...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Не всичко около сметката за ток опира до вида на уредите, както тука някои се опитват да изкарат. Много зависи от броя, начина и продължителността им на употреба. И моите уреди са икономични, всичките ми ел.крушки са енергоспестяващи поне от преди 5г. Като гледам статистиката си от 2002г. до сега, съм свалил потреблението си наполовина, но и тока е скочил двойно. Разликата ми от други хора може да идва от това, че преди да вкарам газ бойлера седеше постоянно включен и моите хора на къпане използваха по цял бойлер. Имам 3 ТВ-та - 2 седят постоянно включени, 2 компа и лаптоп, 2 хладилника (голям и малък), бащата все забравяше включени лампи в пристройката си. Така че някои хора се прибират само вечерта и пуснат нещо набързо и толкова, а при други може да има постоянно някой в къщи. Едни с един бойлер на нощна се къпят 3 дни, други 30 мин. Някой живеят сами или двама, други имат по многочленни домакинства. Едни седят на 18гр и се "потят" (или им течат носовете), други харесват 23-24гр.
    За това сравненията са неуместни и не достоверни.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Има и още една "подробност" около месечната сметка за изразходена ел.енергия.
    НЕ ВЯРВАЙТЕ на фактурите , защото тук - във Варна, EON имат проблеми с фирмите кито отчитат електромерите.Оказва се , че те пишат за месеца горе-долу толкова киловати, колкото сте имали предната година за същият месец .Има хора които са заминали в чужбина , а получават сметки за ток.Това не съм го"дочул", а е информация от "първа ръка.

Относно това :
    -Колко ми харчи климатика.......?
    -Харчи толкова колкото трябва да харчи....!

И Мидеа да си бях взел , пак щях да съм доволен от сметката за ток , защото консумира в пъти по-малко от радиаторът ми , с който стоях на студено когато станеше - 10*.

11. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Генов, така е, но наистина малко хора се замислят над това. Аз също имах съмнения относно сметките на Алекси, Деян и други хора пишещи в форуми, докато не "забих" 2 машини от скъпите инвертори, които "не са чак толкова икономични", смених почти всички ел. уреди и част от крушките с енергоспестяващи ИИИ след това ме питат хората в форума "колев, ти да не крадеш ток" или "колев как ги направи тези 300кв/ дневна месец януари" ....

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

За информация на всички които обмислят да си купят уред за измерване на ел.енергия !!!
    Съмненията на Очо по-нагоре , ме накараха да направя някои тестови замервания с моят уред.
    Става въпрос за "WOLTCRAFT 3000" -немски , закупен от "Конрад" за 50 лв.

Когато замервам климатика , моментната консумация не варира между 150 до 370 Вт.(както писа Очо),а между 315 до 330 Вт.

За проба замерих консумацията на няколко електроуреда - Печка за баня, тостер, радиатор, маша за коса и ел.крушка 75 Вт.
    Всички уреди ги включих на макс. мощност.Гледах по лепенките по тях , колко е консумираната мощност , но не знам дали може да им се вярва на 100 %.
    Резултатите бяха изненадващо добри в полза на "уреда-електромер" , като разликата между показанията , и лепенката бе около 5%.

13. Member
    Тук е от
    Aug 2006

zaqza, "консумира" или "щеше да е консумирала" - предполагаш? Коя "Мидеа" и в колко "пъти" по-малко ще консумира от кой "радиатора ми" при -10° в твоята стая? Приложи моля за доказателство някакви изчисления в цифри.

П.С> няма как да направиш такива, защото за Мидеата няма официално данни при такива условия! Но да вземем за пример на naydenov69 машинката: при -10° КОПа ще и е доста под 2, аз лично предполагам че е примерно 1.6 При консумация 1350вата*1.6=2160вата ... е това не бих го нарекъл "в пъти" по-малко" Представи си обаче че ти е мноооого студено и представа си нямаш от техника, но си си купил въпросната машина http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09033946 промотирана като: -НИСКОТЕМПЕРАТУРЕН(ДОПЪЛНИТЕЛЕН НАГРЕВАТЕЛ 750W) и набузиш и допълнителния нагревател? ... сметни сам тогава уравнението какъв вид ще добие. (ако греша някъде, моля поправяйте ме)
    Уважаемо МОМЧЕ МЛАДО-сега пак да те поправя.Казах да не се бърка мощност с консумирана ел.енергия.Позволявам си да ти изнеса една лекция по най-елементарна електротехника/учи се в 8 клас по физика/.Мощността се измерва във W/ват-Система SI/ , а електрическата енегия във Wh/ватчас/.Производните им са съответно кило,мега,гига и т.н.По-нататък- 1 кWh/киловатчас дневна тарифа по цени на ЕОН е 18.5 ст/.Казах още,че за час ми консумира 0.700 кWh,което ще рече 13 ст. за 1 час работа.Това са данни по електромер при външни температури -10 и зададена +22 вътре.Факт.Хич не ме интересуват разни там копове,мопове и други хладилни термини.Интересува ме съотношението цена-качество-работа-надеждност и не на последно място сметката ми за ток.Сега за радиатора- сух смядовски радиатор смощност 2500 W ако теоретично при същите условия ако работи 45 минути за час консумира 1,875 кWh.Какво стана,бе МОМЧЕ МЛАДО-700 срещу 1875.Смятай си го ако щеш в проценти,ако щеш в пъти-it's your problem.Е не мисля да изнасям лекции и по елементарна математика.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2008

Здравейте!
    Мойте две Мидеи са точно тези с нагревателите които се водят нискотемпературни (MIDEA MSF6-12AR),но повярвайте ми аз никога не съм включвал тези нагреватели нищо ,че темпретурите са падали и минус 20 градуса,все пак живея в Плевен,а да не говоря че и сега в момента работят.Предишни мои постове писах ,че правих разни сравнения между Мидеите и инверторни Панасоници и разликата беше минимална в рамките на 1-2 киловата на ден в полза на по скъпата машина.Така всеки си решава какво да избере,но искам да кажа ,че аз съм супер доволен от моя избор и за първи път си позволих (нищо че сме във финансова криза) да си топля целия апартамент.
    Късмет на всички !!!

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Бих казал повечето,не само половината.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Коя "Мидеа" и в колко "пъти" по-малко ще консумира от кой "радиатора ми" при -10° в твоята стая? Приложи моля за доказателство някакви изчисления в цифри.
    да вземем за пример на naydenov69 машинката: при -10° КОПа ще и е доста под 2, аз лично предполагам че е примерно 1.6 . При консумация 1350вата*1.6=2160вата
    naydenov69,казва че климтика му е изхарчил 700Вт/ч при външна температура -10° ,в същото време ти предполагаш че КОП-му =1,6,следователно отдадената енергия на климатика е 700х1,6=1120Вт/ч.,т.е. радиатора ще изхарчи 1120Вт/ч,а климатика е изхарчил 700Вт/ч.От където и да го погледнеш климатика е 1,6 пъти по-икономичен от радиатора в този случай,както и във всеки друг...

18. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от jimflex
    Здравейте!
    Мойте две Мидеи са точно тези с нагревателите които се водят нискотемпературни (MIDEA MSF6-12AR),но повярвайте ми аз никога не съм включвал тези нагреватели нищо ,че темпретурите са падали и минус 20 градуса,все пак живея в Плевен,а да не говоря че и сега в момента работят.Предишни мои постове писах ,че правих разни сравнения между Мидеите и инверторни Панасоници и разликата беше минимална в рамките на 1-2 киловата на ден в полза на по скъпата машина.Така всеки си решава какво да избере,но искам да кажа ,че аз съм супер доволен от моя избор и за първи път си позволих (нищо че сме във финансова криза) да си топля целия апартамент.
    Късмет на всички !!!
    Благодаря на jimfleks и на KonanVarvarina за обективните мнения. На jimfleks за това, че споделя мнението ми за работата на тези климатици-за тяхната работа и за тяхната консумация.На KonanVarvarina за това,че ме подкрепи в моите разсъждения-той ме разбра какво исках да кажа , за разлика от много други. момчета.Весели празници.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе